1. Blog

Blog Premier

6 sfaturi utile pentru siguranta intr-un apartament nou cumparat

6 sfaturi utile pentru siguranta intr-un apartament nou cumparat

23 august 2018

Securitatea unei locuinte nu trebuie neglijata deoarece constituie o responsabilitate imensa, precum treburile casnice sau locul de munca. Apartamentul este singurul mediu in care aveti controlul asupra persoanelor care va pot vizita in timpul liber sau asupra familiei.

Este un lucru minunat sa detii o locuinta, dar implica si o mare sarcina, mai ales pentru noii proprietari. La urma urmei, trebuie sa te simti in siguranta in propria casa.

Asigurarea apartamentelor ar trebui sa fie o prioritate pentru orice persoana, insa depinde doar de dumneavoastra daca doriti sa puneti in practica acest lucru. Iata 6 moduri prin care va puteti face apartamentul mult mai sigur:

1. Utilizati incuietori cu grad ridicat de securitate
Una dintre cele mai benefice cai prin care va puteti imbunatati securitatea apartamenului este sa utilizati cele mai bune incuietori de usa disponibile pe piata. Este bine ca inainte de achizitie sa analizati cat de rezistenta poate fi acea garnitura.

2. Consolidati-va usa
Consolidarea unei usi este o metoda foarte eficienta care ajuta la imbunatatirea sigurantei dumneavoastra. Usa joaca un rol imens din aceasta privinta, pentru ca reprezinta ultima limita intre proprietate si mediul exterior.

De obicei, firmele includ deja aceasta baza a securitatii apartamentului, insa daca nu sunteti multumiti o puteti schimba dupa bunul plac.

3. Instalarea unei alarme
Alarmele de securitate au devenit incredibil de populare in ultimii ani datorita diferitelor cauze care pot aparea in viata oricarui om. Aceste sisteme utilizeaza senzori de miscare pentru a detecta orice nu este in regula. De asemenea, alarmele de fum sunt benefice oricarei locuinte deoarece pot preveni un eveniment neplacut.

Astfel, in cazul declansarii unui incendiu veti primi o alerta mult mai devreme si veti avea timp sa actionati. Acestea se pot monta oriunde, dar recomandarea specialistilor este sa le plasati in locurile in care exista foarte multe instalatii.

4. Plasarea eficienta a camerelor de supraveghere
In cazul montarii unei camere de securitate accentul principal va trebui pus pe locatiile in care pot exista amenintari. Majoritatea persoanelor isi amplaseaza un astfel de dispozitiv pentru a monitoriza locul in care isi parcheaza autovehicului.

In general, acestea sunt puse in locurile care nu sunt accesibile de catre cei din jur, pentru a evita o posibila deteriorare. De aceea, tot mai multe companii care vand locuinte, asigura monitorizarea locurilor de parcare.

In zilele noastre, cele mai multe sisteme pot fi accesate de la distanta cu ajutorul telefonului mobil sau cu tableta. Plasarea unui astfel de dispozitiv ofera proprietarilor incredere.

5. Cunoasterea vecinilor
Chiar daca este vorba doar de numele lor, acest lucru va poate oferi siguranta. Vecinii pot deveni cu usurinta prietenii dumneavoastra, fiind cei cu care va intalniti cel mai des cand coborati sa va plimbati in parc sau sa faceti cumparaturi. Cunoasterea lor poate sa va asigure evitarea multor evenimente, dar va creeaza si un mediu armonios.

6. Raportati orice problema din interiorul cladirii administratorului proprietatii
Administratorii sunt responsabili pentru intretinerea si pastrarea sigura a cladirilor. Totusi, daca observati ceva neinregula, cum ar fi un bec ars sau o instalatie necorespunzatoare este bine sa anuntati cat mai curand posibil.

Cu trecerea timpului, pot aparea unele deteriorari de aceea trebuie rezolvate imediat ce au fost vazute, evitand aparitia unor probleme tehnice mai complexe.

Nici un comentariu inca!

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.