1. Blog

Blog Premier

Care sunt costurile pentru primul an petrecut in casa noua?

Care sunt costurile pentru primul an petrecut in casa noua?

2 august 2018

Achizitionarea unui apartament in zona de Sud a Capitalei nu mai este demult o fantezie. Orice cuplu poate rezerva o garsoniera sau chiar un apartament cu doua sau trei camere, in functie de buget si nevoi.

Totusi, dupa toate tratativele de imprumut si achizitia finala a imobilului, vine randul adevaratelor provocari sa isi faca loc. Totusi, putem spune despre viata la oras ca este atat de costisitoare pentru cei ce au achizitionat de curand un apartament nou?

Polita de asigurare obligatorie (PAD) si asigurarea facultativa
Costul mediu pentru asigurarea cladirilor si a bunurilor este de aproximativ 20 de Euro pentru constructiile cu destinatia de locuinta tip A si 10 Euro pentru constructiile cu destinatia de locuinta tip B.

Chiar si atunci cand proprietatea este oferita spre inchiriere va trebui sa platiti asigurarea, deoarece chiriasul nu este eligibil cu indeplinirea acestor sarcini. Asigurarea este vitala, pentru ca puteti acoperi cu ajutorul acesteia pagube semnificative.

Atentie, insa: acordati atentie datei la care asigurarea se reinnoieste! Se poate intampla sa va confruntati cu o problema costisitoare in ziua urmatoare scadentei si, in cazul in care asigurarea nu este platita, societatea de asigurari nu va va despagubi.

Facturile de utilitati
Factura la energie (gaz si electrica) si factura la apa furnizeaza doua costuri constante. Poti sa le reduci? In cazul gazului si a electricitatii, sunteti liberi sa alegeti furnizorul preferat, astfel ca si costurile vor fi mai permisive daca alegeti un furnizor ieftin.

In general, veti economisi bani lunar consumand gaz si electricitate de la acelasi furnizor. Cele mai mari economii constau in renuntarea la excesul de electricitate, caldura si apa, adica exact consumul zilnic necesar.

Avantajul apartamentelor din ansamblurile rezidentiale noi consta in faptul ca sunt complet amenajate si utilate, blocand scurgerile de caldura in timpul sezonului rece. Cu alte cuvinte, va trebui sa alocati mai putini bani pentru facturi si mai multi pentru ceea ce va place.

Servicii TV si de telefonie
Un abonament TV nu costa enorm, insa constituie un cost constant. Potrivit unui studiu recent, cele mai multe locuinte aloca lunar o suma din venit pentru plata abonamentului TV, plus alte sume destinate achizitionarii de telefoane si serviciilor de internet.

Aveti nevoie de sute de canale prin satelit sau ar putea un serviciu mult mai ieftin sa va ofere canalele pe care le urmariti frecvent? In plus, un telefon mobil poate substitui nevoia pentru un telefon fix.

Mobila si articole decorative
Bineinteles ca vrei ca totul sa arate minunat in noua ta casa, dar cel mai important este sa platesti acel credit ipotecar, deci nu te lega de imprumuturi pentru mobilier. In cel mai bun caz, daca ai achizitionat un apartament deja mobilat, tot ce va trebui sa mai cumperi vor fi covoarele si eventual cateva articole decorative.

Reparatii si intretinere

Folositi cunostintele parintilor si bunicilor care va pot arata cum sa reparati o usa uzata a unui dulap. Amintiti-va, totusi, ca nu trebuie sa treceti la lucruri mai serioase in care vorbim de gaz sau energie electrica daca nu sunteti calificat. Rezumati-va la reparatii minore care va pot salva, insa, bugetul lunar.

Nici un comentariu inca!

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.