1. Blog

Blog Premier

De ce este recomandat sa colaborati cu un agent imobiliar?

De ce este recomandat sa colaborati cu un agent imobiliar?

15 septembrie 2018

Proliferarea serviciilor care ajuta atat cumparatorii de imobile, cat si vanzatorii sa isi completeze propriile tranzactii imobiliare este relativ recenta. Te poti intreba uneori daca parteneriatul cu un agent imobiliar nu este cumva o relicva a unei perioade apuse, desi da, in prezent te poti ocupa singur de acest aspect si astfel sa economisesti ratele de comision semnificative pe care multi agenti imobiliari le cer. Totusi, este o alegere inteleapta sa colaborezi cu un agent imobiliar. Chiar daca eviti aceste comisioane, sa te ocupi singur de identificarea unei garsoniere sau a unui apartament in Bucuresti te poate costa pe termen lung mai mult decat apelarea la un agent imobiliar. Cumpararea sau vanzarea unei case este o intreprindere financiara, dar si emotionala, majora.

Iata cateva motive pentru care este recomandat sa colaborati cu un agent imobiliar

Accesul facil la imobile

Munca de zi cu zi a unui agent imobiliar este aceea de a actiona ca un liant intre cumparatori si vanzatori. Acest lucru inseamna ca agentul imobiliar va avea acces facil la proprietatile din lista lui de lucru, dar si din listele altor colegi din cadrul unei agentii imobiliare. Atat agentul cumparatorului, cat si cel al vanzatorului lucreaza in general cu norma intreaga si stiu foarte bine ce e de facut pentru a ajunge impreuna la o intelegere. De exemplu, daca doresti sa cumperi o locuinta, un agent imobiliar va urmari acele spatii locative care indeplinesc criteriile pe care le ai in vedere, va intra in contact cu agentii vanzatorilor si va aranja intalniri pentru vizionarea acelora.

Daca decizi sa te descurci pe cont propriu, va trebui sa te ocupi singur de acest proces. Acest lucru se poate dovedi deosebit de dificil uneori. In mod similar, daca doresti sa iti vinzi singur casa, va trebui sa soliciti apeluri de la posibili clienti si sa te ocupi singur de relationarea cu acestia.

Negocierea este o afacere dificila

Multor persoane nu le place ideea de a face o tranzactie imobiliara prin intermediul unui agent si considera ca negocierea directa intre cumparatori si vanzatori este mai transparenta si permite ambelor parti sa se ocupe mai bine de propriile interese. Acest lucru este probabil adevarat-presupunand ca atat cumparatorul, cat si vanzatorul intr-o anumita tranzactie sunt oameni rezonabili care sunt capabili sa se inteleaga. Din pacate, acest aspect nu este intotdeauna unul usor.

Ce se intampla daca, fiind comparator, iti place o casa, dar “dispretuiesti” structura sa ori bucataria vopsita in portocaliu? Daca lucrezi cu un agent imobiliar, vei putea sa iti exprimi dispretul fata de abilitatile de decorare ale actualului proprietar si sa expui ideea ca te va costa destul de mult sa renovezi casa, fara insa, a aborda un ton superior.

Agentul tau imobiliar poate transmite preferintele tale agentului vanzatorilor, si astfel veti relationa mult mai usor. Actionand ca un mesager, agentul imobiliar se afla in general intr-o pozitie mai potrivita de a gestiona aceste negocieri dintr-o postura profesionala. Astfel, el usureaza procesul negocierii si implicit cautarea ta de a gasi caminul perfect. In mod evident, ai optiunea de a porni in cautarea unui apartament din zona de Sud a Capitalei chiar si pe cont propriu, insa acest lucru te va costa timp, rabdare si uneori mai multi bani decat atunci cand ai alege sa iti incredintezi asteptarile in mainile unei agentii imobiliare din Bucuresti.

Nici un comentariu inca!

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.