1. Blog

Blog Premier

Greseli comune in alegerea locuintei

Greseli comune in alegerea locuintei

3 iulie 2018

Cu totii ne gandim la alegerea unei locuinte care sa ne contureze din toate punctele de vedere atat personalitatea cat si stilul de viata, dar v-ati gandit vreodata la incorectitudinile pe care le produceti in aceasta directie?

Fara indoiala, poate fi vazuta ca una dintre cele mai mari investitii din timpul vietii, de aceea este esential sa cunoasteti anumite criterii de selectie prin care va puteti stabili daca alegerea va defineste in totalitate sau daca prezinta un anume risc pentru dumneavoastra.

In continuare va mentionam o serie de greseli ce pot fi efectuate inainte de achizitionarea unui domiciliu:

Nu apelati la un agent imobiliar profesionist

Te-ai decis sa cumperi o locuinta? Primul pas este contactarea unui agent imobiliar cu un nivel de experienta destul de mare pentru usurarea procesului de cumparare si depasirea situatiilor dificile ce pot aparea pe parcursul intregului protocol.
Important este sa va asigurati ca agentul dumneavoastra este tenace, pastreaza o continua legatura cu clientul,furnizand informatiile necesare.

Depasirea bugetului propus pentru achizitionarea casei
Asigurati-va inainte de a lua o decizie, ca venitul dumneavoastra acopera toate costurile lunare.Este necesar sa fiti realist,sa analizati si sa va creeati o imagine de ansamblu a ceea ce va permiteti.

De asemenea, este bine sa nu subestimati costurile suplimentare (costuri de intretinere,utilitati,taxe) deoarece plata lunara initiala ar putea ajunge afara din gama dumneavoastra de pret.

Nu efectuati inspectia casei
Gasirea unei case la pretul pe care vi-l permiteti va poate ademeni sa grabiti lucrurile, din dorinta de a incepe cat mai curand o viata noua.

Daca nu primiti o inspectie oficiala inainte de a va achizitiona noua locuinta, exista posibilitatea sa faceti reparatii caracteristice dar si costisitoare.

Alegerea unui imprumut riscant
Cumpararea unei case nu incepe cu cautarea acesteia ci cu o precalificare ipotecara – in cazul in care nu detii suficienti bani pentru plata case.Astfel,creditorul va poate spune ca nu va calificati pentru ipoteca dorita sau ca va calificati pentru un imprumut mic.

Tineti cont de sfaturi necalificate
Sfaturile nesolicitate vor veni din toate directiile, dar asta nu inseamna ca sunt si cele potrivite pentru dumneavoastra.

Multi oameni s-ar putea sa nu aiba o buna intelegere a pietei locale si a preturilor, acest lucru conducand la o influenta nu tocmai buna asupra dumneavoastra.In cele mai multe cazuri deciziile importante trebuie sa se bazeze pe persoanele care fac achizitia.

Nu cunoasteti zona
Nu este de ajuns sa va placa locuinta, trebuie sa va placa si zona. Daca va simtiti nesiguri in privinta cartierului cel mai bine ar fi sa analizati mai mult locatia sau sa amanati posibila achizitie a acestuia.
Multi cumparatori, chiar si cei experimentati pot face greseli costisitoare. Deci, daca va cumparati prima dumneavoastra casa sau a patra, tineti seama de aceste greseli pentru a evita eventualele complicatii.

 

Nici un comentariu inca!

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.