1. Blog

Blog Premier

Propuneri imobiliare pentru cei care isi schimba domiciliul

Propuneri imobiliare pentru cei care isi schimba domiciliul

7 septembrie 2018

Oricare ar fi motivul, s-ar putea sa va confruntati cu decizia de a va muta alaturi de familie intr-un alt Sector sau chiar oras din Romania. Acela este momentul in care te vei intreba “ar trebui sa vand sa inchiriez apartamentul din Bucuresti?”. Situatia fiecaruia este diferita, deci nu exista un raspuns la aceasta intrebare, dar aici este o lista cu top considerente – cheie care va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie pentru dumneavoastra si familie:

1. Care optiune este mai rentabila din perspectiva financiara?

Numerarul este rege in astfel de situatii. Incepeti prin a pregati un buget detaliat, care sa acopere perioada in care veti fi plecat. Bugetul trebuie sa contabilizeze toate veniturile si cheltuielile asociate cu inchirierea casei, alaturi de costurile asociate cu inchirierea sau cumpararea casei „noi”. Odata ce acest lucru a fost facut, pregatiti un buget similar care presupune ca proprietatea a fost vanduta. Aceasta va va arata rapid optiunea care este cea mai fezabila din punct de vedere financiar pentru circumstantele dumneavoastra.

2. Anticipati un impact emotional in urma tranzactiei?

Vanzarea locuintei familiei poate fi o experienta emotionala. Ai construit o viata in aceasta casa, aici construindu-va cele mai minunate amintiri. Pe de alta parte, poate fi la fel de greu sa-ti inchiriezi casa unui strain. Investitorii imobiliari sunt, de obicei, obiectivi si desprind emotia de proprietatea pe care o inchiriaza, altfel pot fi facute greseli si returnarile financiare pot fi afectate negativ. Desigur, daca planuiti sa va intoarceti in aceasta casa in viitor, strategia de inchiriere a locuintei s-ar putea concentra asupra mentinerii activului si a castigarii unor bani pentru a acoperi costurile de exploatare in timp ce sunteti departe, decat sa maximizati randamentul investitiilor.

3. Exista o cerere de inchiriere a proprietatii?

Inainte de a lansa un anunt de inchiriere, trebuie sa cercetati si sa va lamuriti daca intr-adevar exista o cerere de inchiriere in zona dumneavoastra, pentru a vedea ce inseamna nivelul mediu al chiriei. Aceasta este o parte importanta a procesului de bugetare. In cazul in care cererea de inchiriere este scazuta, rata de neocupare este ridicata in zona, nu este buna din punct de vedere financiar sau de securitate, este recomandat sa vindeti locuinta, deoarece in caz contrar aceasta devine predispusa la actiuni de vandalism.

4. Este o crestere potentiala benefica de capital pentru proprietatea dumneavoastra?

Desi nu exista garantii atunci cand vine vorba de prezicerea fluctuatiilor de preturi, exista suficiente informatii care sa va ofere o indicatie buna despre ce sa va asteptati. Daca exista previziuni ca piata va ramane puternica si stabila, atunci aceasta indica faptul ca este posibil sa aveti cel mai bun interes financiar daca inchiriati imobilul, astfel incat sa nu renuntati la viitoarele castiguri de capital. Pe de alta parte, in cazul in care piata a atins apogeul sau se apropie de varf, ar putea fi un moment bun pentru a vinde locuinta, mai ales daca exista o anumita incertitudine cu privire la cat timp veti fi stabilit in alt oras si daca doriti sa reveniti la acelasi proprietate.

Inchirierea proprietatii este, in esenta, o forma de afacere care va poate investi cu sume importante. Cu toate acestea, nu trebuie sa pierdeti din vedere faptul ca implica o serie de apecte legale pe care trebuie sa vi le asumati. Trebuie sa va asigurati ca aveti contact cu persoanele potrivite (agenti imobiliari, contabili, consultanti fiscali, consilieri juridici, comercianti etc.), fluxul de numerar adecvat pentru a face fata tuturor si sa fiti pregatit sa va indepliniti responsabilitatile juridice si comerciale. Un considerent final este sa aveti incredere in intuitia dumneavoastra. Reflectati asupra a ceea ce este bine si a ceea ce pare mai fezabil din punct de vedere financiar. Vanzarea imobilului este, de departe, cel mai sigur mod de a obtine profitul scontat, profit pe care il puteti aloca achizitiei unui nou apartament, mai mare si mai luxos din zona de Sud a Capitalei, la recomandarea agentiei Premier Imobiliare.

Nici un comentariu inca!

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.