1. Informatii utile

Blog Premier

Resedinta pe jumatate subterana

Resedinta pe jumatate subterana

11 aprilie 2016

“Vila N” de Giordano Hadamik Architects este o reședință de familie în Liguria, Italia, încorporata în dealurile cu vedere la Golful Imperia. Proiectul este alcătuit din două volume pe jumatate subterane: la stânga de la intrarea principală, există un plan deschis cu o zonă de living, care se extinde la o punte unde te poti bronza si la o piscină „infinita”; la dreapta, aripa privată găzduiește cinci dormitoare, o terasă în aer liber și vederi spectaculoase.

„Vila se joaca cu peisajul cultural al teraselor, devenind o parte din ele”, au spus arhitecții.

Din exterior, este foarte greu de spus unde se termină dealul și de unde începe casa. Daca nu era acea curte, ar fi aproape imposibil. „Terasa cu grădină și copertinele de soare au creat un filtru de mediere între interior și exterior”, au declarat arhitecții. Acoperișul verde nu este doar pentru aspect. El, asa cum o fac panourile solare și ventilația prin pardoseală, este foarte durabil.

Schema de design minimalist interior evidențiază materialele organice, cum ar fi lemnul si piatra, in combinatie cu pardoseala industriala din beton si tencuiala de gips. Mobilierul din stejar natural proiectat personalizat contribuie la un feeling primitor în zona de living.

„Design-ul dormitoarelor au un aspect foarte eficient cu dulapuri built-in și utilizare multi-funcționala”, au adăugat arhitecții.

Deschiderile de sticlă din fațadele din piatră naturală ofera vedere la vale și la mare.

În afară de spațiile de locuit, reședința include o cămară, o spălătorie, camere de depozitare, camere tehnice de servicii și, cumva și undeva, un garaj pentru doua masini.

 

Nici un comentariu inca!

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.