1. Blog

Blog Premier

Secretele tranzactiilor de succes

Secretele tranzactiilor de succes

17 septembrie 2018

Fiecare agentie imobiliara din Bucuresti si-a fundamentat succesele pe premise marete, dar si un personal cu expertiza in domeniu. Agentii imobiliari joaca un rol imens intr-una dintre cele mai importante decizii din viata noastra. Cand vine vorba de cumparare, vanzare sau inchiriere de imobile, ei sunt aceia care se descurca cu gestionarea intregului proces care pentru potentialii cumparatori poate parea adeseori destul de solicitant.

Iata cateva dintre trucurile si secrete folosite de agentii imobiliari, care ii ajuta in munca lor si ii fac sa fie atat de eficienti si, la sfarsitul zilei, de un real ajutor pentru toti oamenii care vor sa vanda, sa cumpere sau sa ofere spre inchiriere un imobil!

Disponibilitatea 24/7

Un agent imobiliar cu un portofoliu vast de clienti trebuie sa fie disponibil nu numai in intervalul 09:00 – 18:00, in care lucreaza majoritatea angajatilor. Tocmai pentru ca persoanele pe care le au in portofoliu lucreaza in acest interval, multi sunt disponibili pentru vizionari de apartamente dimineata sau seara dupa orele 18:00, ori in weekend-uri. Un agent imobiliar care raspunde solicitarilor din partea clientilor cu promptitudine si sta, pe cat posibil, la dispozitia acestora, este unul care isi creeaza o imagine pozitiva in acest domeniu.

Atentia la detalii

Agentii imobiliari trebuie sa acorde atentie nu numai imaginii de ansamblu, ci si multor detalii, intrucat anumite scapari involuntare ii pot costa chiar si locul de munca. Multi agenti imobiliari sustin ca cea mai grea parte a acestui job este sa isi dea seama ce vor mai exact atat cumparatorii unui imobil, cat si vanzatorii, si sa impace ambele dorinte, agentii functionand ca o balanta al carei scop este sa echilibreze ambele talere ale situatiei.

Echilibrul emotional

Este foarte important ca un agent imobiliar sa fie echilibrat din punct de vedere emotional si sa mizeze pe ratiune. Agentii imobiliari lucreaza direct cu persoanele interesate de o garsoniera sau un apartament in Bucuresti, un lucru extrem de dificil, si mai ales au o meserie prin prisma careia pot vedea numeroase extreme ale felului in care oamenii se pot manifesta atunci cand au emotii puternice. Vanzarea si cumpararea de case pot fi comparate cu un roller-coaster emotional, in care clientii pot simti intens atat emotii pozitive, cat si emotii negative. Astfel, un agent imobiliar trebuie sa stie cum sa discute in mod rational cu un client chiar si cand acesta este infuriat, in extaz, sau foarte dezamagit si trist.

Intelegerea si stapanirea limbajului

Exista o abilitate de a realiza vanzari, si anume prin folosirea unui limbaj de specialitate, inteles cu exactitate doar de catre agentii imobiliari. Astfel, notiunea de “confortabil” mascheaza adeseori acele spatii destul de mici (precum garsonierele), iar conceptul de peisaj matur inseamna adeseori ca in zona exista copaci care ar trebui ingrijiti. Aceste sintagme nu sunt o mascare a realitatii si o fabricare a adevarului, ci doar o maniera in care aceasta realitate este trecuta, la urma urmei, prin filtrele pragmatice, atat pentru vanzatori cat si pentru cumparatori, ale nevoii de a vinde / de a cumpara si in cele din urma ale societatii capitaliste in care traim.

Bineinteles, un agent imobiliar are si alte numeroase secrete care il ajuta sa se descurce in aceasta meserie in care este foarte important sa stii cum sa lucrezi cu oamenii. In multe dintre cazuri, de profesionalismul agentilor imobiliari depinde si succesul intreprinderii, multi bucuresteni fiind de acord cu faptul ca acestia dau eticheta companiei pentru care lucreaza.

Nici un comentariu inca!

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.