Bucureștenii din Sectorul 3 care locuiesc în blocuri reabilitate termic pot face cereri pentru lifturi noi

Rezidenții din Sectorul 3 din București au posibilitatea de a depune cereri pentru instalarea de lifturi noi și moderne. Această inițiativă se concentrează, în special, asupra asociațiilor de proprietari ale blocurilor care au fost deja reabilitate termic.

Începând cu data de 16 ianuarie 2023, locuitorii din Sectorul 3 au opțiunea de a solicita înlocuirea lifturilor din blocurile în care locuiesc. Este important de menționat că această invitație este destinată în mod specific celor care locuiesc în clădirile care au fost supuse reabilitării termice.

Ascensoarele se schimbă cu bani obţinuţi prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În ceea ce privește blocurile în care nu au fost încă efectuate lucrări de reabilitare termică, autoritățile din Sectorul 3 au comunicat că odată cu implementarea anvelopării, se vor realiza și următoarele modificări:

  • Înlocuirea lifturilor
  • Trecerea de la sistemul de iluminare tradițional la unul bazat pe tehnologie LED.

"Reabilitatea termică nu se rezumă doar la eficiență termică, cuprinde și schimbarea lifturilor, panouri fotovoltaice, scăderea consumului de energie cu peste 40%. (…) sunt și mult mai sigure. Sunt fonduri europene de care putem beneficia, cu avantaje semnificative, așa că nu ezitați să depuneți documentația toți cei care vă doriți locuințe eficiente din punct de vedere energetic”, au comunicat cei de la primăria sectorului 3

După finalizarea lucrărilor de reabilitare termică, rezidenții vor beneficia de facturi mai reduse, deoarece căldura din apartamente nu va mai fi pierdută. Administrația publică a subliniat importanța depunerii cererilor de modernizare a lifturilor, menționând că asociațiile de proprietari trebuie să transmită aceste solicitări. În cazul în care cetățenii au nevoie de asistență sau informații suplimentare, acestea pot fi obținute prin intermediul adresei de e-mail: investitiiachizitii@primarie3.

Pentru moment, Primăria nu a stabilit un termen limită până la care asociațiile de proprietari pot trimite aceste solicitări.

Sursa foto: Liftul.ro

lift modern sector 3

Articol scris de ZonadeSud.ro in 17 Ianuarie 2024