Care este stadiul marilor investitii publice din sudul tarii

Mari proiecte de investiții în infrastructura din județul Constanța au stadii diferite de implementare. Acestea au fost verificare de către ministrul Lucian Bode la finalul săptămânii trecute.

lucian-bode

Astfel, pentru Podul peste brațul Borcea, în data de 7 mai 2020 a fost semnat cu antreprenorul Promarut Proiect SRL contractul de Expertiză Tehnică în vederea identificării lucrărilor de reparații pentru “Reabilitarea Podului peste brațul Borcea situat pe Autostrada A2, la km 149+680” și “Reabilitarea Podului de la Cernavoda situat pe Autostrada A2, km 157+600“. Contractul în valoare de 130.000 lei fără TVA are un termen de realizare de 60 de zile de la data intrării in vigoare a contractului.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru, ministrul Lucian Bode a solicitat analizarea posibilității sistării lucrărilor de pe Autostrada A2, începând cu data de 15 iunie și reluarea acestora în toamnă.

Totodată, reprezentanții Administrației Porturilor Maritime Constanța  – APMC au prezentat stadiul principalelor proiecte pentru care vor fi depuse cereri de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, precum:
* Extinderea la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 și joncțiunea obiectivului “Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunăre – Marea Neagră” cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 și Poarta 8 spre zona de nord a Portului Constanța;
* Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanta
* Realizarea unei infrastructuri – rețea de tip port – community – system în vederea operaționalizării sistemului de digitalizare la nivelul portului Constanța.

Despre lucrările la Portul Constanța, Lucian Bode a declarat: ”Finanțare după cum știți avem. Putem accesa și fonduri europene importante pentru acest obiectiv, cu ajutorul cărora vom putea dezvoltat atât portul cât și întreaga zonă. Pentru că dacă aici avem o creștere a fluxurilor și o diversificare a activităților, vom avea o creștere clară a numărului de angajați și un impact pozitiv semnificativ în economia locală și națională”.

Sursa: ARENAConstruct.ro