CENTURA București: Se lucrează la montarea grinzilor la Pasajul Berceni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat luni imagini de pe șantierul Pasajului Berceni de pe Centura Capitalei, unde se lucrează la montarea grinzilor. Acest pasaj ar urma să fie deschis circulației anul viitor, conform estimărilor autorităților.

Despre montarea grinzilor la Pasajul Berceni a scris și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu pe 22 iulie, când a început montarea primelor șase grinzi de beton la rampa de coborâre a pasajului Berceni spre Popești – Leordeni.

Scrioșteanu a precizat că vor fi montate în total 33 de grinzi pe trei rampe: rampa de coborâre spre Popești – Leordeni, rampa de urcare spre Jilaba și rampa spre și dinspre Berceni.

În nopțile de luni si marți, săptămâna viitoare, atunci când se vor monta grinzile aferente rampei spre Berceni, pe drumul județean 401 se va circula cu restricții, de la ora 23:00 până la ora 06:00. Se recomandă, pe cât posibil, evitarea tranzitării zonei, în acel interval de timp”, a mai transmis secretarul de stat săptămâna trecută.
Ministerul Transporturilor a emis în iunie 2020 autorizația de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrările sunt executate în zona intersecției dintre drumul de centură al Municipiului București – DNCB și drumul județean – DJ 401 (șoseaua Berceni). Obiectivul face parte din rețeaua rutieră TEN-T, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.
 
Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.
 
 
Sursa: Economica.net