Centura București: Toate componentele tablierului metalic al Pasajului Berceni au fost aduse pe șantier

Toate elementele componente ale tablierului metalic au fost aduse în șantier, a declarat marți secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, aflat în vizită la Pasajul Berceni. Și acest pasaj de pe Centura Capitalei ar trebui finalizat în toamnă, potrivit estimărilor oficiale.

Pe șantier continuă asamblarea la sol a tronsoanelor de tablier metalic, care urmează a fi ridicate și montate la pasaj, a mai spus Scrioșteanu.

După finalizarea armării plăcii de suprabetonare, a început turnarea betonului, la rampa de coborâre spre Popești Leordeni, a detaliat secretarul de stat.

De asemenea, continuă armarea plăcii de suprabetonare a rampei de urcare dinspre Jilava. După finalizarea montării grinzilor, a început montarea predalelor la rampa de coborâre spre Jilava, a mai spus oficialul din Transporturi.

În plus, continuă lucrările la pile și culee, la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.

Se execută decopertarea stratului vegetal, în vederea realizării infrastructurii drumului agabaritic, care va face legătura între Șoseaua Berceni și Centura Bucureștiului.

Continuă lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureștiului, la 4 benzi, spre Jilava.

Continuă devierea utilităților, lucrările la bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ 401 și realizarea canalizării pluviale pe șoseaua Berceni, a mai spus secretarul de stat.

Ministerul Transporturilor a emis în iunie 2020 autorizația de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrările sunt executate în zona intersecției dintre drumul de centură al Municipiului București – DNCB și drumul județean – DJ 401 (șoseaua Berceni). Obiectivul face parte din rețeaua rutieră TEN-T, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

 

Sursa: economica.net