Cine va construi statia de metrou din Berceni?

A fost atribuit contractul pentru proiectarea și execuția stației de metrou la nivel suprateran, situată între stația de metrou Berceni și șoseaua de centură a municipiului București.
Valoarea contractului este mai mare cu circa 4 milioane de euro față de valoarea estimată inițial. Creșterea reprezintă peste 14% din estimarea inițială.
Prin urmare, contractul a fost semnat pentru suma de 157.643.983 lei fără TVA, echivalent a peste 32 milioane de euro.

Firma de construcții care va realiza proiectarea și execuția noii stații de metrou supraterane este Somet SA din București, provenită din CCIB grup Metrou.
Această societate este, de altfel, singura care a participat la licitație.

Procedura de achiziție publică a fost licitația deschisă lansată de Primăria Sector 4. Titularul investiției este asocierea de autorități contractante Sectorul 4 al Municipiului București – Metrorex S.A.
Durata contractului este de 24 de luni.
Proiectul este finanțat din fonduri bugetare.

Viitoarea stație de metrou supraterană va avea spații publice accesibile și persoanelor cu dizabilități (de locomoție, de vedere): acceșuri acoperite; pasaje subterane și vestibuluri de distribuție (către peron/spații publice supraterane, către spații tehnice specifice metroului); peron central suprateran; dotări specifice spațiilor Metrorex SA (grupuri sanitare pe sexe, spațiu mama și copilul, casă de bilete, automate de bilete, lifturi și escalatoare).

De asemenea, vor fi spații tehnice specifice Metrorex SA, necesare asigurării funcționării stației de metrou, precum și spații netehnologice aflate la dispoziția beneficiarului. În fața clădirii va fi amenajat un spațiu de acces facil pe perioadă scurtă (bretea auto) pentru debarcarea pietonilor din auto propriu la intrarea în municipiul București.

Proiectul propune construirea unui imobil cu regim de înălțime de Subsol + Parter + 2Etaje cu funcțiunea de clădire civilă destinată transportului în comun de mare capacitate – stație de metrou supraterană (etajele sunt niveluri tehnice determinate de asigurarea spațiilor tehnice necesare – subperon, subset, set).
Contractul este unul de tip proiectare și execuție iar activitățile se vor desfășura în aceste două etape.

 

Sursa: ARENAConstruct.ro