COVID 19. Dezinfecție ca-n China în Sectorul 4. Cum arată echipajele de combatere a infecțiilor cu coronavirus

Primăria Sectorului 4 a început o amplă campanie de dezinfecție în scările de bloc, după ce săptămâna trecută, a spălat cu dezinfectant străzile și trotuarele. Primarul Daniel Băluță a anunțat, vineri după-amiază, că sectorul pe care îl conduce are la lucru 80 de echipe speciale, dotate cu atomizoare și alte echipamente specifice, care vor dezinfecta scările și aleile de bloc, locurile de joacă și spațiile verzi din apropierea locuințelor.

Conform edilului, acestora li se adaugă 60 de autospeciale și alte 40 echipaje dotate cu echipamente ce pulverizează, în aer, substanțe dezinfectante, care acționează, în special, în zona locurilor de recreere. „Alte 200 de persoane vor putea interveni, dacă situația o va impune. Pentru acțiunile de dezinfecție se vor folosi soluții pe bază de peroxid de hidrogen, non-toxice și prietenoase cu mediul înconjurător”, a mai afirmat primarul.

Fotografiile de la fața locului îi confirmă susținerile oficialului, întrucât imaginile copiază, practic, acțiunile de dezinfecție din China, mult dezbătute în mediul online. Trotuarele și intrările de bloc au fost practic împâzite de zeci de oameni în combinezoane care ușor, ușor, au intrat în fiecare scară de bloc din cartierul Berceni.

Aceasta nu este singura măsură luată de Primăria Sectorului 4 pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu noul tip de coronavirus.

„Pe raza sectorului, intervine deja o unitatea specială, formată dintr-un număr de aproximativ 350 de oameni dotați cu echipament de protecție (mască, combinezoane, mănuși, botoșei) și un număr de 60 de autoutilitare echipate corespunzător, pentru spălarea și dezinfectarea arterelor de circulație. În prima săptămână, aceste echipe, care lucrează non-stop, în ture, au aplicat zilnic tratamente specifice de igienizare, atât pe marile bulevarde cât și pe străzile dintre blocuri”, se arară într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

 

Sursa: Gandul.ro