Cum merg vanzarile de apartamente rezidentiale in Sud?

Cum merg vanzarile de apartamente rezidentiale in Sud? Vezi cum evolueaza preturile apartamentelor noi in Zona de Sud!

Interviu cu Giulio Angheloiu, managerul Premier Imobiliare - Compania imobiliara nr. 1 din Zona de Sud

Giulio Angheloiu, alături de echipa Premier Imobiliare, a pus practic sudul Bucurestiului pe harta proprietăților imobiliare.

 

Costina Petrescu: Îmi pare bine să ne reauzim după ceva vreme! Trecând direct la subiect, cum ați perceput din punct de vedere imobiliar sezonul primăvară - vară 2020?

Giulio Angheloiu:  Placerea revederii este reciprocă! :)

Lock-down-ul de la începutul primăverii a avut două componente în Zona de Sud pe segmentul rezidential: prima parte - clienți siderați de această nouă fațetă a vieții și "băgatul la cutie" aferent. Din fericire, această etapă a durat extrem de puțin (2-3 săptămâni).

Primii care au mișcat piața imobiliară și care au înțeles ce au de făcut (sau nu au avut de ales) au fost expații. Au investit economiile în proprietăți ieftine și de mici dimensiuni, mulți dintre ei fără vizionare, din Anglia, Italia, Germania.

Cea de-a doua etapă a fost de-a dreptul surprinzătoare! Valuri de expați întorși din migrație (să ne reamintim incertitudinile din acele momente), apoi doritori de spații vaste, de "cameră pentru a putea lucra de acasă", apoi doritorii de casă cu curte, apoi investorii imobiliari sau oportuniștii de serviciu.

 

Costina Petrescu: Acesta să fie motivul creșterii constante a prețurilor pe segmentul rezidențial?

Giulio Angheloiu:  E firesc și absolut logic. Cererea a crescut brusc. Mai mult, o parte dintre dezvoltatori (mai ales cei care aveau șantierele în stadii incipiente) au stopat lucrările. Deci oferta a scăzut. De aici și creșterea constantă a prețurilor, cu câteva procente lunar.

 

Costina Petrescu:  Cum stăm în acest moment?

Giulio Angheloiu: Reașezare a pieței, liniștire după aceste 6 luni extrem de tulburi, învolburate. O parte dintre cumpărători nu mai contează (exemplul cel mai relevant: industria ospitalității,  HoReCa). Probabil numărul nebancabililor va crește în perioada imediat următoare (popriri, restanțieri, concedieri etc), fapt ce va cântări într-o oarecare măsură. Dar, la cât de neașteptat s-au petrecut lucrurile, nu m-aș hazarda să fac vreo prognoză.

 

Costina Petrescu: Cum sunt dezvoltatorii în aceasta perioada? Optimiști? Cu planuri de viitor?

Giulio Angheloiu: După perioada firească - de reticență inițială - au continuat sau chiar au accelerat proiectele. Deloc de neglijat, s-au făcut investiții în terenuri pentru proiecte marca 2021-2022, exemplul cel mai bun fiind zonele Metalurgiei, Brâncoveanu, Giurgiului, Berceni, Popesti Leordeni sau Turnu Măgurele. Aici vom avea în curând un alt "oraș în oraș "

 

Costina Petrescu: Ce se întâmplă cu Programul” Noua Casă”?

Giulio Angheloiu: Ne-am amintit cu bucurie de faptul că noi, compania Premier, am inaugurat programul “Prima Casă”, semnând în anul 2009 primul contract prin acest program guvernamental. Ne dorim să semnăm rapid și primul contract cu credit de tip “Noua Casă”.

Am creat o legătură puternică cu cei doritori, printr-un site, o pagină web și un grup de socializare dedicat. Plus site-ul principal al companiei Premier. Pe toate aceste canale informăm pe partea de brokeraj, știri la zi, dar și oferte imobiliare care se pretează.

Toate ofertele au la bază parteneriate clare cu dezvoltatorii parteneri. Interesul este crescut și, foarte important, reciproc: vânzători și cumpăratori.

Acest program de creditare va cântări, vă avea un cuvânt de spus în piața imobiliară. Dacă vor veni și modificări pe partea de fiscalizare (TVA 5% și peste limita de 450.000 RON), lucrurile se vor apropia și mai mult de ceea ce ne dorim cu toții.

 

Despre Premier Imobiliare

Compania Premier Imobiliare a fost înființată în anul 1994 și s-a dezvoltat constant cu multă muncă, pasiune, dedicare și profesionalism. Compania Premier a devenit un pol marcant al tranzacțiilor imobiliare din Sudul Capitalei, jucând un rol important în conturarea și dezvoltarea industriei de Real Estate din Romania.

Premier Imobiliare se numără printre puținele entități imobiliare din tară care se dedică promovării unui stil de viață prin prisma edificiilor pe care le tranzacționează, propunând numai și numai soluții eligibile cu nevoile și aspirațiile fiecărui potențial cumpărător.

Premier Imobiliare excelează atât în aria de tranzacții și consultanță imobiliară, dar și în cea a dezvoltărilor rezidențiale, iar de-a lungul anilor și-a întărit poziția de lider al agențiilor imobiliare din Zona de Sud a Bucurestiului, in special pe segmentul rezidential, dar si pe cel al spatiilor industriale, comerciale sau al spatiilor de birouri.