Harta ploșnițelor din București

Pentru a avea o imagine cât mai clară a infestării cu ploșnițe în București, o firmă de dezinsecție a făcut publică o hartă cu zonele în care a intervenit pentru a scăpa de ele în 2023.

Imaginea a ajuns pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, acolo unde oamenii au dezbătut subiectul.

  • „Eu am aruncat absolut toată mobila… cărțile vechi, tot… am desfăcut parchetul și am dat cu otravă… o lună m-am chinuit…”
  • „Doar cu dezinsecție cu firmă specializată, repetată de 3 ori la interval de 10-14 zile. Costuri destul de mari, aproximativ 1000-1500 de lei în total.”

Harta PLOSNITE - Dr. Clean

Insectele se ascund în locuri înguste, unde te aștepți mai puțin, și rămân acolo timp îndelungat. Femelele pot depune între 1 și 5 ouă pe zi, și pot depune de la 200 până la 500 de ouă într-o viață. Ploșnițele pot trăi între 8 și 12 luni.

Una dintre cauzele apariției acestora este lipsa igienei, însă biologii spun că nu doar acest lucru este de vină pentru răspândirea insectelor.

Aurelian Pintiliescu – biolog, a declarat următoarele pentru Digi24.ro:

Cunosc niște cazuri, au luat ploșnițe din hoteluri renumite din Dubai. Oriunde poate intra un card bancar, acolo poate intra ploșnița. Fiind cald afară, ploșnițele rezistă la temperaturile pe care le avem acum iarna.

Totodată, acestea se pot ascunde și în trenuri, autobuze, tramvaie și troleibuze sau în mobilă vintage.

Parisul a fost invadat de ploșnițe în luna octombrie a anului trecut. Insectele au apărut inclusiv în trenurile și la metroul din Capitala Franței.

 

Sursa:  b365.ro