Investiţia de 7 milioane de lei a primăriei Sectorului 4 construieşte prima unitate de pompieri în Bucureşti, după 32 de ani.

Primăria Sectorului 4 construieşte prima unitate de pompieri în Bucureşti, după 32 de ani. Investiţia se ridică la 7 milioane de lei

Primăria Sectorului 4 anunţă că investeşte 7 milioane de lei, aproape 1,5 milioane de euro, în cea mai modernă unitate de intervenţie pentru situaţii de urgenţă din România. Unitatea va deservi o parte a Sectorului 4, o parte din Sectorul 5, precum şi o parte importantă din Ilfov, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Sector 4, Cristian Zărescu.

Unitatea de pompieri Persani Sector 4
Construcţia primei unităţi de pompieri din Bucureşti de după Revoluţie este realizată de Primăria Sector 4. Termenul de execuţie al celei mai moderne unităţi de intervenţie pentru situaţii de urgenţă este de cinci luni, iar la sfârşitul anului ar trebui să fie gata, declară Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sector 4.

"Construcţia va fi donată către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. ISU susţine că unitatea va deveni operaţională în maximum două săptămâni, după finalizarea construcţiei."

Cristian Zarnescu purtator de cuvant Primaria Sector 4

Unitatea va deservi o partea a Sectorului 4, o parte din Sectorul 5, dar şi o parte importantă a judeţului Ilfov. Noua unitate va fi dotată cu două autospeciale, dintre care una cu scară, precum şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, unitatea va dispune de sală de mese, dormitoare, birouri. În această unitate va exista şi un centru de pregătire a pompierilor. Costurile de construire a unităţii de pompieri, situată pe strada Perşani, nr. 2, se ridică la 7 milioane de lei, aproximativ 1,5 milioane de euro, precizează Cristian Zărescu. Noua unitate de pompieri face parte din sistemul integrat privind siguranţa şi sănătatea oamenilor, care mai cuprinde Unitatea de Primiri-Urgenţe de la Spitalul Bagdasar-Arseni şi secţia de arşi din acelaşi spital.

Sursa: Libertatea.ro