Ludovic Orban anunță posibile restricții, în zonele cu peste 1.200 de cazuri/zi!

Ludovic Orban anunță posibile restricții, în zonele cu peste 1.200 de cazuri/zi! Ce se întâmplă cu bolnavii de Covid-19 externați la cerere, după adoptarea Legii carantinei

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni seară, la Digi 24, că autoritățile vor fi obligate să introducă restricții locale, dacă într-o anumită zonă se ajunge la peste 1.200 de noi infecții cu coronavirus / zi.

”Obiectivul nostru este să nu luăm nicio măsura. Nu vrem să fim obligați să luăm măsuri. Dacă va crește numărul de persoane infectate, să spun peste 1.200, deja ne apropiem de un grad de risc și putem ajunge în situația în care să fim obligați să luăm măsuri restrictive acolo unde există risc epidemiologic. Măsuri care pot fi zonale, locale, de carantinare. Putem să luăm măsuri de închidere a unor unități economice unde apar focare”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.
 
Ce se întâmplă cu bolnavii de Covid-19 externați la cerere, după adoptarea Legii carantinei. Prim-ministrul a mai precizat că aproximativ 1.000 de pacienți confirmați cu Covid-19 s-au externat, în urma vidului legislativ. El a explicat ce se va întâmpla cu aceștia, după adoptarea legii carantinei, care intră în vigoare marți, 21 iulie.
 
„Am solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât fiecare Direcţie de Sănătate Publică să poată să emită deciziile privitoare la aceştia, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie, dacă nu, să fie trataţi în izolare la domiciliu sau în altă locaţie de izolare pe care şi-o doresc. Toată baza de date de la Ministerul Sănătăţii să fie transmisă la MAI, să existe, practic supraveghere medicală pentru respectarea tratamentului, evoluţia bolii şi în acelaşi timp, controale de respectare a măsurii izolării la domiciliu”, a răspuns premierul, întrebat fiind dacă cei care s-au externat la cerere vor fi duşi din nou în spital.
 
Ludovic Orban a precizat că 972 de persoane confirmate cu coronavirus s-au externat la cerere, dar au existat şi persoane cu test pozitiv care nici măcar nu s-au internat.
 
Sursa: Gandul.ro