Magistrala 4 de metrou: discuții să fie prelungită până la Adunații Copăceni

Magistrala 4 de metrou din București ar putea fi prelungită dincolo de comuna Jilava, până la Adunații Copăceni, în județul Giurgiu. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, domnul Daniel Băluță, care a subliniat importanța extinderii infrastructurii de transport pentru dezvoltarea zonei.

În cadrul unei conferințe de presă, Daniel Băluță a declarat că acest proiect de extindere a Magistralei 4 este parte integrantă a unui plan mai amplu de modernizare a rețelei de transport din sudul Capitalei. Primarul a menționat, de asemenea, intenția de a construi un al treilea aeroport al Bucureștiului în Adunații Copăceni, ceea ce ar transforma această localitate într-un nod de transport strategic.

Directorul Departamentului Tehnic al Metrorex, domnul Gabriel Sburlan, a declarat pentru Club Feroviar : ”Astfel, se vor uni cu metroul uni trei aeroporturi – Henri Coandă Otopeni, Aurel Vlaicu Băneasa și cel nou din zona de sud a Bucureștiului. Magistrala 4 a fost gândită pentru e decongestiona Magistrala 2, care este suprasaturată și a ajuns la limita capacității”.

În paralel, lucrările la Magistrala 6 de metrou avansează conform planului. Gabriel Sburlan, reprezentant al Metrorex, a anunțat că lucrările la tronsonul 2 al Magistralei 6, care se va întinde de la stația Tokyo (Băneasa Shopping City) până la stația Aeroport Otopeni, vor începe în cursul acestui an. Acest tronson este crucial pentru îmbunătățirea conexiunii între centrul orașului și principalul aeroport al Capitalei.

Tot în acest an, Metrorex va pune în funcțiune două noi depouri, suplimentând astfel cele patru deja operaționale. Aceste noi facilități sunt esențiale pentru întreținerea și operarea eficientă a flotei de trenuri de metrou, contribuind la creșterea frecvenței și fiabilității serviciilor oferite călătorilor.

”Depoul Străulești, de la capătul Magistralei 4, va deveni operațional de la 1 iunie. Și Depoul Valea Ialomiței de pe Magistrala 5 va deveni operațional până la sfârșitul anului în curs, iar aici se vor putea face reviziile pentru toate trenurile Alstom Metropolis”, a mai declarat domnul Gabriel Sburlan.

Proiectele de extindere și modernizare a rețelei de metrou din București reflectă angajamentul autorităților de a îmbunătăți infrastructura de transport public și de a susține dezvoltarea sustenabilă a regiunii.

Sursa foto:metroulbucuresti.org

M4 magistrala metrou