Magistrala de Metrou M7 între Piața Unirii și Bragadiru

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea procedurilor pentru realizarea magistralei de metrou M7, care va lega Piața Unirii de Bragadiru. Potrivit declarațiilor oficiale postate pe pagina de Facebook a autorității locale, proiectul este realizat în asociere cu Ministerul Transporturilor, Metrorex și Consiliul Local.

Autoritățile locale au subliniat că, în cursul acestei săptămâni, va fi lansată procedura de achiziție pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului. Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția modernizării infrastructurii de transport a Bucureștiului.

"🚆 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀̆𝐑𝐈𝐀 𝐒𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝟓 𝐃𝐄𝐌𝐀𝐑𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐏𝐑𝐎𝐂𝐄𝐃𝐔𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐑𝐄𝐀𝐋𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄𝐀 𝐌𝐀𝐆𝐈𝐒𝐓𝐑𝐀𝐋𝐄𝐈 𝐃𝐄 𝐌𝐄𝐓𝐑𝐎𝐔 𝐌𝟕 – 𝐈̂𝐍𝐓𝐑𝐄 𝐏𝐈𝐀𝐓̗𝐀 𝐔𝐍𝐈𝐑𝐈𝐈 - 𝐁𝐑𝐀𝐆𝐀𝐃𝐈𝐑𝐔

✅ Suntem bucuroși să vă anunțăm că Primăria Sectorului 5 își asumă inițiativa de a contribui activ la dezvoltarea urbană durabilă a Municipiului București, prin realizarea Magistralei de metrou M7 Voluntari - Bragadiru.
❗️Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că acest proiect esențial va cuprinde 15 stații pe o lungime de 13 km între Piața Unirii și Bragadiru și va aduce numeroase beneficii comunității noastre: reducerea poluării, economii prin decongestionarea traficului rutier, reducerea accidentelor și îmbunătățirea sănătății populației.
🚆 Stațiile incluse în acest proiect sunt: Piața Unirii 3, Regina Maria, George Coșbuc, Tudor Vladimirescu, Mihail Sebastian, Piața Rahova, Mărgeanului, Antiaeriană, Autogara Rahova, Albeni, Șoseaua Alexandriei, Independenței 1877, Linia de centură Bragadiru, Dumbravei și Bragadiru.
✅ Prin asocierea cu Ministerul Transporturilor, Metrorex și Consiliul Local Sector 5, ne-am angajat să lansăm în această săptămână procedura de achiziție pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al acestui proiect.
🚄 Magistrala M7 va oferi un transport public sigur, confortabil și modern, dotat cu tehnologii de ultimă generație. Prin acest proiect, ne propunem să facilităm mobilitatea urbană, să promovăm utilizarea transportului în comun în locul celui privat și să sprijinim dezvoltarea economică viitoare.
🇪🇺 În conformitate cu angajamentele noastre la nivel european, acest proiect va contribui la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea coeziunii sociale și economice. Invităm toți cetățenii să ni se alăture în efortul de a construi un viitor mai bun și mai sustenabil pentru București!" au declarat reprezentanții primariei sectorului 5.

Proiectul magistralei M7 va include cincisprezece stații

Proiectul magistralei M7 va include cincisprezece stații pe o lungime de treisprezece kilometri, acoperind traseul dintre Piața Unirii și Bragadiru. Stațiile planificate sunt: Piața Unirii 3, Regina Maria, George Coșbuc, Tudor Vladimirescu, Mihail Sebastian, Piața Rahova, Mărgeanului, Antiaeriană, Autogara Rahova, Albeni, Șoseaua Alexandriei, Independenței 1877, Linia de Centură Bragadiru, Dumbravei și Bragadiru.

Primăria Sectorului 5 a subliniat multiplele beneficii ale acestui proiect pentru comunitate. Pe lângă reducerea poluării și economiile generate prin decongestionarea traficului rutier, magistrala M7 va contribui la reducerea accidentelor și îmbunătățirea sănătății populației.

Cu lansarea procedurii de achiziție pentru studiul de fezabilitate, proiectul magistralei M7 intră într-o nouă etapă, aducând Bucureștiul cu un pas mai aproape de o rețea de transport public mai modernă și mai eficientă.

magistrala metrou M 7 Unirii Bragadiru