Palatul de Justitie

Palatul de Justitie Bucuresti

 
Palatul de Justitie, (sau Tribunalul Mare), a fost construit între anii 1890–1895 si reconsolidat si restaurat in perioada 2004-2006.

Palatul de Justitie este o colaborare franco-romana, fiind construit dupa planurile arhitecților Albert Ballu (același arhitect care a conceput Palatul de Justiție din Charleroi, Belgia) și Ion Mincu, care a condus și lucrările de construcție și a desenat și schițele decorațiunilor interioare, respectiv plafoane, pardoseli, balustrade, scări, mobilier. Palatul este legaat de Regele Carol 1 al Romaniei, acesta fiind cel care a pus piatra de temelie in data de  7 octombrie 1890, tot regele fiind cel care il si inaugureaza in data de 4 octombrie 1895.

Fatada principala este bogat împodobita cu pilastri, (in numar de 6), statui si multe alte elemente specifice stilului acestui palat: neoclasic, cu elemente neorenascentiste. Sub bolțile construcției, deasupra intrării principale, sunt amplasate șase statui alegorice, care semnifică (de la stânga la dreapta): Atenția, Vigoarea, Legea, Justiția, Elocința și Adevărul, sculptate de Carol Storck, Frederic Storck, Wladimir Hegel și George Vasilescu.

Alte două statui, care flanchează ceasul de pe acoperiș, semnifică Forța și Prudența

Cu ce mijloace de transport in comun ajungi la Palatul de Justitie Bucuresti?

  • Autobuz Autobuz: 104, 123, 361, 385, 783
  • Metrou Metrou: M1, M3

Palatul de Justiei se afla in apropiere de Piata Unirii, din punct de vedere imobiliar acesta zona fiind foarte cautata si foarte scumpa.

Vezi oferta noastra de apartamente in Piata Unirii in apropiere de Palatul de Justitie

palatul de justitie bucuresti