Pasajul de pe Centura Capitalei care va fi gata anul acesta. Au fost montate deja toate grinzile

Un nou pasaj rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia. Proiectul, după estimările Companiei de Drumuri, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022. Lucrările avansează rapid, iar constructorul austriac a terminat deja să ridice toate grinzile. Traficul la sol e în continuare deviat pe bretelele laterale, iar în cursul zilei se formează cozi destul de lungi.Constructorul a lucrat în ultimele luni la ridicarea ultimelor grinzi, iar în momentul de față toate cele 60 de grinzi ale pasajului au fost montate.

Vor urma lucrările de supăra-betonare și izolare a pasajului, iar în paralel constructorul lucrează la ridicarea rampelor, atât din partea dinspre Otopeni, cât și dinspre Chitila.

La sol circulația se desfășoară pe bretelele laterale, așa cum a fost redirecționată încă de anul trecut, iar în timpul zilei adesea se formează cozi destul de lungi, mai ales pe porțiunile înguste unde două camioane sau vehicule mai mari cu greu încap câte două.

Pasaj suprateran DNCB peste DN1A la Mogoșoaia

Lungime: 800 m
Cost: 6,8 mil. Euro
Constructor : Strabag SRL
Contract semnat în: octombrie 2018 (licitația lansată din iunie 2017)
Termen de finalizare : 24 de luni (de la începerea construcției)
Lucrări începute: aprilie 2020

Termen de finalizare : aprilie 2022
Finalizare dorită de Min. Transporturilor: Q4 2021

Stadiu (aprilie 2021): cca 39%

Podul de la Mogoșoaia, necesar pentru eliminarea unui "dop" de pe sectorul modernizat de pe Centura Nord

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la 4 benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A - un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

Abia în luna iunie 2017, după ani la rândul de promisiuni și revizuiri de studii, Compania de Drumuri scotea la licitație proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Mogoșoaia care ar urma să "ridice" Șoseaua de Centură peste DN1A București - Mogoșoaia - Ploieșt