Pasajul Unirii se închide temporar în București. Anunțul Primăriei Sectorului 4: Încep consolidarea și punerea în siguranță a acestuia

Pasajul Unirii din centrul Capitalei va fi închis marți noaptea, anunță Primăria Sector 4, într-un comunicat de presă. Pasajul este unul dintre cele mai tranzitate din București, zeci de mii de mașini trecând zilnic pe aici.

Pasajul va fi închis o noapte pentru a fi făcută o evaluare a structurii de rezistență, astfel încât în curând să înceapă lucrările de reabilitare a acestuia.

Psaj Unirii

Când se oprește circulația în Pasajul Unirii

Sectorul 4 anunță că circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi oprită temporar marți seara, 17 mai, în intervalul orar 23.30 – 05.00.

Măsura se aplică în vederea începerii, în mai puțin de două luni de zile, a lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a pasajului.

Marți noaptea o echipă de experți va inspecta construcția în vederea stabilirii măsurilor și intervențiilor necesare consolidării acesteia.

Pasajul Unirii, verdic îngrijorător de rezistență

Construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare și prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai.

Mai mult, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a alertat anul trecut că Pasajul Unirii este în pericol de prăbușire.

La începutul lui 2022, Primăria Municipiului București a încheiat cu Primăria Sectorului 4 un protocol de asociere pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate.

Pasaj Unirii

Astfel, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4 care anunță că a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranță a întregii zone prin care trec zilnic zeci de mii de mașini.

„Tocmai de aceea, pentru realizarea unei evaluări cât mai atente și obiective a structurii de rezistență, marți, 17 mai a.c., Pasajul Unirii va fi închis circulației între orele 23.30 – 05.00.”, încheie comunicatul Primăria Sectorului 4.

 

 

Sursa: B365.ro