Petiție pentru interzicerea dărâmării Pieței Berceni din sectorul 4

Câteva sute de oameni ce locuiesc în Berceni, Sectorul 4, au exprimat nemulțumirea față de planurile de demolare a Pieței Berceni - Olteniței, inițiate de Primăria Sectorului 4. O petiție a fost lansată pentru a strânge sprijin și a stopa acest demers.

În conținutul petiției, semnatarii evidențiază faptul că piața joacă un rol vital în viața comunității, servind un număr semnificativ de pensionari care își fac cumpărăturile zilnice acolo. De asemenea, se remarcă existența a trei grădinițe în imediata apropiere a Pieței Berceni, la o distanță de sub 300 de metri.

"Nu suntem de acord cu demolarea Pieței Berceni - Olteniței deoarece în jurul pieței sunt foarte mulți oameni pensionari care depind de această piață, și în jurul pieței sunt deja trei grădinițe la nici 300 m de această piață, una se află la Sf. Luca, una la Școala 133 și una lângă Școala 133, plus că de această piață depind și oamenii producători cu proiectul tomata și vor rămâne fără locuri de muncă toți cei care lucrează în această piață", se spune în această petiție.

Petiția subliniază dependența producătorilor implicați în Programul Tomata de piața în cauză și evidențiază că locuitorii care lucrează în zonă ar fi afectați, rămânând fără locuri de muncă în urma demolării. Sute de locuitori din zonă și-au adăugat deja semnăturile la petiție, subliniind necesitatea Pieței Berceni și exprimând preocupări cu privire la suficiența grădinițelor din apropiere.

Primăria Sectorului 4 a adus în discuție planuri de reconfigurare a mai multor clădiri pentru a crea noi spații destinate creșelor și grădinițelor, cu scopul de a face față cererii în creștere. În prezent, administrația locală estimează că există aproximativ 2.500 de cereri nesoluționate din cauza lipsei de locuri în această zonă. Cu toate acestea, planurile pentru transformarea acestor spații în unități de învățământ antepreșcolar și preșcolar necesită aprobarea Consiliului General al Municipiului București.

În comunicatul celor de la Primăria Sectorului 4 se subliniza că: "Acestor noi spații educaționale li se vor adăuga, în anul 2024, alte cel puțîn patru asemenea unități, pentru care Sectorul 4 al Municipiului București a demarat procedurile administrative premergătoare începerii lucrărilor specifice.

Astfel, în cursul anului curent, vă debuta construcția de la zero a unei grădinițe și a unei creșe, pe bulevardul Metalurgiei 214-220, în zona noului parc „Tudor Arghezi”, unitate de învățământ pentru care consilierii locali au aprobat deja indicatorii tehnico-economici.

În paralel, vor fi modernizate și reconfigurate alte trei spații aflate în administrarea Sectorului 4 și în cazul cărora funcțiunea actuală, aceea de spații comerciale, nu se mai justifică, dată fiind, atât necesitatea urgentă a creării de noi locuri în creșe și grădinițe, cât și situarea acestora în proximitatea altor centre comerciale cu funcțiuni similare. Acestea sunt: clădirea pieței Apărătorii Patriei, o clădire aferentă pieței Progresul, precum și clădirea pieței Berceni"

piata berceni

Articol scris de ZonadeSud.ro in 11 Ianuarie 2024