Preturi mai mari cerute pentru vanzarea apartamentelor noi

Unii dezvoltatori rezidențiali încep să majoreze prețurile cerute pentru vânzarea apartamentelor noi, invocând scumpirea materialelor de construcții.
Astfel, pretențiile proprietarilor de apartamente au crescut și în a doua lună de primăvară, ei cerând pentru vânzarea locuințelor prețuri mai mari față de cele din luna martie.

În fruntea clasamentului creșterii prețurilor cerute pentru apartamentele nou construite se află dezvoltatorii rezidențiali din Brașov, Timișoara și București, potrivit Imobiliare.ro.

Price incrase 1

București

Pentru apartamentele oferite spre vânzare în București, prețurile cerute în anunțurile de mică publicitate au fost majorate pe ambele segmente de piață analizate:

  • pentru locuințele din blocurile vechi prețul mediu cerut a fost 1.402 euro/mp, mai mare cu 0,5% față de cel din martie
  • pentru locuințele nou-construite creșterea a fost de 0,9%, la 1.448 euro/mp util.

Brașov

În mod interesant, apartamentele vechi au consemnat în aprilie o scădere a prețului mediu cerut de 0,3% față de cel din martie, ajungând la 1.253 euro/mp util. În schimb, însă, dezvoltatorii locuințelor din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au cerut prețuri mai mari cu 5,5% față de martie (de 1.378 euro/mp util).

Cluj-Napoca

La fel ca în București, prețurile cerute pentru apartamente din Cluj – Napoca au avut o evoluție crescătoare pe ambele segmente de piață analizate:

  • locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,9% (la 1.870 euro/mp), iar 
  • cele din ansamblurile noi, cu 0,7% (la 1.937 euro/mp).

Constanța

Pe cele două segmente de piață analizate au fost consemnate marje de creștere destul de apropiate ale prețurilor solicitate de proprietari pentru vânzarea apartamentelor:

  • 1,9% pe segmentul apartamentelor vechi (la 1.281 euro/mp) și
  • 1,5% în cazul unităților locative nou-construite (la 1.307 eiro/mp).

Iași

Pe parcursul lunii aprilie, proprietarii locuințelor din blocurile vechi au majorat prețurile cerute cu 1,7%, la 1.122 euro/mp. Pe segmentul apartamentelor nou-construite creșterea prețurilor solicitate a fost de doar 0,1%, la 1.058 euro/mp.

Timișoara

Pentru apartamentele vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană proprietarii au cerut în aprilie în medie 1.323 euro/mp util, prețuri mai mari cu 1,1% față de cele din martie. Compensând scăderea din martie, dezvoltatorii locuințelor din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au cerut în aprilie preșuri mai mari cu 2,9%, de 1.328 euro/mp util.

 

Sursa: Arenaconstruct.ro