România, țara cu cei mai mulți proprietari din UE unde aproape jumătate din populație trăiește în gospodării supraaglomerate

Românii sunt în marea lor majoritate proprietari. Procentajul populației care trăiește în locuințe proprietate personală este de circa 96% în țara noastră, fapt care ne plasează pe primul loc la nivelul Uniunii Europene. În același timp, aproape jumătate din populație trăiește în gospodării supraaglomerate, arată cele mai noi date publicate de Eurostat, fapt care ne poziționează, din păcate, tot în fruntea clasamentului european.

La nivelul UE, aproximativ 17% din populație locuiește în gospodării supraaglomerate, deci cu un numărul de camere insuficient în comparație cu numărul membrilor gospodăriei. Cel mai mare procent în rândul statelor membre este înregistrat în România, conform datelor Eurostat aferente anului 2018. Astfel, 46,3% dintre români trăiesc în astfel de condiții, țara noastră fiind urmată îndeaproape de Letonia, Bulgaria, Croația și Polonia.

Rata de supraaglomerate s-a redus ușor în statele unde reprezintă o problemă gravă, iar cel mai semnificativ progres s-a înregistrat în cazul Poloniei unde a scăzut cu 1,3 puncte procentuale. Și în România s-a putut observa o scădere, de la 47% în 2017 la 46,3% în 2018. Excepție a făcut însă Letonia, unde situația s-a înrăutățit.

Sursa: CPI.Imobiliare.ro