Se construiește patinoar olimpic de aproape 10 milioane de euro în București! Primăria Sectorului 4 a lansat deja licitația

Primăria Sectorului 4 a lansat licitația pentru construirea patinoarului olimpic din incinta liceului Traian Vuia de pe Șoseaua Vitan Bârzești 11, valoarea estimată pentru proiectare și execuție fiind de circa 44,5 milioane lei (aproximativ 9 milioane de euro).

Pentru reconstrucția patinoarului Flamaropol, cu circa 3.000 de locuri, Primăria Capitalei a semnat un contract de 100 milioane lei fără TVA cu asocierea Astaldi-UTI.

Lucrările au început în martie 2017, dar contractul a fost reziliat în 2019, lucrările fiind doar la 37%.

Patinuar

Se construiește patinoar olimpic de aproape 10 milioane de euro în București! Primăria Sectorului 4 a lansat deja licitația

Patinoarul se va construi în locul unui corp cu risc seismic al liceului, va avea o suprafață de circa 1.836 mp (30 ori 60 m) și puțin peste 700 de locuri pentru spectatori, vestiare, magazin.

Interesantă este forma sub care se face patinoarul: convertirea corpului vechi al liceului în club sportiv școlar.

Primăria Sector 4 a anunțase anterior de patinoarul va fi construit în colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, banii vor veni de la administrația locală, iar după finalizarea lucrărilor patinoarul va fi dat gratuit federației.

„Prezenta procedură vizează atribuirea unui contract de achiziție publică având ca obiect proiectarea, executarea și asistențatehnică din partea proiectantului pentru edificarea unui imobil cu funcțiune de club sportiv școlar ce se dorește a fi realizat sub forma unei construcții noi, realizată pe un amplasament pe care există deja un corp de clădire C2 ce aparține Liceului Traian Vuia.

În prezent, pe terenul studiat se pot indentifica o serie de corpuri noi în care își desfășoară activitatea Liceul Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia” și Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu. Tot pe teren se regăsesc și două corpuri de clădire vechi C1 și C2 ce aparțin liceului tehnologic “Traian Vuia” și care în urma expertizării au fost încadrate în clasa I de risc seismic.

Se demolează o clădire cu risc seismic

Prezentul proiect tratează reconversia corpului C2 în club sportiv școlar ca răspuns la cererea tot mai mare, datorită necesităților de spații pentru educație fizică și sport”, se arată în documentația aferentă procedurii de achiziție.

Deși clădirea veche este demolată, se vorbește despre o reconversie a acesteia. Reprezentanții instituției spun că trebuie demolată deoarece este încadrată în clasa I de risc seismic.

„Sectorul 4 al Municipiului București, entitatea responsabilă cu implementarea proiectului, are în vedere construirea unui patinoar în incinta Liceului Tehnologic “Traian Vuia” Terenul se eliberează de sarcina asociată construcției existente, prin desfacerea acesteia, iar noua construcție de club sportiv școlar devine, ca principiu fundamental, reconversia corpului C2 în club sportiv școlar cu funcțiunea de Patinoar.

Oportunitatea desfacerii construcției corpului C2 existent rezultă din faptul că acesta a fost expertizată tehnic pentru cerința de rezistență în luna mai 2020 și a fost încadrată în cea mai slabă clasă de risc seismic cu necesitatea unei consolidări de anvergură foarte mare (costuri comparabile cu realizarea unei construcții noi) pentru punerea acesteia în siguranță.

Ca urmare, la reconversia acesteia în club sportiv școlar, este oportun ca vechea construcție să fie desfăcută total pentru a face loc unei construcții noi moderne care să fie realizată fără constrângeri legate de păstrarea și asigurarea unor elemente constructive din corpul C2 vechi și pentru a asigura un cadru coerent de lucru privind cursul firesc al proiectării și execuției”, se mai arată în documentație.

Valoarea estimată a contractului pentru proiectare și execuție este de 44.505.469 lei. Durata de proiectare și execuție: 18 luni.

 

Sursa:  ProSport.ro