Soseaua Giurgiului

Soseaua Giurgiului este una dintre strazile cele mai circulate din sectorul 4. Soseaua Giurgiului face legatura intre Bucuresti si Giurgiu, impartind in 2 cartierul cu acelasi nume, cartierul Giurgiului.

Soseaua Giurgiului incepe in Piata Eroii Revolutiei si se termina in comuna Jilava. Soseaua Giurgiului este artera care face legatura intre sectorul 4, localitatile din zona de sud a tarii si Bulgaria.

Din punct de vedere imobiliar, in zona predomina cladirile vechi, atat blocuri ridicate incepand cu ani '70, dar si de case. Blocuri vechi au spatii verzi generoase fiind foarte atractive pentru cei ce vor sa locuiasca in zona. In zona, au inceput sa apara si ansambluri rezidentiale noi. 

Soseaua Giurgiului are o lungime de aproximativ 5 km. 

Soseaua Giurgiului este numita si "Soseaua Verde" dupa ce Primăria Sector 4 a decis demararea lucrărilor de înierbare conform proiectului “Reconfigurare, reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi de amenajare a spaţiilor urbane verzi de pe Şoseaua Giurgiului”, menit să asigure condiţii pentru un trafic decent, civilizat şi în deplină siguranţă pe una dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti.
Lucrările de modernizare au vizat atât partea carosabilă cât și cea pietonală, aflate, de altfel, într-o avansată stare de degradare, pe o lungime de 8 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

Au fost create noi locuri de parcare in spic, piste de biciclete iar spatiile verzi au fost extinse si completate cu mobilier urban nou si zone de relaxare. Au fost montati stalpi de iluminat pe ambele parti ale carosabilului, s-au plantat numerosi arbori, iar pe linia de tramvai a fost montat un covor de iarba care a redus cantitatea de praf care este produsa de traficul aglomerat din zona.

Mijloace de transport Soseaua Giurgiului

Fiind o artera extrem de importanta a sectorului 4, infrastructura mijloacelor de transport pe Soseaua Giurgiului este foarte bine dezvoltata. Astfel, aveti la dispozitie atat autobuze si tramvaie dar si metrou (magistrala M2).

  • Autobuz Autobuz: 102, 116, 418, 419, 465
  • Metrou Metrou: M2
  • Tramvai Tramvai: 19, 25

Esti interesat de un apartament nou in apropiere de Soseaua Giurgiului? Vezi anunturile noastre

Harta Soseaua Giurgiului

soseaua giurgiului