Un OZN in sectorul 4?

Berceni_Arena_1

În cadrul unei conferințe de presă la care a luat parte duminică, 11 februarie 2024, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit din nou despre infrastructura sportivă din București, care urmează să se dezvolte într-un mod impresionant în următorii ani.

Edilul a dezvăluit că în viitorul nu foarte îndepărtat vor începe lucrările de construcție pentru două săli de sport. Nicușor Dan a transmis că documentația pentru ambele proiecte a fost deja pusă la punct, iar arenele vor fi situate în Sectorul 2 din București:

„Mai avem documentația pentru două săli de sport. Una în zona Arena Națională și una în zona Pantelimon, pe o fostă bază sportivă pe care municipiul București o are”, a declarat Nicușor Dan.

Pe lângă cele două săli de sport menționate de Nicușor Dan, în București va mai apărea, în 2024, un nou patinoar. Este vorba despre „Berceni Arena”, care a fost comparată pe rețelele de socializare cu un OZN:

„Este cumva vreun OZN? Nu!
Așa va arăta viitorul Patinoar Berceni Arena din Sectorul 4, singurul competițional din Capitală!”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook administrată de Mobilitate Urbana Sector 4.

Berceni_Arena_2

Berceni_Arena_3

Berceni_Arena_4

„Berceni Arena” va fi amplasată în Sectorul 4 și va fi primul pationoar construit de la zero, în București, în ultimii 70 de ani!

Construcția urmează să fie finalizată în 2024 și va beneficia de o capacitate de 800 de locuri. Suprafața întregului complex va fi de 6.500 de metri pătrați, iar acesta va fi amplasat în zona Apărătorii Patriei, la mică distanță de stația de metrou.

O altă veste bună oferită de Nicușor Dan. Lucrările de modernizare de la patinoarul „Mihai Flamaropol” vor continua și ele

Tot în cadrul conferinței de presă la care a luat parte duminică, Nicușor Dan a dezvăluit că lucrările de modernizare de la patinoarul „Mihai Flamaropol” vor continua și ele în 2024.

„Vom începe lucrările la Flamaropol, avem bani puși dintr-un împrumut deja contractat”, a transmis edilul.

Până acum, în lucrările de modernizare de la „Flamaropol” s-au investit 6 milioane de euro. Pentru a finaliza proiectul, Primăria Capitalei va mai pompa în modernizarea patinoarului încă 46 de milioane de euro.

Renovările de la patinoarul „Mihai Flamaropol” au fost stopate în toamna anului 2019. Însă, dacă totul va decurge conform noului plan, arena ar putea fi gata cel târziu în 2026.