Aeroport in Sudul Capitalei - unda verde

Aeroportul pe care vrea să îl construiască primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în Zona de Sud a Capitalei a primit undă verde de la Consiliul General.

Astfel, Consiliul Local al Sectorului 4 a fost împuternicit să se asocieze cu CJ Giurgiu pentru a finanţa şi realiza în comun proiectul unui aeroport internaţional în judeţul Giurgiu.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de către Consiliul General al Capitalei, cu 28 de voturi "pentru".

Şedinţa extraordinară a CGMB a fost convocată de grupul PSD.

aeroportul-international-henri-coanda-bucuresti-2

Conform referatului de aprobare, de-a lungul timpului s-a constatat o accentuare a aglomerării rutiere în zona de sud a Capitalei, pe arterele ce unesc judeţul Giurgiu de Sectorul 4. Motivele care au dus la această situaţie sunt lipsa extinderii reţelei de metrou, dar şi traficul rutier ce tranzitează Capitala spre nord, pol urban ce are în vecinătate două aeroporturi (Otopeni şi Băneasa).

Potrivit aceleiaşi surse, operaţionalizarea aeroportului din Giurgiu va duce la diminuarea aglomerării şi creşterea calităţii aerului, prin eliminarea din traficul zilnic a unui număr considerabil de maşini.

Pentru a demara investiţia, este necesar un protocol de asociere între autorităţile locale din Giurgiu şi cele din Sectorul 4.

Se preconizează că proiectul va fi realizat prin fonduri externe nerambursabile sau din alte surse legal constituite, inclusiv prin înfiinţarea unei societăţi care să realizeze activităţile necesare operaţionalizării acestui obiectiv.

 

SURSA: stopmedia.ro