Apartament 3 Camere Sector 4

Apartament 3 camere Sector 4 - Este un tip de imobil propus de piața imobiliară din Zona de Sud familiilor care doresc să se extindă, având unul sau doi copii, precum și celor tinere care au nevoie de un al doilea dormitor din diverse motive (transformat în birou de lucru, cameră de oaspeți etc.). Acest tip de proprietate reprezintă o categorie imobiliară din ce în ce mai căutată și mai dorită, în special după perioada pandemiei de Covid-19 și apariția facilităților pentru munca de acasă. Apartamentele cu 3 camere sunt preferate și de cumpărătorii care au ajuns la o maturitate profesională sau la un anumit statut social. Cererea pentru acest tip de imobil este în continuă creștere, iar numărul de unități locative disponibile este relativ redus (cu mult sub numărul apartamentelor cu 2 camere, spre exemplu).

Gama tipurilor de apartamente cu 3 camere din Sectorul 4 este extrem de diversificată. Se regăsesc apartamente cu 3 camere de diferite compartimentări și dimensiuni, tipuri și conforturi. Cele proiectate înainte de Revoluție se remarcă prin rigurozitatea proiectanților și a inginerilor, iar cele de după Revoluție prin amprenta și inventivitatea dezvoltatorilor imobiliari. Toate acestea se regăsesc în paleta variată propusă de piața imobiliară din Sectorul 4.

Categorii de apartamente cu 3 camere în Sectorul 4, în ordinea cronologică a anilor de edificare:

  1. Imobile istorice, aflate cu precădere în zona centrală a Capitalei, și anume Piața Unirii, Tineretului, Calea Șerban Vodă, Bulevardul Mărășești. Să nu uităm de „masacrul” efectuat de regimul comunist asupra fondului imobiliar, fapt ce duce la o paletă restrânsă de apartamente cu 3 camere disponibile în aceste imobile istorice.

  2. Imobile construite până în anul 1977 (anul renumitului cutremur din 1977, care a modificat radical fața imobiliară din București, prin introducerea noilor norme de proiectare și construire): acestea se află preponderent în zonele:

    • Nițu Vasile (importantă arteră ce face legătura între Piața Sudului și Bulevardul Constantin Brâncoveanu),
    • Giurgiului (una dintre cele mai importante artere din Sectorul 4, ce asigură conexiunea dintre centrul Bucureștiului, de la Șura Mare, și drumul național către Giurgiu-Ruse), unde întâlnim străzile Tatulești, Spiniș, Lamotești, Reșița, Alunișului, Huedin, Straja, zona Piața Progresu,
    • Secuilor Vechi (stradă oarecum paralelă cu strada Nițu Vasile, unde se întâlnesc două lumi, două cartiere cu construcții de dinainte și după 1977, separate de această arteră),
    • Alexandru Obregia (unul dintre cele mai frumoase și moderne bulevarde din Capitală, ce pornește de la Fântâna Florilor și se oprește la Pasajul Europa Unită – unde își schimbă numele în Bulevardul Metalurgiei), unde întâlnim: străzile Covasna, Străduinței, Dorohoi, Vatra Dornei, Aleea Cicieu, Emil Racoviță etc.,
    • Brâncoveanu Vechi (străzile Lamotești, Huedin, Reșița etc.),
    • Tineretului (arteră boemă din centrul orașului, ce curge pe marginea parcului Tineretului, al doilea ca mărime din Capitală), unde întâlnim străzile Cuza Vodă, Tohani, Viorele, Poenari, Aleea Trestiana, Cărămidarii de Jos, Baladei, Piscului).
  3. Imobile edificate în perioada 1979 - 1990 (după cutremurul din 1977 și până la Revoluția din 1989): acestea sunt poziționate în zonele:

    • Apărătorii Patriei (străzile Parincea, Anton Bacalbașa, Ciochina, Voila, Stânjeneilor, Gârniței, Govora, Tulnici, Frumușani, Măriuca, Panselelor etc.),
    • Olteniței (artere precum străzile Cercetătorilor, Lunca Bârzești, Săvinești, Ionescu Florea),
    • Brâncoveanu Nou (străzile Huși, Pomârla, Pădurioiu, Împăratul Traian),
    • Calea Văcărești (strada Pridvorului și imobile din zonele Piața Norilor, Bulevardul Șincai, Timpuri Noi),
    • Șura Mare (străzile Pădeșu, Laloșu, Stoian Militaru, Pictor Ștefan Dumitrescu etc.),
    • Alexandru Obregia (imobile presărate printre cele construite înainte de 1977),
    • Emil Racoviță (imobile presărate printre cele construite înainte de 1977),
    • Bulevardul Unirii (partea din Centrul Civic, cum s-a numit o bună perioadă de timp).
  4. Imobile construite din anul 2015 până în prezent. Acestea se află cu precădere în:

    • Cartierul Nou Metalurgiei (străzile Aurel Persu, Drumul Binelui, Postalionului, Drumul Dealu Cucului, Drumul Jilavei, Drumul Crețeștilor etc.),
    • Apărătorii Patriei (străzile Cheile Turzii, Marin Grigore, Nicolae Florescu și altele),
    • Olteniței – Delta Văcărești,
    • Brâncoveanu (pe loturi relativ mici, preponderent imobile cu regim mic de înălțime),
    • Turnu Măgurele, Luica, Giurgiului, dar și în toate celelalte subzone ale Sectorului 4, intercalate cu imobilele din primele două categorii.

Evoluția pieței imobiliare și rolul Premier Imobiliare

Compania imobiliară Premier a promovat intens Sectorul 4 încă din anul 1994 – anul înființării. Este numită, pe bună dreptate, „agenția imobiliară ce a scris istoria Zonei de Sud”, pentru că a crescut constant notorietatea acestei arii și a contrabalansat centrul de greutate al Capitalei (ce era mutat mult spre nord). Premier a popularizat permanent Sectorul 4, scoțând în evidență avantajele zonei, atrăgând investiții majore și investitori privați. A colaborat și a contribuit la crearea unor branduri imobiliare de renume, alături de dezvoltatori precum: Studio Plus Residence, Cavar Residence, Grand Urban Residence, Platinum Residence, Family Residence, Alpha Residence, Cartierul Solar, Metropolitan Residence, Kristal Residence, Corvaris Residence, Condominiul Sud All, Brown Residence, Viva Residence, Olympus Residence, New World Residence. Meritele sale sunt incontestabile și recunoscute fără echivoc de parteneri și autorități.

Creșterea cererii și regenerarea urbană

După anul 2015, numeroase ansambluri rezidențiale noi au fost dezvoltate în Sectorul 4. Acestea au completat fondul locativ existent și au încercat să facă față nevoilor cumpărătorilor și cererii în creștere continuă. Este extrem de frecventă situația în care apartamentele cu 3 camere din blocurile noi din Sectorul 4 se tranzacționează încă din stadiul de proiect sau pe parcursul edificării acestora, mai ales în perioadele reci ale anului, când stocurile sunt epuizate. Fondul locativ din Sectorul 4 a fost îmbogățit constant de dezvoltatorii imobiliari care au preferat să investească în această zonă. Unii dintre aceștia au devenit adevărate branduri imobiliare de prestigiu național.

Sectorul 4 este un mini-oraș, preferat de cumpărători și rezidenți, și se află în topul celor șase unități administrativ-teritoriale ale Capitalei. În ultimul deceniu, Sectorul 4 a cunoscut o adevărată regenerare urbană, datorată în principal interesului absolut al autorităților locale și investițiilor masive efectuate atât de instituțiile statului, cât și de privați, în modernizarea infrastructurii, transportul în comun, parcuri și zone de relaxare, precum și în digitalizare (sectorul 4 se află pe primul loc într-un top național!). Interesul investitorilor privați și al cumpărătorilor de locuințe noi și vechi face ca Sectorul 4 să se dezvolte continuu, crescând de la o zi la alta.

LOGO Premier Imobiliare Vezi cele mai noi oferte de Apartamente 3 camere de vânzare în Sectorul 4