Arhitectii, solicitati sa imbunatateasca spatiul urban din sectorul 2

Cum Sectorul 2 este aglomerat, poluat, dezvoltat haotic, cu penurie de parcaje și spații verzi, edilii săi apelează la expertiza profesioniștilor în amenajarea și regenerarea spațiului urban.

Primăria Sector 2 a încheiat un parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România filiala București, ce va colabora îndeaproape cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociația Peisagiștilor, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – Departamentul Peisagistică al Facultății de Horticultură, Școala Națională de Studii Politice și Administrative si cu echipe din AMAIS, StudioBASAR, Baza-Deschidem orașul.

”Stăm la masă alături de cei mai buni profesioniști, grupați în ateliere de lucru pentru patru proiecte pilot în Sectorul 2. Vor fi opt echipe multidisciplinare (arhitecți, urbaniști, peisagiști, specialiști în științe social-urbane), ce vor genera soluții inteligente pe care administrația locală le poate implementa în cele patru situri. Soluțiile vor fi expuse public, dar vor fi și parte dintr-un ghid de bune practici (util pentru conceperea caietelor de sarcini pentru viitoarele concursuri de soluții de amenajare a spațiilor publice ample)”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Cele patru zone pilot selectate sunt problematice. Vor fi analizate și se vor înainta soluții de amenajare și regenerare a spațiului public urban din:

  1. Zona Colentina – Mașina de Pâine cu foarte multe blocuri, cu o densitate mare de locuitori și mașini. Spațiile publice trebuie regândite și adaptate la prezent, cu spații verzi, alei, mobilier urban, spații de relaxare, cu accent pe modul de relaționare cu Biserica Sf. Dumitru.
  2. Zona Obor ( Aleea Avrig-Chiristigiilor) – alt spațiu public aglomerat, un mix de blocuri și case, străzi înguste, fără nicio relaționare cu Parcul Bucur-Obor.
  3. Zona Delfinului (str. Renului) cu alt tip de nevoi – blocuri mărginite de blocuri. E nevoie de revitalizarea spațiului verde, a aleilor, a parcajului și a spațiului public.
  4. Zona Grădina Ioanid ( intrarea Ion Voicu dinspre Aurel Vlaicu)

Sectoer 2 - Obor

Soluțiile de amenajare, revitalizare și regenerare a spațiului urban din cele patru situri sunt axate pe îmbunătățirea zonei de pietonal, mobilier urban, iluminat public, amenajări, parcări, îmbunătățirea și maximizarea spațiului verde. În primă fază, edilii merg pe teren și dialoghează cu locuitorii cartierelor.
Toată luna iunie, Remorca de Cercetare și Activare organizează evenimente ce îmbină consultarea publică, cu expozițiile și cercetarea la fața locului a spațiilor publice din zonele pilot.

 

 

Sursa: Arenaconstruct.ro