Asteptarea a luat sfarsit! Noua staţie de metrou Tudor Arghezi, este inaugurata in acest moment

Noua staţie de metrou Tudor Arghezi, de pe Magistrala M2 Berceni-Pipera si situata pe Şoseaua Berceni, este inaugurata astazi fiind perfect operaţională. 

Pentru o perioada, traseul metroului se va face într-un sistem de tip pendulă, doar între statiile Tudor Arghezi şi Berceni, urmând ca ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători să se facă „în lung”, până la Pipera.

„Ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători să se facă «în lung», de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera. Intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de 8 minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la 4 minute”, a precizat primarul Sectorului 4, Daniel Baluţă.

Intervalul de circulaţie a trenurilor între staţiile Berceni şi Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de 8 minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la 4 minute.

Stația de metrou Tudor Arghezi a costat aproximativ 50 de milioane de euro, cu fonduri nerambursabile. Împreună cu linia de legătură, noua stație are o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, între stația Berceni, actualul capăt al Magistralei 2, și Șoseaua de Centură, și are un traseu cu o lungime totală de 1,6 kilometri.

Stația de metrou Tudor Arghezi este „singura stație supraterană de metrou edificată pe două etaje”, potrivit instituției conduse de Daniel Băluță. Totodată, stația Tudor Arghezi este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal, iar accesul călătorilor pe peron se face cu șapte scări rulante și șapte lifturi.

Noua stație este dotată cu centrale de detecție incendiu, cu alarmă la efracție precum și cu sisteme de tratare a aerului, potrivit Primăriei Sectorului 4. Lucrările pentru extinderea liniei M2 cu aproximativ un kilometru și jumătate spre Centura Capitalei și Berceni au început în ianuarie 2021 și s-au finalizat înainte de termenul din contract, 2023.

Staţiei i se adaugă parcarea de tip park&ride, cu o capacitate de 350 de locuri, care va fi deschisă tot miercuri.

Stația de metrou Tudor Arghezi este prima staţie de metrou construită de o primărie de sector!