Drumul Radial 9 – Sud Expres care leaga Vidra, Comuna Berceni si Sectorul 4

Primarul Capitalei a dat cale libera constructiei drumului extrem de imporanta in sudul Capitalei, noua intrare in Sectorul 4 denumit Drumul Radial 9 – Sud Expres.

Acesta urmeaza sa lege Comuna Vidra de Comuna Berceni si de zona comerciala din Berceni Sectorul 4 Bucuresti, traseu pe care circula zilnic peste 30.000 de masini.

Radial 9

Am parcurs o nouă etapă pentru implementarea proiectului drumurilor radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură: a fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Drumului Radial 9: Asocierea DP Consult SA – Explan SRL – Geologic Site SRL.

Valoarea ofertată pentru studiul de fezabilitate (SF), elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire (AC) este de 16.317.450 lei fără TVA.

Drumul Radial 9 – Sud Expres are o lungime de 13.86 km și realizează conexiunea Vidra (Ilfov) – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei/Gara Progresu;

VEZI UNDE SE INTERSECTEAZA CU Berceni si Vidra:

  • comuna Berceni va accesa drumul radial printr-un nod construit în capătul străzii Sf.Ana (km 7 + 475)
  • bulevardul va avea 4 benzi, piste de biciclete, trotuare, bandă specială și alveole pentru autobuze, 2 zone cu parcare și spații tehnice.
  • se analizează o variantă cu spațiu verde central de 8 m pe care se poate instala ulterior o linie dublă de tramvai
  • înființarea a două rute STB noi : București – Vidra și București – Berceni
  • pasaj peste DR9 la km 10 + 650 – un drum (nou) de legătură directă între Berceni și Vidra
  • DR9 va avea nod de legătură cu Centura actuală (DNCB) și autostrada A0

Costul estimat al construcției este de 96,44 milioane de euro cu TVA, potrivit oficialului din Transporturi.

 

Sursa:  Autolatest.ro