Metoru M2: Proiectarea pentru extinderea metroului în comuna Berceni a inceput

Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a anunțat că Metroul SA a demarat întocmirea documentației a studiului de fezabilitate pentru “Extinderea Magistralei 2 de metrou în comuna Berceni, județul Ilfov”, urmând ca magistrala M2 să se continue cu trei kilometri spre sud, cu încă trei stații după noua stație Tudor Arghezi.

Metrou Bucuresti

Conform documentatiei ce ne-a fost transmisă de catre Metroul SA, amplasamentul propus are ca punct de plecare conexiunea cu stația de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4 ce se continuă spre comuna Berceni, pe partea estică față de DJ 401 (Bd. 1 Mai) pe o lungime de aproximativ trei kilometri”, scrie primarul comunei Berceni pe pagina proprie de Facebook.

Astfel, pe raza localitatii Berceni vor fi amplasate trei stații de metrou, traseul acestuia fiind suprateran, excepție făcând zona de intersectie a metroului cu DNCB – Centura București.

  • Proiectul întocmit de Metroul SA propune ca viitoarele stații de metrou să fie stații de suprafață, ce vor va avea o lungime a peronului de aproximativ 60 metri și o lațime de minimum patru metri, amplasate după cum urmează:
  • Stația nr. 1 –  va fi amplasată la aproximativ 200 metri de Centura București, în spatele Stației de betoane – Beton Sud,
  • Stația nr. 2 – va fi amplasată la aproximativ 500 metri de A0, într-o zonă liberă de construcții, dar cu un mare potențial de dezvoltare, teren intravilan cu PUZ aprobat pentru construire locuințe,
  • Stația nr. 3 – va fi amplasată la aproximativ 260 metri de Bulevardul 1 Mai într-o zonă aflată în plină dezvoltare, respectiv zona delimitată de intersecția străzii Bistrița cu strada Codrului.

În cadrul proiectului se va realiza o propunere de amenajare peisagistică pentru zonele afectate, cu scopul de a reduce impactul lucrărilor asupra mediului și de a încadra cât mai mult lucrările in mediul rural deja constituit, mai spune primarul comunei invecinate cu orasul Popesti-Leordeni.

Potrivit lui, prin extinderea metroului în comuna Berceni se vor îmbunătăți serviciile de transport public pentru toți locuitorii comunei Berceni, se vor scurta timpii de acces în București, totul într-un cadru civilizat și la standarde europene.

 

Sursa: Economica.net