Parcul Natural Vacaresti

Parcul Natural Vacaresti -  primul parc natural urban din Romania.

Parcul Natural Vacaresti are o suprafață de 189 ha si este cuprins între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Dâmboviței (între târgul auto de la Vitan și podul de la fostul Abator).

Lacul Văcărești din București a fost conceput ca parte a amenajării complexe a râului Dâmbovița. Lacul Văcărești trebuia să facă parte din sistemul hidrologic de apărare a Bucureștiului împotriva inundațiilor. Lucrările au început în anul 1986, ocazie cu care a fost demolată și Mănăstirea Văcărești, dar au fost sistate după 1989, astfel că, în prezent, a rămas unul din marile proiecte neterminate ale perioadei comuniste.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 349/2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 371 din 13 mai 2016, s-a declarat zona naturală „Acumulare Văcărești” ca parc natural, cu denumirea „Parcul Natural Văcărești” și s-a instituit regimul de arie naturală protejată pentru zona naturală „Acumulare Văcărești”, acesta devenind primul parc natural urban din România și prima arie naturală protejată din municipiul București.

Din punct de vedere imobiliar, zona din jurul Parcului Natural Vacaresti este foarte dezvoltata. pe langa blocurile vechi, in ultimii ani au aparut numeroase proiecte imobiliare noi. Dintre acestea mentionam:

  • Asmita Residence
  • Delta City
  • Echo Tineretului
  • RIN Grand Hotel

Esti interesat de un apartament nou in zona Parcului Natural Vacaresti? Vezi oferta noastra.

parcul natural vacaresti