Parcul Tineretului

Parcul Tineretului este situat in sectorul 4 a Capitalei, in Zona de Sud si are cea mai mare intindere dintre parcurile din Bucuresti, cu o suprafata de aproximativ 200 ha.

Parcul dispune de mari suprafețe de joacă pentru copii, spații de odihnă și un debarcader cu dane pentru bărci cu rame.

Dinspre Piata Unirii se poate ajunge in parc mergand pe bulevardul Dimitrie Cantemir. Alte cai de acces in parc sunt Bulevardul Tineretului, Calea Șerban Vodă, Șoseaua Olteniței, (prin Oraselul Copiilor) si Calea Văcărești.

In parc gasim avem Sala Ioan Kunst Ghermănescu (numita inainte Sala Polivalenta). Crematoriul Cenușa, inaugurat în 1928 si declarat monument istoric, din 16 iunie 2011, este deasemenea in interiorul Parcului Tineretului. La Iesirea din acest parc este construit si  Palatul Național al Copiilor (fostul Palatul Pionierilor și Șoimilor Patriei).

In mijlocul parcului, vizitatorii se pot bucura de activitati de relaxare pe Lacul Tineretului, un lac ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 13 ha si unde intalnim numeroase terase si spatii de relaxare. Cea mai cunoscuta terasa de pe lac este Cafeneaua de vara a Actorilor.

În partea de sud-vest, Parcul Tineretului se invecineaza cu Cimitirul Bellu, Cimitirul Bellu Catolic si Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif.

In vecinatatea Parcului Tineretului au inceput sa se construiasca mai multe ansambluri rezidentiale de blocuri noi.

Vezi oferta noastra de apartamente noi in zona Parcului Tineretului

Parcul Tineretului