Peste 1.000 de blocuri din Sectorul 4 raman fara apa calda si caldura din cauza unei avarii in sistemul de termoficare al Capitalei

Termoenergetica anunță Luni 13.02.2024 că aproximativ 1100 de blocuri din Sectorul 4 rămân fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii pe Magistrala Berceni. Furnizarea va fi sistată până cel târziu miercuri seara.

Apa_sistata

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunţă că, din cauza unei avarii produse la Magistrala Berceni, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1100 de blocuri din Sectorul 4. Punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului nu vor fi afectate.

Avaria s-a produs pe Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, pe o conductă cu diametrul de 1000 mm. Magistrala are o vechime de peste 55 de ani, anul punerii în funcțiune fiind 1968, arată reprezentanții companiei.

„Inițial, în cursul dimineții, echipele companiei au încercat izolarea avariei din căminul de manevre situat la intersecția străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, însă din cauza volumului mare de apă, care nu a putut fi evacuată, se impune închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, până la evacuarea apei din acest cămin. Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele tehnice de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei”, se arată într-un comunicat al Termoenergetica.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi sistată până miercuri, ora 23.30, însă pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune înainte de termenul estimat.

 

Sursa: Mediafax