Prelungirea magistralei M4 de metrou: Investiție majoră de 2,5 miliarde euro pentru București

Într-un eveniment de mare importanță pentru infrastructura Capitalei, astăzi s-a semnat contractul de finanțare în valoare de 2,5 miliarde de euro pentru prelungirea magistralei M4 de metrou. Proiectul, finanțat prin fonduri europene nerambursabile din cadrul „Programului Transport” al Uniunii Europene 2021-2027, reprezintă cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani.

Ceremonia de semnare a contractului a avut loc în prezența unor oficiali de seamă, printre care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, directorul Metrorex S.A., Mariana Miclăuș, și senatoarea Gabriela Firea. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a fost cel care a semnat oficial documentele necesare pentru demararea acestui proiect ambițios.

"Prelungim magistrala M4 de metrou! Am semnat astăzi contractul de finanțare de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani, pentru a aduce metroul de la Gara de Nord la Gara Progresul din sectorul nostru. Este o investiție care pune Sectorul 4 pe harta celor mai performante administrații din România.", a declarat cu entuziasm primarul Daniel Băluță, pe pagina personală de facebook.

Proiectul prevede extinderea rețelei de metrou de la Gara de Nord până la Gara Progresul, facilitând astfel accesul locuitorilor din Sectorul 4 la transportul subteran rapid și eficient. Această extindere va contribui semnificativ la decongestionarea traficului și la îmbunătățirea mobilității urbane, oferind o alternativă modernă și ecologică de transport pentru locuitorii Capitalei.

Implementarea acestui proiect este așteptată să aducă beneficii economice și sociale substanțiale, creând noi locuri de muncă și stimulând dezvoltarea urbană în zonele deservite de noua linie de metrou.

Cu semnarea acestui contract de finanțare, Bucureștiul face un pas important către modernizarea infrastructurii sale de transport, demonstrând angajamentul administrației locale și naționale de a investi în proiecte sustenabile și de impact pentru comunitate.

magistrala M 4 metrou bucuresti