Soseaua Mihai Bravu

Soseaua Mihai Bravu este una dintre cele mai importante artere din Bucuresti, traversand sectoarele 2, 3 si 4.

Este una dintre arterele cele mai lungi din Bucuresti, avand lungimea de aproximativ 5,5 km. Soseaua Mihai Bravu a fost inaugurată în anul 1916 și se întinde de la Piața Obor până la strada Dristorului reprezentând o continuare a șoselei Ștefan cel Mare. Soseaua cu o lungime de aproximativ cinci kilometri a fost denumită astfel în memoria lui Mihai Viteazul.

Mijloace de transport in comun pe Soseaua Mihai Bravu

De-a lungul șoselei Mihai Bravu se găsesc cinci stații de metrou: Ștefan cel Mare, Piața Iancului, Piața Muncii, Dristor și Mihai Bravu.

In afara de statiile de metrtou, in functie de ce zona vrei sa ajungi pe Mihai Bravu, ai la dispozitie numeroase linii de autobuz, tramvai sau troleibuz.

2 pasaje supraterane au fost construite pe aceasta artera pentrtu a incerca fluidizarea circulatiei. 

Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii este compus din două poduri supraterane paralele pe direcţia inelului principal de circulaţie (şoseaua Mihai Bravu – Calea Văcăreşti) de câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens.

Primul pod, pe sensul de circulaţie Calea Văcăreşti – Mihai Bravu, cu o lungime de 675,40 m, a fost dat în folosinţă la începutul lunii iunie 2014. Cel de-al doilea pod, pe sensul de circulaţie Mihai Bravu – Calea Văcăreşti, are o lungime de 687,70 m. Lăţimea celor două poduri este de 7,80 m.

Constructia acestor 2 pasaje de-a lungul soselei Mihai Bravu a facut ca patru mari cartiere bucurestene, (adică peste 600.000 de locuitori), – Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina – sa fie legate între ele si sa aiba legătură cu zona de nord a oraşului, (Aeroport Otopeni, Valea Prahovei), dar in acelasi timp sa beneficiaze şi de alternative faţă de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Ştefan cel Mare, fapt care duce implicit şi la descongestionare în zona centrală.

Din punct de vedere imobiliar, data fiind lungimea impresionanta a acestei artere, preturile difera in functie de cartierul pe care il strabat. Intalnim pe langa blocurile si casele vechi ridicate inainte de revolutie si ansambluri rezidentiale sau de birouri noi ridicate in ultimii ani.

Vezi oferta noastra de apartamente de vanzare pe Soseaua Mihai Bravu

Harta Soseaua Mihai Bravu

soseaua Mihai Bravu