Statia de metrou Tudor Arghezi este astazi realitate

Stația de metrou Tudor Arghezi, la care s-au finalizat lucrările astăzi, 13.12.2022, reprezintă un exemplu de conlucrare între autoritățile locale și cele ale statului

Această stație de metrou, de pe Magistrala 2 de metrou, va fi deschisă publicului după finalizarea testelor necesare.

Amplasată pe Șoseaua Berceni, în apropierea Șoselei de Centură, stația Tudor Arghezi va oferi o serie de facilități moderne călătorilor:

  • 5 zone de acces pietonal
  • 7 scări rulante
  • 7 lifturi care vor ușura accesul persoanelor cu dizabilități
  • covor tactil de direcționare pentru persoanele cu deficiențe de vedere
  • sistem de supraveghere video

Tudor Arghezi, stația de metrou pe care comunitatea Sectorului 4 a construit-o pe Șoseaua Berceni, în prelungirea magistralei M2, este finalizată și urmează să intre în procedură de recepție și de efectuare a probelor, pentru ca, ulterior, să fie dată în folosință călătorilor”, informează Primaria Sector 4.

Spre finalul lunii octombrie, primarul Sectorului 4 Daniel Băluță anunța că noua stație de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2 urma să fie predată „la cheie” în mai puțin de două luni.

„Ulterior, după recepția finală a lucrărilor, Metrorex va face toate probele pentru ca, la jumătatea anului viitor, să putem circula cu metroul până la stația Tudor Arghezi”, a mai spus atunci edilul Sectorului 4.

Acesta a menționat că cel mai mare proiect de infrastructură pe care l-a implementat în sector este rezultatul unei colaborări între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor și Metrorex.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a semnat în decembrie 2020 contractul de finanțare privind „Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”.

Contractul vizează pe lângă o nouă stație de metrou pe Magistrala 2, la nivel suprateran între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură, și extinderea căii de rulare a metroului cu încă 1,6 km.

Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere este amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul.