Strada Ion Iriceanu

Strada Sergent Iriceanu Ion este o arteră importantă din sudul capitalei, sector 4 pe care îl unește de sectorul 3, prin strada Vitan Bârzești. Pornește de la stația de Metrou Apărătorii Patriei (intersecția cu Șoseaua Berceni) și se termină în Șoseaua Olteniței. Este o arteră extrem de aerisită, ce duce gândul la o adevărată capitală europeană. Șoseaua este împărțită pe câte două benzi de circulație pe fiecare sens, despărțită de un scuar acoperit cu spații verzi, arbori impresionanți și fântâni arteziene. În fața blocurilor ce mărginesc strada, grădinile au fost complet reabilitate și transformate, incluzând și zone de relaxare, cu spații verzi, pergolele și bănci moderne.

Strada este extrem de utilizată și datorită multiplelor obiective de interes din zona (Patinoarul Berceni, Universitatea Spiru Haret, accesul către Orașul Popești-Leordeni, ieșirea spre Comunele Berceni-Vidra prin Șoseaua Berceni.

Strada Iriceanu Ion nu este singura care a avut parte de lucrări de lărgire și modernizare, ci și cele care crează semicentura de sud a capitalei, strada Turnu Măgurele și strada Luică.

Strada_Ion_Iriceanu

Location Cum ajungi cu mijloace de transport în comun la strada Secuilor.

  • Autobuz Autobuz ➤ 102, 243, N106  ⋮↝ 125, 232, 241, 438, 439, 440, 475, 479, 610, N1, N10
  • Tramvai Tramvai ➤ ⋮↝ 1, 10
  • Metrou Metrou ➤ ⋮↝ Stația Apărătorii Patrie

Strada Ion Iriceanu a fost transformata in bulevard. Ea este împărțită in câte două benzi de circulație pe fiecare sens, despărțită de un scuar acoperit cu spații verzi, copăcei în ghivece montate la distanță de câțiva metri între ele și fântâni arteziene. În fața blocurilor, unele dintre ele deja reabilitate, grădinile acestora sunt într-o mare transformare. Aceasta strada a suferit lucrari de modernizare si de largire, iar acum, locuitorii din zona au la dispozitie multe parcari amenajate în spic de catre Primăria Sectorului 4, cea care a realizat și lucrările de reamenajare a trotuarelor. 

Una dintre marile lucrari de modernizare ce urmeaza sa fie realizata pe strada Ion Iriceanu, de catre Primaria sectorului 4, este construirea unui pasaj rutier suprateran ce va avea o lungima de 140 de metri. Pasajul va fi construit la intersecția străzii Sergent Ion Iriceanu cu strada Turnu Măgurele. Noul pasaj va contribui la închiderea facilă a inelui median de circulație al Capitalei, mai ales în condițiile în care problemele legate de pasarela ce traversează râul Dâmbovița, la granița dintre Sectorul 4 și Sectorul 3, au fost rezolvate, urmând ca obiectivul să fie dat în folosință în perioada următoare.

Datorită investițiilor în infrastructură, lucru omis în ultimii 30 de ani, Sectorul 4 a devenit zona cea mai căutată atât pentru înființarea de noi afaceri, cât și pentru achiziția de locuințe la prețuri decente.

LOGO_-_Premier_Imobiliare Vezi ofertele noastre de apartamente de vânzare în apropiere de strada Ion Iriceanu