Strada Nitu Vasile

Strada Nițu Vasile este o binecunoscută arteră din sectorul 4, Zona de Sud a capitalei. Aceasta crează legătura dintre Piața Sudului și Bulevardul Constantin Brâncoveanu. În drumul său trece și prin renumita intersecție numita Fântâna Florilor, din care pornesc Bulevardul Alexandru Obregia și strada Emil Racoviță. Numele strazii a fost dat in onoarea unui soldat căzut în al doilea război mondial.

Strada_Nitu_Vasile

Zona este dominata de blocuri ridicate inainte de revolutie, blocuri ce au spatii verzi foarte generoase. 

Location Cum ajungi cu mijloace de transport în comun la strada Nițu Vasile.

  • Autobuz Autobuz ➤ 216, 312, 313, 381, 673
  • Troleibuz Troleibuz ➤ 76
  • Metrou Metrou ➤ Stația Piața Sudului
  • Tramvai Tramvai ➤ 1, 10

Zona Nițu Vasile din cartierul Berceni are o poveste extrem de interesantă.

În revista Arhitectura din 1966 se regăsește un articol despre noul „ansamblu de locuințe din București”, scris de arhitectul Eugen Cosmatu, care prezintă detaliile urbanistice ce au stat la baza „microraionului”.

Amplasat în sudul oraşului, în imediata apropiere a şos. Olteniţa, în dreptul mănăstirii Văcăreşti, ansamblul Niţu Vasile se desfăşoară pe o suprafaţă de 29 ha.
Noul cartier cuprinde în total 36 de blocuri cu p + 4 şi p + 9 etaje, trei complexe comerciale, o şcoală cu 24 săli de clasă, un dispensar, patru centrale termice, o staţie de pompare. Artera de bază a compoziţiei o formează str. Serg. Niţu Vasile în sudul ansamblului, care, pe o bună porţiune, este curbă, cu o rază foarte mare. Ea a fost prevăzută a fi modernizată cu două fire de circulaţie şi cu spaţiu verde la mijloc. Pe această arteră au fost construite primele blocuri ale etapei I, totalizînd 660 apartamente, din care 220 sînt în blocuri cu p + 4 etaje, executate din panouri mari prefabricate.

nitu-vasile-2

nitu-vasile-3

Primul pas pentru extinderea Capitalei către Berceni - Sud a cărui construire începuse deja!

„Pentru realizarea întregului ansamblu de locuinţe au fost folosite patru tipuri de blocuri cu p + 4 etaje şi un tip de bloc cu p + 9 etaje. în total, au fost construite 2 528 apartamente reale, din care 77 apartamente de o cameră, 1 930 apartamente de două camere şi 521 apartamente de trei camere. Realizarea acestui cartier, de dimensiunea unui mic orăşel cu circa 11 000 locuitori, reprezintă primul pas al extinderii Capitalei către sud, către cartierul Berceni-sud a cărui execuţie a şi început.”

LOGO_-_Premier_Imobiliare Vezi ofertele noastre de apartamente de vânzare în apropiere de strada Nițu Vasile