Statia de metrou Piata Sudului - M2 - Bucuresti

Metrou - PIATA SUDULUI

Situată in Sectorul 4, la intersecția Șoseaua Olteniței și Calea Văcărești, stația de metrou Piața Sudului a fost deschisă în 1986, odată cu primul tronson al magistralei M2, și este una dintre cele mai importante stații de metrou din București. Aceasta este situată sub piața ce îi poartă același nume, la intesecția a mai mulor mijloace de transport, fapt ce justifica importanța acestui terminal.

Până în 2018, Piața Sudului a fost cel mai aglomerat terminal de metrou din capitală, fiind detronat de către stația Aurel Vlaicu.
Stația are doua ieșiri situate la același capăt, una înspre centrul comercial Big Berceni și cealaltă pe Șoseaua Oltenției. De asemenea, exista un tunel care conectează stația de metrou, stația de tramvai pentru liniile 1 si 10 și Mall-ul Sun Plaza.

Piața Sudului deservește traficului persoanelor care vin din orașul apropiat Bucureștiului, Popești-Leordeni, două autobuze regionale operate de către STB, 440 și 439 au capătul de linie lângă Parcarea publică „Complex Comercial Piața Sudului”. De asemenea, tramvaiele 1 și 10, circulă deasupra stației, iar lângă se află doua importante complexe comerciale: Big Berceni și Mall Sun Plaza.

Statia_de_metrou_piata_sudului

Accesul la stația PIAȚA SUDULUI

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: 94VC+4V București, România.

Acces 2: 94VC+5W București, România.

https://goo.gl/maps/hfRHDVHnpoeMoCkn7

Terminale conectate la stația PIAȚA SUDULUI

Acesta stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

 

Această rețea este vitală pentru tranzitul din sudul în nordul capitalei, fiind un element determinant în dezvoltarea zonei noi din sectorul 4 și a orașului Popești-Leordeni.

 1. Amplasare:
  1. Linie - M2
  2. Sector - 4

 2. Servicii:
  1. Număr de Peroane - 1
  2. Tipul Platformelor - O platformă principală de tip insulă
  3. Legături STB - 1, 10, 116, 141, 232

 3. Istorie:
  1. Deschisă - 1986

 4. Stații Vecine:
  1. Stația Anterioară - Apărătorii Patriei
  2. Stația Următoare - Constantin Brâncoveanu

Serviciul Suport Clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, îi puteți contacta prin telefon sau prin e-mail:

Telefonul călătorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro