Statia de metrou Dimitrie Leonida - M2 - Bucuresti

Metrou - DIMITRIE LEONIDA

Situată pe magistrala M2 a liniei de metrou a Bucureștiului, ce face legatura intre Nordul si Sudul capitalei - Stația de Dimitrie Leonida, iar între anii 1986 și 2009 a purtat denumirea Metrou IMGB. În urma unor dezbateri publice, la care au participat locuitori ai Capitalei și Agenția pentru Strategii Guvernamentale, noua denumire a stației a devenit oficial Metrou Dimitrie Leonida.

Dimitrie Leonida a fost un inginer, profesor universitar și om de știință român. El a fost primul care a venit cu ideea unei rețele de metrou în București, încă din anul 1908.

Această stație de metrou a fost deschisa în anul 1986, cu scopul inițial de a transporta muncitorii către și dinspre fabrica de mașinării IMGB (Întreprinderea Mașini Grele București). 

Astăzi, stația Dimitrie Leonida nu mai deservește muncitorii din fabrica IMGB (dezafectată), ci întreaga zonă din jurul fabricii, ce s-a dezvoltat foarte mult în ultimele decenii, în principal din punct de vedere rezidențial. A  fost un element central în dezoltarea incredibilă a Orașului Popești-Leordeni, la a cărui graniță se află magistrala M2.
Și Sectorul 4 a beneficiat direct de existența acestei stații de metrou, atât din punct de vedere rezidențial, cât și comercial.  În acest fel, stația a ajuns să fie folosită în majoritate de către persoanele care muncesc în centrul și Nordul Bucurestiului. Notabile sunt ansamblurile  rezidențiale ce s-au edificat în în imediata vecinătate a stației, începând cu Monaco Towers, Studio Plus - Berceni, de pe raza sectorului 4 și continuând cu Metropolitan Residence, Deco Residence, Apollo Residence, Top Class Residence, Joy Residence, precum și alte ansambluri rezidențiale de prestigiu de pe raza orașului Popești-Leordeni.

Dimitrie Leonida

Accesul la stația DIMITRIE LEONIDA

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: 949V+HF București, România.

https://goo.gl/maps/hAPoDF1jeWZNTkns9

Stația Dimitrie Leonida este situată pe Șoseaua Berceni, București 077160, România. Pentru a ajunge la această stație, puteți utiliza diverse mijloace de transport în funcție de locația dumneavoastră.

Terminale conectate la stația DIMITRIE LELONIDA

Acesta stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

 

Această rețea este vitală pentru tranzitul din sudul în nordul capitalei, fiind un element determinant în dezvoltarea zonei noi din sectorul 4 și a orașului Popești-Leordeni.

 1. Amplasare:
  1. Linie - M2
  2. Sector - 4

 2. Servicii:
  1. Număr de Peroane - 2
  2. Tipul Platformelor - Două platforme laterale
  3. Legături STB - 125, 438, 475

 3. Istorie:
  1. Deschisă - 1986

 4. Stații Vecine:
  1. Stația Anterioară - Berceni
  2. Stația Următoare - Aparatorii Patriei

Serviciul Suport Clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, îi puteți contacta prin telefon sau prin e-mail:

Telefonul călătorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro