Statia de metrou Constantin Brancoveanu - M2 - Bucuresti

Metrou CONSTANTIN BRANCOVEANU

Stația de metrou Constantin Brâncoveanu se află în cartierul Berceni, sector 4, este o statie situata pe magistrala M2 a metroului din București. Aceasta fost deschisă abia în anul 1988, deși acest tronson din magistrala M2 fusese  inaugurarat  cu doi ani în urma (1986). Stația era construita în totalitate, însă căile de acces nu au fost executate, la cererea familiei Ceaușescu. Datorită cererii extrem de ridicate, într-un final s-a decis darea în exploatare și a acestei stații. Numele Constantin Brâncoveanu este un omagiu adus fostului domnitor al Țării Românești de la finalul secolului al XVII-lea.

Înainte de Revoluția din 1989, pe platforma stației se afla statuia lui Ion Popescu-Puțuri, un fost lider comunist, care a fost înlocuită ulterior cu cea a lui Constantin Brâncoveanu.

În imediata vecinătate a stației se află intrarea în Orășelul Copiilor și accesul dinspre sud în Parcul Tineretului. Astfel, stația oferă un acces ușor în Sala Polivalentă, folosită pentru concerte sau evenimente sportive, și Orășelul Copiilor, cel mai mare parc de distracții din Romania.

Aceasta stație este pozitionată la intersectia dintre Bulevardul Constantin Brâncoveanu și Șoseaua Olteniței.

Brancoveanu

Accesul la stația Constantin Brâncoveanu

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: 94X5+FJ București, România.

https://goo.gl/maps/TKp7B9xTdm534zTu7 

Terminale conectate la stația CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

Acesta stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

 

Această rețea este vitală pentru tranzitul din sudul în nordul capitalei, fiind un element determinant în dezvoltarea zonei noi din sectorul 4 și a orașului Popești-Leordeni.

 1. Amplasare:
  1. Linie - M2
  2. Sector - 4

 2. Servicii:
  1. Număr de Peroane - 1
  2. Tipul Platformelor - O platformă principală de tip insulă
  3. Legături STB - 1, 10, 116, 141, 232

 3. Istorie:
  1. Deschisă - 1986

 4. Stații Vecine:
  1. Stația Anterioară - Piața Sudului
  2. Stația Următoare - Eroii Revoluției

Serviciul Suport Clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, îi puteți contacta prin telefon sau prin e-mail:

Telefonul călătorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro