Statia de metrou Tineretului - M2 - Bucuresti

Metrou TINERETULUI

Situată pe raza sectoului 4, între stațiile Eroii Revoluției și Piața Unirii, stația de metrou Tineretului este o stație de pe magistrala M2 a metroului din București. Aceasta este poziționată strategic, la intersecția a 4 artere extrem de importante pentru sudul metropolei, Bulevardul Șincai - Bulevardul Dimitrie Cantemir - Bulevardul Tineretului - Calea Șerban Vodă. Ea deservește cartierul Tineretului, dar și Parcul Tineretului. În plus, în apropierea se se regăsește și Colegiul Național Gheorge Șincai. Stația de metrou a fost inaugurată odată cu magistrala M2.  Inaugurarea inițială a acestei linii de metrou trebuia aibă loc la 24 Ianuarie 1986, dar acest lucru s-a întâmplat abia la data de 6 aprilie 1986.

În anul 2016 au fost reluate lucrările la a doua ieșire a stației de metrou, ieșirea A și B, cu ieșirea spre Bulevardul Dimitrie Cantemir (orientate spre Piața Unirii / Bulevardul Mărășești), lucrările preconizandu-se a fi finalizate în termen de 9 luni. Aceasta trebuia sa fie inaugurata in august 2017, insa lucrarile au intarziat. Termenul de deschidere a fost prelungit pana in august 2018, urmand ca nici acesta sa fie respectat. Intr-un final, noua cale de iesire a fost deschisa in 30 mai 2019.

Tinertului

În anul 2022 au fost începute lucrări de modernizare a elementelor arhitecturale ale staței de metrou printr-un protocol de colaborare între Metrorex SA și Primăria Sectorului 4, unde elementele metalice de pe pereții laterali ale stației de metrou au fost înlăturate.

Accesul la stația TINERTULUI

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: C473+WV București, România.

https://goo.gl/maps/sa8wByfFibLLiGjG6

Terminale conectate la stația TINERETULUI

Acesta stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

 

Această rețea este vitală pentru tranzitul din sudul în nordul capitalei, fiind un element determinant în dezvoltarea zonei noi din sectorul 4 și a orașului Popești-Leordeni.

 1. Amplasare:
  1. Linie - M2
  2. Sector - 4

 2. Servicii:
  1. Număr de Peroane - 1
  2. Tipul Platformelor - O platformă principală de tip insulă
  3. Legături STB - 19, 73, 74, 76, 116, 313, 323, 381

 3. Istorie:
  1. Deschisă - 1986

 4. Stații Vecine:
  1. Stația Anterioară - Eroii Revoluției
  2. Stația Următoare - Piața Unirii

Serviciul Suport Clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, îi puteți contacta prin telefon sau prin e-mail:

Telefonul călătorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro