Statia de metrou Tudor Arghezi - M2 - Bucuresti

Metrou - TUDOR ARGHEZI

Cea mai nouă stație de metrou, inaugurată de Metrorex și Primăria Sectorului 4 în anul 2023, este Stația de Metrou Tudor Arghezi. Aceasta este situată pe magistrala M2 din București, fiind plasată pe Șoseaua Berceni, între Depoul Berceni și linia de centură, și are o lungime totală de 1,6 km, fiind (în acest moment!) ultima stație pentru Magistrala M2.

Odată cu inaugurarea noii stații, a fost dată în folosință și parcarea aferentă acesteia, de tip park&ride, care pune la dispoziția șoferilor 350 de locuri, amenajate pe două niveluri. Pentru construcția acestor facilități, comunitatea Sectorului 4 a investit 50 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili.

Această stație de metrou a fost realizată de Primăria Sectorului 4 pentru a susține dezvoltarea Zonei de Sud. Magistrala M2 este cea mai lunga linie din București și face legătură dintre Nordul și Sudul Orașului. Este prevăzută cu 5 zone de acces pietonal, dintre care una este situată vizavi de stația de metrou și asigură legătura cu peronul noii stații, printr-un pasaj pietonal subteran, cu o lungime de 14 metri, ce subtraversează Șoseaua Berceni. Mai mult decât atât, noul obiectiv este dotat cu un sistem de supraveghere format din 70 de camere video, centrale de detecție a incendiului, precum și cu sisteme de alarmare și de tratare a aerului.

Accesul la stația TUDOR ARGHEZI

Acesta poate fi accesat prin următoarea intrare:

Acces 1: 85X5+5M București, România.

https://maps.app.goo.gl/8e9jSzkcLxKeFtYk6 

Terminale conectate la stația TUDOR ARGHEZII

Stația de metrou aparține liniei M2 din cadrul metroului bucureștean. Acesta are mai multe opriri, pe care le puteți găsi în lista de mai jos. Puteți accesa informațiile făcând clic pe ele.

 

Această rețea este vitală pentru tranzitul din sudul în nordul capitalei, fiind un element determinant în dezvoltarea zonei noi din sectorul 4 și a orașului Popești-Leordeni.

 1. Amplasare:
  1. Linie - M2
  2. Sector - 4

 2. Servicii:
  1. Număr de Peroane - 1
  2. Tipul Platformelor - O platformă principală de tip insulă
  3. Legături STB - 125, 438, 475

 3. Istorie:
  1. Deschisă - 15 noiembrie 2023

 4. Stații Vecine:
  1. Stația Anterioară - Terminus
  2. Stația Următoare - Berceni

Serviciul Suport Clienți

Dacă aveți întrebări despre metroul bucureștean, îi puteți contacta prin telefon sau prin e-mail:

Telefonul călătorului: 021-9264

E-mail: contact@metrorex.ro