Strada Secuilor

Strada Secuilor este o arteră consacrată din sectorul 4, cartierul Berceni din Zona de Sud a Bucureștiului. Crează legătură dintre Piața Sudului (strada Nițu Vasile) și Bulevardul Constantin Brâncoveanu.

Strada_Secuilor

Strada Secuilor este una dintre cele care au stat la baza edificării ansamblurilor de locuințe din Berceni, denumite  microraionul Nițu Vasile (situat între străzile Nițu Vasile, Secuilor și Bulevardul Constantin Brâncoveanu).

Location Cum ajungi cu mijloace de transport în comun la strada Secuilor.

Ca arhivă, revista Arhitectura RPR din anul 1963 (nr. 85) dedica un articol complexelor comerciale construite odată cu blocurile de locuințe, în care se face referire și la:
Acest cartier- amplasat în imediata apropiere a intersecției dintre Șoseaua Olteniței cu Calea Văcărești, ocupând o suprafață de 29 ha pe un teren de formă aproape triunghiulară, între strada Nițu Vasile, strada Secuilor și Bulevardul Constantin Brâncoveanu – era un vast teren, rar construit, cu mici căsuțe în stare mediocră și insalubră.
Astăzi, aici se ridică 36 blocuri de locuințe P+4 și P+8, armonios amplasate și colorate; străzi largi și alei asfaltate brăzdează terenul, printre plantațiile care au rămas ca un vestigiu pitoresc al vechiului cartier."

Zona era (și este în contiunare!) deservită de 3 complexuri comerciale - simbol. Unul este situat la intersecția străzii Secuilor cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Datorită acestui amplasament compoziția sa dezvoltat în formă de L, având latura mică către Bulevardul Constantin Brâncoveanu și latura lungă către strada Secuilor.

Al doilea complexul comercial este situat în curba pe care o formează strada Nițu Vasile, pe partea interioară a ei, într-un spațiu creat în adâncime de blocuri P+4.

De-a lungul axei compoziționale a curții interioare se înșiră, de o parte și de alta, într-o alternanță și totodată o grupare de funcțiuni, magazine care alcătuiesc întreg complexul.

Al treilea complex comercial  este situat la jumătatea străzii Secuilor, dezvoltat mai mult liniar, de-a lungul arterei, și compus din nenumărate magazine.

LOGO_-_Premier_Imobiliare Vezi ofertele noastre de apartamente de vânzare în apropiere de strada Secuilor