Stiri Imobiliare Bucuresti 2024

Stiri imobiliare Bucuresti, Zona de Sud. Afla cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Zona de Sud

 

Modernizare si Reabilitare in Parcul Natural Vacaresti: Transformari Majore pentru „Delta Bucurestiului”

Planseul Unirii


București, România
 – Parcul Natural Văcărești, cunoscut și ca „Delta Bucureștiului”, se află în plin proces de modernizare și reabilitare, un proiect vital pentru conservarea acestui ecosistem unic. Inițiativa este coordonată de Primăria Capitalei, în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Văcărești și Asociația Parcul Natural Văcărești. (detalii aici ⬎  )

Planșeul Unirii intră în consolidare: O reparație necesară pentru infrastructura Bucureștiului

Planseul Unirii

 

Planșeul Unirii, o structură vitală a Bucureștiului, va intra într-un amplu proces de consolidare și reconstrucție. Acest proiect este esențial pentru a preveni riscurile de prăbușire și pentru a asigura siguranța traficului în centrul Capitalei. Cu un buget de peste 800 de milioane de lei și o durată estimată de aproape 3 ani, lucrările vizează refacerea completă a planșeului și consolidarea Pasajului Unirii. (detalii aici ⬎  )

 

Metrorex incepe schimbarea sinelor pe Magistralele M1 si M2

Linie de Metrou METROREX

 

Metrorex, operatorul metroului din București, a anunțat un amplu proiect de modernizare care vizează înlocuirea șinelor pe magistralele M1 și M2. Această inițiativă, menită să sporească siguranța și confortul călătorilor, implică achiziția a 14 kilometri de șine noi de tip Vignol, cu o greutate totală de 752 de tone. (detalii aici ⬎  )

 

Extinderea magistralei de metrou M4: Licitația deschisă până pe 12 August 2024

magistrala metrou M440 de companii s-au înscris până acum la licitația publică în vederea desemnării proiectantului și constructorului  sau constructorilor care urmează să extindă magistrala de metrou M4, Gara de Nord - Gara Progresul.

Proiectanții și constructorii interesați să contribuie la extinderea magistralei M4 de metrou, între Gara de Nord și Gara Progresul, au acum la dispoziție încă 46 de zile pentru a-și depune ofertele. Procedura de licitație publică, inițiată în aprilie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), va rămâne deschisă până pe 12 august 2024, ora 15:00. (mai mult...)

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, promovează utilizarea transportului public nepoluant

Primarul Daniel Băluță a anunțat recent pe pagina sa de Facebook o serie de inițiative menite să îmbunătățească și să extindă infrastructura de transport public în capitală, subliniind în special accentul pus pe soluțiile nepoluante. Primarul a declarat că magistrala M2 de metrou a fost prelungită pentru a deservi mai eficient nevoile cetățenilor. De asemenea, sunt în plină desfășurare lucrările de extindere a magistralei M4 de metrou, care va lega Gara de Nord de Gara Progresul.(mai mult...)

Creștere semnificativă a ofertei imobiliare în Zona de Sud, în principal în comuna Berceni: Peste 1.000 de case disponibile în primul trimestru din 2024

Conform unei analize recente realizate de un portal imobiliar, comuna Berceni a devenit campioană la oferta de proprietăți imobiliare în ultimii ani, cu un număr tot mai mare de case și vile disponibile pentru cumpărători. În primul trimestru al anului 2024, cei interesați de o locuință la marginea Bucureștiului aveau la dispoziție peste 1.000 de proprietăți imobiliare în Comuna Berceni. (mai mult...)

Cartierul Văcărești este cel mai sigur cartier din București

Cel mai sigur cartier din București se află în sectorul 4! Este vorba despre cartierul Văcărești

Locuitorii au evaluat cât de siguri se simt în orașele și în cartierele lor, acordând note la afirmația: „Pot spune despre cartierul în care locuiesc că este unul sigur”. În prezent, Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță, conform unui index recent al siguranței realizat de un portal imobiliar. Dintre cele mai sigure zece cartiere din țară, șapte sunt situate în Cluj-Napoca. Orașele care au primit un scor mai redus în ceea ce privește siguranța sunt Tulcea, Ploiești și Brăila. (mai mult...)

Șoseaua Olteniței se transformă radical: Ultima amenajare peisagistică din Sectorul 4

totul verde s4Sectorul 4 al Capitalei continuă să surprindă cu transformări constante și inovative în ceea ce privește aspectul stradal. Cea mai recentă amenajare peisagistică, realizată deechipa de la Totul Verde pe șoseaua Olteniței, între stația de metrou Constantin Brâncoveanu și stația de tramvai Eroii Revoluției, aduce un suflu nou în zona Orășelului Copiilor. Aceste lucrări fac parte dintr-un amplu proiect de reamenajare a zonei Brâncoveanu – Eroii Revoluției, care a inclus și inaugurarea Amfiteatrului pentru Facultatea de Stomatologie, construirea unei clinici de stomatologie și culminând cu deschiderea noului nod intermodal (mai mult...)

 

Inaugurarea Patinoarului Berceni Arena va avea loc pe 31 august cu meciul din Supercupa României la hochei pe gheață

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat într-o conferință de presă că Patinoarul Berceni Arena, situat în Sectorul 4 al Municipiului București, se pregătește să devină epicentrul sporturilor pe gheață din capitală. După o pauză de peste 12 ani, Bucureștiul va găzdui din nou un meci de hochei pe gheață, eveniment marcat de disputarea Supercupei României pe 31 august 2024.(mai mult...)

Primarul Petre Iacob anunță stadiul lucrărilor pentru trama stradală DN4 în Popești-Leordeni

Domnul Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni, a anunțat recent pe pagina sa personală de Facebook că lucrările pentru trama stradală DN4 sunt în plină desfășurare. Acest proiect, esențial pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere locale, vizează rezolvarea unor probleme stringente semnalate de cetățeni.(mai mult...)

Cel mai lung pasaj subteran din București, de 1,7 km, ar putea fi construit în Sectorul 3

pasaj mihai bravu sector 3Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, a prezentat recent un proiect ambițios: construirea unui pasaj subteran de 1,7 kilometri lungime sub bulevardul Mihai Bravu. Primarul a distribuit imagini video cu randări 3D ale viitorului pasaj pe pagina sa de Facebook, subliniind importanța și beneficiile acestui proiect.
Conform declarațiilor lui Robert Negoiță, pasajul va avea câte două benzi pe fiecare sens, devenind astfel cel mai lung pasaj subteran din București și unul dintre cele mai lungi din țară. Se estimează că va fi traversat zilnic de cel puțin 100.000 de mașini, contribuind semnificativ la decongestionarea traficului în Sectorul 3.(vezi detalii...)

Inaugurarea pasajului „Poarta Eroilor” în sectorul 4 al Capitalei

A fost inaugurat noul pasaj din Sectorul 4 al Capitalei, denumit „Poarta Eroilor”. Investiția, care a depășit 25 de milioane de euro, a fost finanțată din fonduri europene și are scopul de a facilita legătura între stațiile de transport în comun ale Societății de Transport București (STB) și stația de metrou Eroii Revoluției.(vezi detalii...)

 

Prelungirea magistralei M4 de metrou: Investiție majoră de 2,5 miliarde euro pentru București

Într-un eveniment de mare importanță pentru infrastructura Capitalei, astăzi s-a semnat contractul de finanțare în valoare de 2,5 miliarde de euro pentru prelungirea magistralei M4 de metrou. Proiectul, finanțat prin fonduri europene nerambursabile din cadrul „Programului Transport” al Uniunii Europene 2021-2027, reprezintă cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani.(vezi detalii...)

 

Magistrala de Metrou M7 între Piața Unirii și Bragadiru

magistrala metrou M 7 Unirii BragadiruPrimăria Sectorului 5 a anunțat demararea procedurilor pentru realizarea magistralei de metrou M7, care va lega Piața Unirii de Bragadiru. Potrivit declarațiilor oficiale postate pe pagina de Facebook a autorității locale, proiectul este realizat în asociere cu Ministerul Transporturilor, Metrorex și Consiliul Local.

Autoritățile locale au subliniat că, în cursul acestei săptămâni, va fi lansată procedura de achiziție pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului. Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția modernizării infrastructurii de transport a Bucureștiului.(vezi detalii...)

 

Mahalaua Cărămidarii de Jos: Colțul istoric al Bucureștiului care ne-a dăruit-o pe Maria Tănase

Acum aproape 240 de ani, între Podul Vechi (de la Timpuri Noi) și actualul Palat al Copiilor, se întindea una dintre cele mai pitorești mahalale ale Bucureștiului: Cărămidarii de Jos. Aceasta nu doar că a fost leagănul unora dintre cele mai importante personalități ale culturii românești, precum Maria Tănase, dar și un loc cu o istorie bogată și fascinantă.(mai mult...) 

 

Pasajul Calea Văcărești-Mihai Bravu s-a îmbrăcat de sezon

Pasajul Mihai Bravu se transformă într-o oază verde, după cum anunță Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță. Ziua de vineri a început cu energie și entuziasm, fiind dedicate lucrărilor la pasajul rutier Mihai Bravu. Spațiul de sub pasajul rutier, care era înainte gri și neprimitor, s-a metamorfozat într-un colț de natură datorită eforturilor Asociației Totul Verde.(mai mult...) 

 

Prima strada din București

strada franceza bucurestiPrima Stradă din București: O călătorie prin istorie de aproximativ 550 de ani! În inima Capitalei, o stradă venerabilă, cu o vechime de aproximativ 550 de ani, continuă să fie o arteră plină de viață. Cunoscută astăzi sub numele de Strada Franceză, această stradă își începe traseul din zona Pieței Unirii și se termină la intersecția cu Calea Victoriei. Ea este prima stradă din București, păstrându-și traseul medieval și adunând o bogată istorie de-a lungul secolelor. De-a lungul timpului, Strada Franceză a purtat diverse denumiri, reflectând schimbările sociale și comerciale ale orașului. Inițial numită Ulița Mare și apoi Ulița Islicarilor (mai mult...)

 

 

Amfiteatrul UMF Carol Davila: Spații verzi, copaci plantați și mobilier urban modern

Angajații companiei Totul Verde au reușit să transforme complet spațiile verzi din jurul amfiteatrului, adăugând elemente care îmbunătățesc atât estetica, cât și funcționalitatea zonei. Spațiile verzi din jurul amfiteatrului au fost reamenajate cu o varietate de plante și flori, aducând culoare și prospețime peisajului urban. Gazonul a fost reînnoit, creând peluze îngrijite și plăcute pentru plimbări și relaxare. (mai mult...)

Primarul Daniel Băluță anunță startul construcției Maternității „Sf. Ioan” din Sectorul 4

maternitatea Sf Ioan sector 4Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, începutul lucrărilor pentru construcția Maternității „Sf. Ioan”. Investiția, în valoare de 50 de milioane de euro, este finanțată din fonduri europene și marchează un moment istoric pentru infrastructura medicală din București. Noua maternitate va fi prima unitate spitalicească de stat ridicată de la zero în ultimii 35 de ani în Capitală.La începutul lunii februarie, primarul Băluță anunțase că noua maternitate va fi găzduită într-o clădire modernă, proiectată pentru a răspunde nevoilor medicale ale nou-născuților.(mai mult...)

 

Blocuri de 12 etaje lângă Orășelul Copiilor: Locuitorii din zonă se opun vehement

Un nou proiect imobiliar stârnește controverse în Sectorul 4 al Capitalei, unde Primăria intenționează să elaboreze un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea mai multor blocuri de 12 etaje lângă Orășelul Copiilor, pe strada Intrarea Urcușului. Panoul amplasat la jumătatea lunii mai a anunțat această inițiativă, provocând un val de nemulțumiri din partea locuitorilor și a organizațiilor de mediu(mai mult...)

Canalul Dunăre – București: Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) anuntă că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a confirmat că a fost depusă solicitarea pentru emiterea acordului de mediu pentru un proiect ambițios, intitulat „Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”. Acest proiect, propus de Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA, vizează județele Ilfov, Giurgiu și Călărași. (mai mult...)

Magistrala 4 de metrou: discuții să fie prelungită până la Adunații Copăceni

M4 magistrala metrouMagistrala 4 de metrou din București ar putea fi prelungită dincolo de comuna Jilava, până la Adunații Copăceni, în județul Giurgiu. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, domnul Daniel Băluță, care a subliniat importanța extinderii infrastructurii de transport pentru dezvoltarea zonei.În cadrul unei conferințe de presă, Daniel Băluță a declarat că acest proiect de extindere a Magistralei 4 este parte integrantă a unui plan mai amplu de modernizare a rețelei de transport din sudul Capitalei (mai mult...)

 

 

Investiții de milioane: Fântâni arteziene spectaculoase în Sectorul 3

Sectorul 3 al Bucureștiului se pregătește să inaugureze mai multe fântâni arteziene montate pe luciul apei din Parcul Alexandru Ioan Cuza, a anunțat primarul sectorului 3, Robert Negoiță. Aceste fântâni nu sunt doar decorative, ci au și rolul de a aerisi apa stătută, oferind totodată un spectacol de apă, lumini și muzică pentru bucureștenii care vizitează parcul.(mai mult...)

Daniel Băluță anunță progrese semnificative în extinderea zonelor verzi din sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat marți dimineață pe pagina sa personală de Facebook noi realizări în cadrul proiectului de extindere și îmbunătățire a zonelor verzi din sector. Publicarea acestor imagini evidențiază eforturile continue ale administrației locale de a transforma spațiile urbane într-un mediu mai verde și mai plăcut pentru cetățeni.(mai mult...)

Patinoarul Berceni Arena se apropie de finalizare

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a publicat luni dimineață imagini noi de pe șantierul patinoarului Berceni Arena, anunțând că proiectul începe să prindă contur conform viziunii inițiale a arhitecților. Construcția avansează rapid, iar finalizarea acesteia se apropie, marcând o investiție semnificativă de 10 milioane de euro.(detalii aici...)

EConBox: Primăria Sectorului 4 lansează EasyBox-uri pentru acte

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC S4) anunță implementarea unui nou serviciu menit să simplifice procesul de depunere și ridicare a actelor pentru locuitorii sectorului. Două EasyBox-uri, denumite EConBox, au fost instalate la intrarea principală a Grand Arena Mall, situat pe Bulevardul Metalurgiei nr. 12-18, și vor fi funcționale începând din această săptămână. (detalii aici...)

Proiect de lege pentru simplificarea înscrierii dreptului de proprietate asupra construcțiilor în cartea funciară

Senatul dezbate un proiect de lege care ar putea ușura considerabil procesul de înscriere în cartea funciară a dreptului de proprietate asupra construcțiilor. Conform propunerii, certificatul de atestare a edificării, semnat de primar la recepția construcțiilor, va fi eliminat din lista actelor necesare. (detalii aici...)

Clinica de Stomatologie din Soseaua Oltenitei isi deschide portile pentru vizitatori

Cinica_de_Stomatologie_1

Pe data de 10 mai 2024, se va deschide oficial cea mai modernă instituție mediacală, Clinica de Stomatologie din București, o oază a sănătății dentare situată pe Șoseaua Olteniței, în Sectorul 4 al capitalei. Această inaugurare marcantă va fi prilejul pentru vizitatori de a explora cu admirație și curiozitate noul centru medical, o construcție ce reprezintă un veritabil monument al progresului în domeniul medical al stomatologiei. (detalii aici ⬎  )

Sectorul 4 Lanseaza Proiectul de Constructie al Centrului de Diagnostic, Tratament si Cercetare a Tuberculoze

Centrul_de_Diagnostic_Tratament_si_Cercetare_a_Tuberculozei_Marius_Nasta_1


În centrul agitat al Bucureștiului, Sectorul 4 strălucește ca un far al progresului, ilustrând cu măiestrie angajamentul continuu în îmbunătățirea sistemului de sănătate publică. Cu privirea ferm ancorată în viitor și sprijinit de resursele cu înțelepciune accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, acest sector marchează o etapă crucială în dezvoltarea infrastructurii medicale a Capitalei. (detalii aici ⬎  )

Premiera in Setorul 4: Primul tren Metropolis a sosit la Depoul Berceni

Metrou_Metropolis_1


În data de 25 aprilie 2024, Metrorex a anunțat sosirea în Depoul Berceni a noului tren Metropolis, fabricat de prestigioasa companie Alstom Transport SA. Dotat cu tehnologii de vârf, acest tren reprezintă un pas înainte în modernizarea sistemului de transport feroviar. Printre caracteristicile sale se numără folia anti-grafitti, camerele de supraveghere atât interioare, cât și exterioare, afișajul dinamic LCD și sistemele de răcire și dezumidificare a aerului, integrate prin intermediul ventilației forțate în fiecare vagon. (detalii aici ⬎  )

 

Poarta_Eroilor_-_Eroii_Revolutiei_7

Poarta Eroilor

În plin proces de finalizare, se înalță cu măreție "Poarta Eroilor" în inima intersecției Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei. Această construcție monumentală, situată strategic în apropierea unor locuri sacre precum Cimitirul Eroilor, Cimitirul Bellu și Cimitirul Evreiesc, își împrumută grandoarea și inspirația din operele de artă ale reputatului arhitect spaniol Santiago Calatrava. (detalii aici ⬎  )

 

Premiera in Sectorul 4: Primaria expropriaza terenul unui proiect rezidential cu peste 280 de apartamente in Zona de Sud

Pasaj Aparatorii Patriei

 

Primăria Sector 4 este în curs de expropriere a unui teren în suprafață de 10.000 mp situat în Cartierul Nou Metalurgieiîn apropiere de Parcul Tudor Arghezi, recent dat în folosință. Consiliul General al Municipiului București a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere, cu plata unei despăgubiri în valoare de 1,1 milioane euro. (detalii aici ⬎  )

 

O privire in viitor: Noul pasaj de la Aparatorii Patriei din Bucuresti

Pasaj Aparatorii Patriei

 

Într-o perspectivă axată pe viitor, planurile pentru noul pasaj de la Apărătorii Patriei din București oferă o viziune ambițioasă asupra dezvoltării infrastructurale a capitalei.
Conform informațiilor furnizate de autorități, acest proiect major este pe cale să devină o realitate, aducând cu sine perspective interesante pentru mobilitatea urbană. (detalii aici ⬎  )

 

Parcul Laurentiu Raiciu din Popesti-Leordeni

marcel-bolos

 

Parcul Laurențiu Raiciu - O bucurie mult așteptată!
Mai sunt câteva zile până se va finaliza proiectul ce se află situat pe strada Laurențiu Raicu și se întinde pe o suprafață de 12.500 mp, spre bucuria comunității din orașul Popești-Leordeni. (detalii aici ⬎  )

 

Peste 1.000 de blocuri din Sectorul 4 raman fara apa calda si caldura din cauza unei avarii in sistemul de termoficare al Capitalei

marcel-bolos

 

Termoenergetica anunță Luni 13.02.2024 că aproximativ 1100 de blocuri din Sectorul 4 rămân fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii pe Magistrala Berceni. Furnizarea va fi sistată până cel târziu miercuri seara. (detalii aici ⬎  )

 

 

Bugetul orasului Popesti-Leordeni pe anul 2024 si repartizarea cheltuielilor primarului Iacob Petre

marcel-bolos

 

577 milioane lei este bugetul estimat al orașului Popești-Leordeni pentru anul 2024. Din această sumă, 104 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. (detalii aici ⬎  )

 

 

Un OZN in sectorul 4?

marcel-bolos

 

„Este cumva vreun OZN? Nu!
Așa va arăta viitorul Patinoar Berceni Arena din Sectorul 4, singurul competițional din Capitală!”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook administrată de Mobilitate Urbana Sector 4. (detalii aici ⬎  )

 


Programul Noua Casă 2024! Veste bună pentru piața imobiliară

marcel-bolos

Programul „Noua Casă” continuă și în anul 2024. Ministerul Finanțelor transmite că inițiativa programului are ca scop susținerea pieței imobiliare și a creditelor ipotecare: „Noua Casă a dus la creșterea accesului la proprietate pentru familiile cu venituri medii, facilitând stabilitatea locativă şi îmbunătățind calitatea vieții pentru mulți români”, transmite într-un comunicat ministrul Finanțelor, Marcel Boloş. (detalii aici ⬎  )

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 anunță că s-a decis ca folosirea parcărilor de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din Sectorul 4 să fie modificată

Park&Ride_-_Sector_4

Rezidenții din Sectorul 3 din București au posibilitatea de a depune cereri pentru instalarea de lifturi noi și moderne. Această inițiativă se concentrează, în special, asupra asociațiilor de proprietari ale blocurilor care au fost deja reabilitate termic.

Începând cu data de 16 ianuarie 2023, locuitorii din Sectorul 3 au opțiunea de a solicita înlocuirea lifturilor din blocurile în care locuiesc.(detalii aici ⬎  )

Călătorii în trecut: Mahalaua Mandravela răspântia blestemată din Zona de sud a Capitalei

În perioada interbelică, pe harta Bucureștiului, cele patru puncte cardinale erau desemnate cu Nord, Vest, Est și Mandravela. O astfel de denumire putea stârni curiozitatea oricui, iar Mahalaua Mandravela a devenit un loc mitic, situat în capătul de sud al Capitalei, aproximativ în zona actualului punct de intersecție dintre șoseaua Olteniței și Calea Văcărești, în apropiere de Piața Sudului. Această mahala era un amalgam al vieții urbane, adunând o cârciumă, o gheretă cu fructe și pâine, și o tutungerie - o mică comunitate care își găsea aici toate nevoile esențiale. (detalii aici ⬎  )

Patinoar Berceni Arena

Bucureștenii din Sectorul 3 care locuiesc în blocuri reabilitate termic pot face cereri pentru lifturi noi

Rezidenții din Sectorul 3 din București au posibilitatea de a depune cereri pentru instalarea de lifturi noi și moderne. Această inițiativă se concentrează, în special, asupra asociațiilor de proprietari ale blocurilor care au fost deja reabilitate termic.

Începând cu data de 16 ianuarie 2023, locuitorii din Sectorul 3 au opțiunea de a solicita înlocuirea lifturilor din blocurile în care locuiesc.(detalii aici ⬎  )

Vezi lista imobilelor din sectorul 4 unde se dorește montarea de panouri solare

Primăria Sectorului 4 a anunțat începerea instalării panourilor fotovoltaice pe peste 200 de blocuri reabilitate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această măsură are ca scop acoperirea integrală a costurilor de electricitate pentru spațiile comune, precum lifturile și casele scărilor, prin aprovecherea energiei verzi și gratuite. (detalii aici ⬎  )

Stadiul lucrărilor în zona Eroii Revoluției. Se montează lifturile în pasajul pietonal

"Cu toate că temperaturile sunt în continuare scăzute, constructorii profită de soarele de afară și asamblează piesă cu piesă, ca la un puzzle, pentru ca la final, totul să funcționeze perfect.", a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță într-o postare pe pagina de facebook. (detalii aici ⬎  )

În această vară vom ajunge mai repede pe litoral! Lucrările la lotul 1 Sud din Autostrada Bucureștiului avansează semnificativ

Patinoar Berceni Arena

În ciuda condițiilor meteo existente în acest moment, lucrările la Lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului sunt în plină desfășurare, iar estimările indică faptul că șoferii vor putea beneficia de această legătură crucială cu Autostrada Soarelui (A2) începând de la începutul verii viitoare. Asociația Pro Infrastructură (API) anunță că constructorul turc Alsim Alarko ar putea finaliza lucrările până la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie 2024. (detalii aici ⬎  )

Petiție pentru interzicerea dărâmării Pieței Berceni din sectorul 4

Câteva sute de oameni ce locuiesc în Berceni, Sectorul 4, au exprimat nemulțumirea față de planurile de demolare a Pieței Berceni - Olteniței, inițiate de Primăria Sectorului 4. O petiție a fost lansată pentru a strânge sprijin și a stopa acest demers.

În conținutul petiției, semnatarii evidențiază faptul că piața joacă un rol vital în viața comunității, servind un număr semnificativ de pensionari care își fac cumpărăturile zilnice acolo. (detalii aici ⬎  )

Parcarea pentru stația de metrou Tudor Arghezi devine tot mai utilă și este folosită din ce în ce mai mult

Patinoar Berceni Arena

Deși a devenit o facilitate tarifată în cadrul sistemului park&ride de aproximativ o lună, parcarea destinată stației de metrou Tudor Arghezi se bucură de o utilizare intensă, indiferent de momentul zilei.

Situată pe Șoseaua Berceni, noua infrastructură de metrou din Sectorul 4 atrage oameni într-o măsură semnificativă, ceea ce se reflectă în ocuparea aproape constantă a spațiului de parcare în orele dimineții, prânzului și seara. (detalii aici ⬎  )

Modernizare în Sectorul 4: Implementarea unei Noi Rețele de Iluminat Public

Patinoar Berceni Arena

Sectorul 4 este, probabil, singura zonă din Capitală unde s-a înlocuit aproape în totalitate vechea rețea publică. Cea nouă, de tip LED, asigură o excelentă vizibilitate pe timpul nopții și, în plus, consumă foarte puțin și este prietenoasă cu mediul.

Procesul de modernizare a rețelei electrice, început în urmă cu peste trei ani, a anunţat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă. Implementarea noii rețele de iluminat public în Sectorul 4 marchează un progres semnificativ în direcția eficienței energetice și a sustenabilității în rândul infrastructurii urbane. (detalii aici ⬎  )

Nicușor Dan: În Parcul Tineretului au fost finalizate majoritatea aleilor și scările care leagă cele două alei care înconjoară lacul

Patinoar Berceni Arena


La începutul anului, primarul Nicușor Dan aduce vești pentru locuitorii Capitalei: majoritatea aleilor din Parcul Tineretului au fost finalizate, iar scările care conectează cele două alei ce înconjoară lacul sunt, de asemenea, gata. Totodată, edilul anunță că Trustul de Clădiri Metropolitane continuă lucrările de reabilitare la podul de pe aleea principală din Parcul Tineretului. (detalii aici ⬎  )

 

Primăria Sectorului 4 a comunicat că va aloca fonduri pentru construirea a peste 2.000 de noi locuri în creșe și grădinițe din sector


Primăria Sectorului 4 al Municipiului București continuă eforturile de a rezolva problema lipsei de locuri în creșele și grădinițele publice pentru copiii cu vârste între 0 și 6 ani. Până în prezent, aproximativ 2.500 de cereri de înscriere nu au putut fi onorate din cauza lipsei de spații disponibile în zona de Sud a Bucureștiului. (detalii aici ⬎  )

 

Astăzi, sâmbătă 6 Ianuarie 2024, se deschide circulația pe Lotul 2 Sud din A0, în Zona de Sud, cu o lungime de 16,3 Km

Patinoar Berceni Arena


Sâmbătă, începând cu ora 12:00, se vă permite circulația pe Lotul 2 Sud al autostrăzii A0, între Cornetu-Bragadiru și Jilava-1 Decembrie, conform anunțului făcut de Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Lotul de autostradă are o lungime de 16,3 km... (detalii aici ⬎  )

 

TVA 9% pentru apartamentele si casele sub 600.000 de lei

Prin Legea nr. 296/2023, au fost aduse schimbări regulilor despre taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru vânzarea de case către persoanele fizice. Aceste modificări au devenit valabile începând cu 1 ianuarie 2024. (detalii aici ⬎  )

Pasajul suprateran Apărătorii Patriei

Patinoar Berceni Arena


Această imagine cu intersecția Apărătorii Patriei, (șoseaua Berceni - strada Turnu Măgurele - strada Iriceanu Ion), va deveni cât de curând istorie. Așa cum s-a anunțat deja în presă, au început lucrările la acest pasaj , care vine să continue fluidizarea traficului pe această axă, după darea în folosință a pasajului Europa Unită din zona Metalurgiei - Alexandru Obregia. (detalii aici ⬎  )

Investiție de 10.000.000 Euro în sectorul 4 al Capitalei

Patinoar Berceni Arena


Un patinoar modern, numit "Berceni Arena", prinde contur în Sectorul 4 al Capitalei, fiind primul construit în București în ultimii 70 de ani. Investiția în această nouă infrastructură sportivă se ridică la aproximativ 10.000.000 de euro, reprezentând o abordare semnificativă pentru revitalizarea activităților de agrement în zonă. (detalii aici ⬎  )