Stiri Imobiliare Bucuresti 2024

Stiri imobiliare Bucuresti, Zona de Sud. Afla cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Zona de Sud

 

Peste 1.000 de blocuri din Sectorul 4 raman fara apa calda si caldura din cauza unei avarii in sistemul de termoficare al Capitalei

marcel-bolos

 

Termoenergetica anunță Luni 13.02.2024 că aproximativ 1100 de blocuri din Sectorul 4 rămân fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii pe Magistrala Berceni. Furnizarea va fi sistată până cel târziu miercuri seara. (detalii aici ⬎  )

 

 

Bugetul orasului Popesti-Leordeni pe anul 2024 si repartizarea cheltuielilor primarului Iacob Petre

marcel-bolos

 

577 milioane lei este bugetul estimat al orașului Popești-Leordeni pentru anul 2024. Din această sumă, 104 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. (detalii aici ⬎  )

 

 

Un OZN in sectorul 4?

marcel-bolos

 

„Este cumva vreun OZN? Nu!
Așa va arăta viitorul Patinoar Berceni Arena din Sectorul 4, singurul competițional din Capitală!”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook administrată de Mobilitate Urbana Sector 4. (detalii aici ⬎  )

 


Programul Noua Casă 2024! Veste bună pentru piața imobiliară

marcel-bolos

Programul „Noua Casă” continuă și în anul 2024. Ministerul Finanțelor transmite că inițiativa programului are ca scop susținerea pieței imobiliare și a creditelor ipotecare: „Noua Casă a dus la creșterea accesului la proprietate pentru familiile cu venituri medii, facilitând stabilitatea locativă şi îmbunătățind calitatea vieții pentru mulți români”, transmite într-un comunicat ministrul Finanțelor, Marcel Boloş. (detalii aici ⬎  )

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 anunță că s-a decis ca folosirea parcărilor de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din Sectorul 4 să fie modificată

Park&Ride_-_Sector_4

Rezidenții din Sectorul 3 din București au posibilitatea de a depune cereri pentru instalarea de lifturi noi și moderne. Această inițiativă se concentrează, în special, asupra asociațiilor de proprietari ale blocurilor care au fost deja reabilitate termic.

Începând cu data de 16 ianuarie 2023, locuitorii din Sectorul 3 au opțiunea de a solicita înlocuirea lifturilor din blocurile în care locuiesc.(detalii aici ⬎  )

Călătorii în trecut: Mahalaua Mandravela răspântia blestemată din Zona de sud a Capitalei

În perioada interbelică, pe harta Bucureștiului, cele patru puncte cardinale erau desemnate cu Nord, Vest, Est și Mandravela. O astfel de denumire putea stârni curiozitatea oricui, iar Mahalaua Mandravela a devenit un loc mitic, situat în capătul de sud al Capitalei, aproximativ în zona actualului punct de intersecție dintre șoseaua Olteniței și Calea Văcărești, în apropiere de Piața Sudului. Această mahala era un amalgam al vieții urbane, adunând o cârciumă, o gheretă cu fructe și pâine, și o tutungerie - o mică comunitate care își găsea aici toate nevoile esențiale. (detalii aici ⬎  )

Patinoar Berceni Arena

Bucureștenii din Sectorul 3 care locuiesc în blocuri reabilitate termic pot face cereri pentru lifturi noi

Rezidenții din Sectorul 3 din București au posibilitatea de a depune cereri pentru instalarea de lifturi noi și moderne. Această inițiativă se concentrează, în special, asupra asociațiilor de proprietari ale blocurilor care au fost deja reabilitate termic.

Începând cu data de 16 ianuarie 2023, locuitorii din Sectorul 3 au opțiunea de a solicita înlocuirea lifturilor din blocurile în care locuiesc.(detalii aici ⬎  )

Vezi lista imobilelor din sectorul 4 unde se dorește montarea de panouri solare

Primăria Sectorului 4 a anunțat începerea instalării panourilor fotovoltaice pe peste 200 de blocuri reabilitate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această măsură are ca scop acoperirea integrală a costurilor de electricitate pentru spațiile comune, precum lifturile și casele scărilor, prin aprovecherea energiei verzi și gratuite. (detalii aici ⬎  )

Stadiul lucrărilor în zona Eroii Revoluției. Se montează lifturile în pasajul pietonal

"Cu toate că temperaturile sunt în continuare scăzute, constructorii profită de soarele de afară și asamblează piesă cu piesă, ca la un puzzle, pentru ca la final, totul să funcționeze perfect.", a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță într-o postare pe pagina de facebook. (detalii aici ⬎  )

În această vară vom ajunge mai repede pe litoral! Lucrările la lotul 1 Sud din Autostrada Bucureștiului avansează semnificativ

Patinoar Berceni Arena

În ciuda condițiilor meteo existente în acest moment, lucrările la Lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului sunt în plină desfășurare, iar estimările indică faptul că șoferii vor putea beneficia de această legătură crucială cu Autostrada Soarelui (A2) începând de la începutul verii viitoare. Asociația Pro Infrastructură (API) anunță că constructorul turc Alsim Alarko ar putea finaliza lucrările până la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie 2024. (detalii aici ⬎  )

Petiție pentru interzicerea dărâmării Pieței Berceni din sectorul 4

Câteva sute de oameni ce locuiesc în Berceni, Sectorul 4, au exprimat nemulțumirea față de planurile de demolare a Pieței Berceni - Olteniței, inițiate de Primăria Sectorului 4. O petiție a fost lansată pentru a strânge sprijin și a stopa acest demers.

În conținutul petiției, semnatarii evidențiază faptul că piața joacă un rol vital în viața comunității, servind un număr semnificativ de pensionari care își fac cumpărăturile zilnice acolo. (detalii aici ⬎  )

Parcarea pentru stația de metrou Tudor Arghezi devine tot mai utilă și este folosită din ce în ce mai mult

Patinoar Berceni Arena

Deși a devenit o facilitate tarifată în cadrul sistemului park&ride de aproximativ o lună, parcarea destinată stației de metrou Tudor Arghezi se bucură de o utilizare intensă, indiferent de momentul zilei.

Situată pe Șoseaua Berceni, noua infrastructură de metrou din Sectorul 4 atrage oameni într-o măsură semnificativă, ceea ce se reflectă în ocuparea aproape constantă a spațiului de parcare în orele dimineții, prânzului și seara. (detalii aici ⬎  )

Modernizare în Sectorul 4: Implementarea unei Noi Rețele de Iluminat Public

Patinoar Berceni Arena

Sectorul 4 este, probabil, singura zonă din Capitală unde s-a înlocuit aproape în totalitate vechea rețea publică. Cea nouă, de tip LED, asigură o excelentă vizibilitate pe timpul nopții și, în plus, consumă foarte puțin și este prietenoasă cu mediul.

Procesul de modernizare a rețelei electrice, început în urmă cu peste trei ani, a anunţat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă. Implementarea noii rețele de iluminat public în Sectorul 4 marchează un progres semnificativ în direcția eficienței energetice și a sustenabilității în rândul infrastructurii urbane. (detalii aici ⬎  )

Nicușor Dan: În Parcul Tineretului au fost finalizate majoritatea aleilor și scările care leagă cele două alei care înconjoară lacul

Patinoar Berceni Arena


La începutul anului, primarul Nicușor Dan aduce vești pentru locuitorii Capitalei: majoritatea aleilor din Parcul Tineretului au fost finalizate, iar scările care conectează cele două alei ce înconjoară lacul sunt, de asemenea, gata. Totodată, edilul anunță că Trustul de Clădiri Metropolitane continuă lucrările de reabilitare la podul de pe aleea principală din Parcul Tineretului. (detalii aici ⬎  )

 

Primăria Sectorului 4 a comunicat că va aloca fonduri pentru construirea a peste 2.000 de noi locuri în creșe și grădinițe din sector


Primăria Sectorului 4 al Municipiului București continuă eforturile de a rezolva problema lipsei de locuri în creșele și grădinițele publice pentru copiii cu vârste între 0 și 6 ani. Până în prezent, aproximativ 2.500 de cereri de înscriere nu au putut fi onorate din cauza lipsei de spații disponibile în zona de Sud a Bucureștiului. (detalii aici ⬎  )

 

Astăzi, sâmbătă 6 Ianuarie 2024, se deschide circulația pe Lotul 2 Sud din A0, în Zona de Sud, cu o lungime de 16,3 Km

Patinoar Berceni Arena


Sâmbătă, începând cu ora 12:00, se vă permite circulația pe Lotul 2 Sud al autostrăzii A0, între Cornetu-Bragadiru și Jilava-1 Decembrie, conform anunțului făcut de Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Lotul de autostradă are o lungime de 16,3 km... (detalii aici ⬎  )

 

TVA 9% pentru apartamentele si casele sub 600.000 de lei

Prin Legea nr. 296/2023, au fost aduse schimbări regulilor despre taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru vânzarea de case către persoanele fizice. Aceste modificări au devenit valabile începând cu 1 ianuarie 2024. (detalii aici ⬎  )

Pasajul suprateran Apărătorii Patriei

Patinoar Berceni Arena


Această imagine cu intersecția Apărătorii Patriei, (șoseaua Berceni - strada Turnu Măgurele - strada Iriceanu Ion), va deveni cât de curând istorie. Așa cum s-a anunțat deja în presă, au început lucrările la acest pasaj , care vine să continue fluidizarea traficului pe această axă, după darea în folosință a pasajului Europa Unită din zona Metalurgiei - Alexandru Obregia. (detalii aici ⬎  )

Investiție de 10.000.000 Euro în sectorul 4 al Capitalei

Patinoar Berceni Arena


Un patinoar modern, numit "Berceni Arena", prinde contur în Sectorul 4 al Capitalei, fiind primul construit în București în ultimii 70 de ani. Investiția în această nouă infrastructură sportivă se ridică la aproximativ 10.000.000 de euro, reprezentând o abordare semnificativă pentru revitalizarea activităților de agrement în zonă. (detalii aici ⬎  )