"Inaugurăm diseară pasajul Europa Unită! Scăpăm de aglomerație, praf și multe, multe minute irosite în trafic, și dăm azi în folosință un pasaj nou-nouț, care nu doar că va decongestiona una dintre cele mai mai aglomerate intersecții din București, ci va fi și un model de investiție de succes pentru generațiile ce vor urma."... (detalii aici)
Noua staţie de metrou Tudor Arghezi, de pe Magistrala M2 Berceni-Pipera si situata pe Şoseaua Berceni, este inaugurata astazi fiind perfect operaţională. Pentru o perioada, traseul metroului se va face într-un sistem de tip pendulă, doar între statiile Tudor Arghezi şi Berceni, urmând ca ulterior... (detalii aici)
Aeroportul pe care vrea să îl construiască primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în Zona de Sud a Capitalei a primit undă verde de la Consiliul General. Astfel, Consiliul Local al Sectorului 4 a fost împuternicit să se asocieze cu CJ Giurgiu pentru a finanţa şi realiza în comun proiectul unui aeroport internaţional în judeţul Giurgiu...(detalii aici)
Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, vrea să reorganizeze Bucureștiul. Conform noului plan urbanistic, cel mai mare oraș din România ar urma să aibă 61 de cartiere, un port și un aeroport în Zona de Sud. Aflat în proces de elaborare, noul PUG a fost blocat încă din 2014 și deblocat abia în acest an. PUG este un document-cheie al administrației locale și dă marile direcții de dezvoltare urbanistică. Orașul nu are, de mai bine, de 20 de ani, un plan actualizat...(detalii aici)
Pasajul Olteniței de la Popești Leordeni va reconfigura intersecția DNCB - DN4, va fi cel mai mare pasaj de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei și va fi deschis traficului sâmbătă, 27 mai...(detalii aici)
Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a anunțat că Metroul SA a demarat întocmirea documentației a studiului de fezabilitate pentru “Extinderea Magistralei 2 de metrou în comuna Berceni, județul Ilfov”, urmând ca magistrala M2 să se continue cu trei kilometri spre sud, cu încă trei stații după noua stație Tudor Arghezi...(detalii aici)
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că stația de tratate a deșeurilor care se va construi la Vidra (Ilfov) este un proiect comun al tuturor primăriilor din București și Consiliul Județean Ilfov și se va realiza la distanța regulamentară de locuințe, cu tehnologii moderne. Daniel Băluță dă asigurări că, după ce stația va începe să funcționeze, nu vor mai fi mirosuri în zonă.
Edilul de la Sectorul 4 mai spune că pentru acest proiect, derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) București și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ilfov, există consens din partea tuturor partidelor politice – PSD, PNL, USR...(detalii aici)
Stația de metrou Tudor Arghezi, la care s-au finalizat lucrările astăzi, 13.12.2022, reprezintă un exemplu de conlucrare între autoritățile locale și cele ale statului. Această stație de metrou, de pe Magistrala 2 de metrou, va fi deschisă publicului după finalizarea testelor necesare.
Amplasată pe Șoseaua Berceni, în apropierea Șoselei de Centură, stația Tudor Arghezi va oferi o serie de facilități moderne călătorilor...(detalii aici)
Noul traseu al magistralei M2, care pleacă de la stația Tudor Arghezi, va avea o lungime de trei kilometri, a anunțat Primăria Sectorul 4 al Municipiului București.Acest traseu va putea fi parcurs într-un interval de 10 minute, în condițiile în care acum durează 30-40 de minute, la orele de vârf...(detalii aici)
În Sectorul 4 al Capitalei s-a deschis o nouă șosea. Seara trecută au fost îndepărtate ultimele urme lăsate de constructori, iar noul drum va apărea în curând în toate aplicațiile de navigație, inclusiv Waze, anunță Primarul Daniel Băluță.
„O bucată dintr-un câmp de la marginea sectorului nostru s-a transformat într-o șosea de mare utilitate”, anunță Daniel Băluță...(detalii aici)
Primăria sectorului 4 pregătește o nouă surpriză pentru bucureșteni și nu numai - Patinuarul Berceni Arena - un centru mai mult decât necesar, atât pentru competițiile de profil cât și pentru evenimente diverse...(detalii aici)
Primăria Sectorului 4 anunţă pe SICAP licitaţie pentru un acord-cadru vizând lucrări de întreţinere, mentenanţă la instalaţii şi sisteme, reparaţii şi lucrări de construire la imobilele aflate în administrarea sa.
Este vorba despre un acord-cadru cu o durată de trei ani, la o valoare totală estimată de 2.908.489.890 lei...(detalii aici)
O licitaţie pentru un acord cadru care vizează lucrări de extindere, consolidare, modernizare şi creştere a eficienţei energetice a unităţilor de învăţământ, dar şi a altor clădiri publice a foat anunțată de Primăria Sectorului 4, pe SICAP, transmite Rador...(detalii aici)
Primăria Sectorului 4 a anunțat că a început lucrările la Berceni Arena, primul patinoar olimpic construit în București după 70 de ani. Acesta ar trebui să fie gata în decembrie 2023. În urmă cu nouă ani, Sorin Oprescu, primarul de atunci al Capitalei, susținea că, până în vara lui 2017, Primăria avea să construiască „o sală de sport, un patinoar, o academie de tenis, o sală de atletism, dar şi...(detalii aici)
România rămâne printre statele europene cu cele mai ieftine locuinţe şi este printre puţinele ţări în care cel mai scump oraş nu este capitala, arată un studiu Deloitte realizat în 23 de ţări şi 68 de oraşe.
Un român are nevoie de 6,3 salarii medii brute anuale pentru a-şi cumpăra un apartament standard (70 mp). De asemenea, Marea Britanie se află pe primul loc în clasamentul ţărilor cu cele mai scumpe locuinţe, după o creştere anuală de aproape 21%, până la o medie de 4.905 euro/mp, iar Austria, cu un avans de 7,3%, se află pe locul doi, cu o medie de 4.782 euro/mp.
”România se află pe locul al doilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe, după Bosnia şi Herţegovina”, conform studiului Deloitte Property Index 2022, realizat în 23 de ţări şi 68 de oraşe, cu un preţ mediu de 1.266 de euro/mp, calculat pe baza datelor din principalele oraşe din România. Comparativ cu anul anterior, preţul mediu este mai mare cu 7,3%. (detalii aici)
În urmă cu câteva săptămâni, copacii de pe un spațiu verde de lângă stația de metrou Timpuri Noi au fost tăiați, iar întreaga suprafață a fost asfaltată, pentru amenajarea unei parcări. Potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, municipalitatea nu a emis niciun aviz de defrișare, iar firma contractată de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări a fost amendată cu 5.000 de lei pentru tăierea ilegală a copacilor.(detalii aici)
Compania de Drumuri semnează cu Asocierea Rizzani – Mavgo Holding contractul pentru modernizarea Centurii București Sud, tronsonul cuprins între Chiajna (Autostrada A1) și intersecția de la Jilava (DN 5), a anunțat marți secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.
Oficialul a anunțat semnarea acestui contract foarte important pentru marți, 5 iulie cu ocazia deschiderii unui drum de legătură la Bragadiru, o bretea între Centura București și DN 6 (București – Alexandria). Contractul de peste 500 de milioane lei prevede lărgirea Centurii la 4 benzi și pasaje subterane la Bragadiru și Măgurele. CNSC a respins în aprilie contestația Alsim Alarko, o plângere formulată mai ales în legătură cu valoarea lucrărilor.(detalii aici)
Pas important pe șantierul Pasajului de la Popești – Leordeni, cel mai dificil pod în lucru pe Centura București Sud. Constructorul Itinera Spa (Italia) a finalizat montarea tablierului metalic, una dintre cele mai dificile etape ale realizării ovoidului suspendat care costă 170 de milioane de lei, a anunțat, după o nouă verificare pe șantier, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.
Este cele mai scump pasaj de pe Centura București Sud, lucrările au ajuns la 56% stadiu fizic de execuție, iar oficialii din transporturi promit deschiderea circulației până la sfârșitul anului. (detalii aici)
Pasajul Unirii din centrul Capitalei va fi închis marți noaptea, anunță Primăria Sector 4, într-un comunicat de presă. Pasajul este unul dintre cele mai tranzitate din București, zeci de mii de mașini trecând zilnic pe aici. (detalii aici)
Piața imobiliară a mers foarte bine și în luna martie a acestui an, potrivit datelor ANCPI. Pare că lumea își pune la adăpost economiile și le plasează în active imobiliare, considerate mai sigure decât alte forme de plasament. De altfel, și practica plății în mare parte în numerar a achiziției de apartamente favorizează plasarea banilor ”de la saltea” sau din alte surse.
Astfel, la nivelul întregii țări, au fost vândute în martie 72.123 de imobile (terenuri, case, apartamente). Numărul lor este mai mare cu cu aproape un sfert față de cel din luna februarie. (detalii aici)
Chiar dacă unele bănci au anunţat deja că programul de creditare va scădea anul acesta din cauza războiului Rusia Ucraina, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) anunţă că a acordat deja 900 de garanţii din data de 4 martie până pe 25 martie 2022. Valoarea garanţiilor este de 121 milioane de lei, şi chiar dacă s-au cumpărat multe locuinţe noi în această perioadă, valoarea medie a unui credit noua casă este de 56.000 de euro.(detalii aici)
Sectorul 4 devine din ce mai atractiv! Cel mai modern proiect din România prinde viață. Pasajul „România Unită” din zona Metalurgiei are ca deziderate decongestionarea traficului din Zona de Sud a Capitalei.(detalii aici)
Construcția celui mai nou și mai modern parc din București a intrat în linie dreaptă. Pentru spațiul gândit ca un ansamblu recreativ-cultural a fost deja expropriat terenul, iar zilele trecute au fost aleși constructorii ce vor avea misiunea să transforme un teren viran-focar de infecție situat pe bulevardul Metalurgiei într-un parc ultra-modern.
Anunțul a fost făcut chiar de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, pe pagina sa de Facebook. „Nu am abandonat nicio secundă acest proiect extrem de important pentru comunitatea noastră, însă a trebuit să îndeplinim procedurile legale necesare și asta cere timp. Următoarea etapă, până să ne putem apuca de treabă, este să alegem finanțarea potrivită, astfel încât să afectăm cât mai puțin bugetul de investiții al sectorului nostru. Știu cât de multă bucurie vă va aduce începerea lucrărilor, așa că veți fi primii pe care îi voi anunța atunci când va veni momentul”, promite edilul celui care îi urmăresc pagina de socializare.(detalii aici)
Legătura dintre parcarea Park&Ride de pe Șoseaua Berceni și stația de metrou se va face printr-un pasaj realizat pe sub bulevard. Acest lucru însemnă că din această parcare poți ajunge direct pe peron. (detalii aici)
În contextul în care Guvernul a stabilit deja plafonul de garantare pentru anul 2022 la valoarea de 1,5 miliarde de lei, FNGCIMM a anunțat vineri lansarea programului Noua Casa, iar astfel dosarele primilor beneficiari au putut fi încărcate în aplicația programului. (detalii aici)
Programul care le permite românilor să-și cumpere o locuință cu ajutorul unui credit bancar garantat de stat continuă și în 2022. Noua Casă vizează case și apartamente care costă cel mult 140.000 de euro. Avansul de 5% rămâne valabil doar pentru locuințele mai ieftine de 70.000 de euro. Pentru casele al căror preț depășește această valoare, avansul va fi de 15% (detalii aici)
„De la începutul acestui program, 300.000 de români au beneficiat de el. Trei din patru credite ipotecare au fost luate prin Prima Casă, actualul program Noua Casă, şi statul român a garantat cu 29 miliarde, instituţiile financiar-bancare au finanţat cu 50 miliarde, iar cei care nu au putut să-şi plătească au fost 0,28%, recuperat din garanţiile imobiliare sau din fondul de risc la dispoziţia Ministerului de Finanţe”, a explicat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCBusiness (detalii aici)
Toate elementele componente ale tablierului metalic au fost aduse în șantier, a declarat marți secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, aflat în vizită la Pasajul Berceni. Și acest pasaj de pe Centura Capitalei ar trebui finalizat în toamnă, potrivit estimărilor oficiale.
Pe șantier continuă asamblarea la sol a tronsoanelor de tablier metalic, care urmează a fi ridicate și montate la pasaj, a mai spus Scrioșteanu.(detalii aici)
Primăria Sectorului 4 a început lucrările de amenajare a parcului Tudor Arghezi, a anunțat primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook. Parcul va avea circa 27.000 mp și se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. În cadrul proiectului va fi construit un centru cultural și o parcare supraterană. În total, amenajarea acestora costă circa 40 milioane lei.
Licitația pentru lucrările de construire a fost finalizată la începutul acestui an și a fost câștigată de 3 firme: OMEGA STAR SISTEMS, Totul Verde, QUEEN EIRINI S.R.L.(detalii aici)
Prevederile legii cadastrului vor fi armonizate cu legislația națională în domeniul urbanismului, amenajării teritoriului, autorizării executării lucrărilor de construcții și legilor proprietății.
Aceasta conform unei propuneri legislative înaintată de mai mulți senatori și deputați de la PNL, PSD și UDMR. Astfel, plata destinată cofinanţării ar urma să fie făcută de către ANAP ulterior finalizării înregistrării sistematice la nivelul sectorului cadastral sau lucrărilor de întocmire a planurilor parcelare la nivel de tarla, sumele decontate neputând depăşi valoarea totală a contractelor de prestări servicii.(detalii aici)
Adrian Câciu, noul ministru al finanţelor, a declarant că Executivul va majora pragul TVA-ului de 5% de la 450.000 de lei cât este în prezent, la 140.000 de euro.
"Va fi TVA de 5% pentru locuinţe de până la 140.000 de euro, iar cota va fi aplicabilă pentru o singură locuinţă", a declarat Adrian Câciu, ministrul finanţelor din partea PSD.(detalii aici)
Specialiştii din imobiliare prevăd un 2022 dominat de maxime istorice ale preţurilor apartamentelor de vânzare. Nevoia de spaţiu mai generos, dar şi costurile ridicate îi determină tot mai frecvent pe cumpărători să migreze spre periferii şi în rural.
Preţurile în imobiliare continuă trendul ascendent. Ce oraşe conduc în topul scumpirilor.(detalii aici)
Piaţa imobiliară din zona euro se încinge, sporind şansele unei corecţii atât pe segmentul rezidenţial cât şi pe cel comercial, se arată în raportul de stabilitate financiară al Băncii Centrale Europene, publicat miercuri, transmite Reuters.(detalii aici)
Contractul pentru extinderea magistralei de metrou M2 s-a semnat, miercuri. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei, a anunțat că durata acestui proiect este de 9 luni, la un cost de aproximativ 5 milioane de lei.
”Astăzi am semnat studiul de fezabilitate și prefezabilitate pentru realizarea extinderii stației de metrou pe magistrala M2, astfel încât comuna Berceni a devenit comuna din România care va beneficia de metrou.(detalii aici)
Primăria Sectorului 4 a lansat licitația pentru construirea patinoarului olimpic din incinta liceului Traian Vuia de pe Șoseaua Vitan Bârzești 11, valoarea estimată pentru proiectare și execuție fiind de circa 44,5 milioane lei (aproximativ 9 milioane de euro).
Pentru reconstrucția patinoarului Flamaropol, cu circa 3.000 de locuri, Primăria Capitalei a semnat un contract de 100 milioane lei fără TVA cu asocierea Astaldi-UTI.(detalii aici)
Contractul vizează execuția lucrărilor de construire a două pasaje rutiere subterane în dublu sens, a unui pasaj pietonal subteran și lărgirea locală a Căii Dudești între Șoseaua Mihai Bravu și strada Caloian Județu în vederea realizării obiectivului de investiții.(detalii aici)
Pasajul de la Mogoşoaia de pe centura Capitalei, va fi deschis circulaţiei joi, 30 septembrie, au precizat surse oficiale pentru Economedia. Este prima inaugurare a unui obiectiv de infrastructură rutieră de anul acesta, din păcate şi singurul pod din cele cinci în lucru..(detalii aici)
Primăria Sectorului 4 anunţă pe SICAP licitaţie pentru lucrări de înfrumuseţare urbană prin artă murală, vizând încheierea unui acord-cadru cu o durată de trei ani, la o valoare totală estimată de 4 milioane de lei.(detalii aici)
După modelul marilor orașe europene, Primăria Sectorului 4 transformă unul dintre cele mai importante artere din sudul Bucureștiului într-o zonă de promenadă. Pe unul dintre trotuarele de pe bulevardul Metalurgiei, vor fi amenajate spații de ralaxare, cu băncuțe și fântâni arteziene, unde oamenii care s-au mutat în zonă să se poate recrea în liniște. Tot aici va fi amenajat cel mai mare parc construit vreodată de o administrație publică, Parcul Tudor Arghezi.(detalii aici)
Centura Bucureștiului va fi lărgită la patru benzi între A1 și DN5, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, șase companii și-au depus ofertele pentru executarea lucrărilor.
Dacă pe partea de nord a Șoselei de Centură șoferii pot circula în regim de drum rapid, pe patru benzi cu despărțitoare de sens, zona de sud a rămas centura a păstrat vechea soluție cu două benzi (câte una pentru fiecare sens). Acest lucru înseamnă că depășirile sunt dificile și periculoase, iar la intrările în oraș se formează cozi kilometrice, șoferii care circulă pe Centură neavând prioritate de trecere.(detalii aici)
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat luni imagini de pe șantierul Pasajului Berceni de pe Centura Capitalei, unde se lucrează la montarea grinzilor. Acest pasaj ar urma să fie deschis circulației anul viitor, conform estimărilor autorităților.(detalii aici)
Este destul de greu pentru Ministerul Transporturilor să contracteze proiectarea și execuția unor tronsoane de autostradă la valorile estimate înainte de creșterea explozivă a prețurilor materialelor de construcții.
La licitația pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș din Autostrada Transilvania ofertele constructorilor ar fi peste valoarea estimată de CNAIR. Iar pe forumuri au apărut documente interne ale CNAIR care arată că aproape toți membrii comisiei de evaluare sunt de părere că licitația trebuie anulată pentru că nici o ofertă nu este admisibilă.(detalii aici)
Numeroasele certuri cu vecinii, finalizate de multe ori în instanţă, sunt generate deseori de încălcarea dreptului de proprietate, fie că vorbim despre nerespectarea „graniţei” dintre terenuri, fie despre amplasamentul vreunui copac sau al streaşinii ori a ferestrei.
Toate aceste reguli sunt însă clar definite în Codul Civil, la Secţiunea „Limite legale”, precizează arhitecţii.(detalii aici)
După ce a fost amânată pentru 1 ianuarie 2022 aplicarea cotei reduse de 5% și pentru locuințele mai scumpe, iată că un nou proiect de lege vine cu aceeași propunere.
În avest sens, mai mulți deputați și senatori USR Plus au propus modificarea mecanismului de aplicare a cotei TVA reduse de 5% dacă...(detalii aici)
Linia M2 de metrou va fi prelungită dincolo de Şoseaua de Centură, spre comuna Berceni. Anunţul a fost făcut marţi de primarul Sectorului 4 din Bucureşti, Daniel Băluţă. Proiectul a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.(detalii aici)
O nouă modificare a procedurii privind lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin al directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Astfel, a fost prelungită perioada de finanțare pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale în partea a doua a anului 2019.(detalii aici)
Primele normative noi în domeniul construcțiilor după 19 ani, au fost anunțate de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
În 2002 au fost modificate regulile privind construcția de locuințe, de atunci nu a fost actualizată nicio prevedere privind construcțiile.(detalii aici)
Cum Sectorul 2 este aglomerat, poluat, dezvoltat haotic, cu penurie de parcaje și spații verzi, edilii săi apelează la expertiza profesioniștilor în amenajarea și regenerarea spațiului urban.
Primăria Sector 2 a încheiat un parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România filiala București, ce va colabora îndeaproape cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociația Peisagiștilor, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – Departamentul Peisagistică al Facultății de Horticultură, Școala Națională de Studii Politice și Administrative si cu echipe din AMAIS, StudioBASAR, Baza-Deschidem orașul.(detalii aici)
Au fost autorizate lucrările de construire a nodului rutier Centură București – DJ401 (Berceni), km 33+190 – km 35+600.
Acesta face parte din proiectul de lărgire la 4 benzi a Centurii rutiere a municipiului București Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot II. Valoarea lucrărilor este de 21.350.500 lei fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor (construcții și instalații), declarată de solicitant.(detalii aici)
Primăria Sectorului 3 a lansat luni, 24 mai, licitație pentru construirea unui pasaj suprateran peste calea ferată, în zona Cățelu. Valoarea estimată a contractului este de 20,58 milioane de lei.
Contractul scos la licitație luni vizează realizarea unui pasaj rutier suprateran cu două benzi pe sens de deplasare, care să traverseze intersecția pe direcția Șoseaua Gării Cățelu – Strada Drumul Între Tarlale.(detalii aici)
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, că începând cu data de 29 mai, în centrul Bucureștiului, străzile vor fi deschise pentru pietoni și închise pentru mașini, pe durata weekend-urilor. Este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber, a spus edilul, care a adăugat că este un model pe care orașele occidentale l-au experimentat deja.
"Anunț proiectul <Străzi deschise>, pe care îl lansăm pe 29 mai. Este vorba de șapte zone în București, din centru, de la Bd. Kiseleff, care continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmbovița. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică, la ora 21.00. Este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber. Este un model pe care orașele occidentale l-au experimentat. În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităților locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spațiul public...." (detalii aici)
Facilități precum plata unor sume reduse pentru impozitul pe clădire sau chiar scutirea de plata acestuia ar putea fi acordate proprietarilor unor anumite clădiri. Decizia ar urma să fie la latitudinea consiliului local, conform unei propuneri de modificare a Codului fiscal.(detalii aici)
Relaxarea politicii monetare şi scăderea dobânzilor pe piaţa interbancară în contextul pandemiei de COVID-19 s-au reflectat şi asupra dobânzilor la depozitele clienţilor persoane fizice, care au coborât sub 2%, în timp ce ameninţarea inflaţiei revine în peisaj, rata anuală fiind prognozată să urce la final de 2021 la 4,1%, un nivel dublu faţă de cel din 2020. Iar dobânda-cheie staţionează la 1,25%.(detalii aici)
Instituțiile ar putea să colaboreze pentru ca cetățenii să nu mai piardă ore întregi alergând pe la instituții, făcând copii de buletin, arătând certificate de naștere în original sau certificate de urbanism, precum explică deputații și senatorii care au propus această schimbare legislativă.(detalii aici)
Aproape jumatate din plafonul de garantare alocat programului Noua Casă pentru anul 2021 este deja angajat, iar solicitarile de garantare inregistreaza un record de peste 200 de cereri pe zi.(detalii aici)
Unii dezvoltatori rezidențiali încep să majoreze prețurile cerute pentru vânzarea apartamentelor noi, invocând scumpirea materialelor de construcții. Astfel, pretențiile proprietarilor de apartamente au crescut și în a doua lună de primăvară, ei cerând pentru vânzarea locuințelor prețuri mai mari față de cele din luna martie.(detalii aici)
În aceeași perioadă în care unii dezvoltatori rezidențiali au cerut prețuri mai mari pentru locuințele noi, s-a înregistrat și o scăderea a vânzărilor de locuințe. Potrivit ANCPI, în luna aprilie au fost tranzacționate 14.657 locuințe la nivelul întregii țări, mai puține cu 12% față de luna martie.(detalii aici)
Primăria Sectorului 4 transformă un teren viran-focar de infecție într-un parc ultra-modern. Licitația publică pentru realizarea acestui obiectiv deosebit de important pentru comunitatea Sectorului 4 a fost inițiată ieri, 23 martie 2021, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), așa că operatorii economici pot deja să studieze documentația și să se înscrie în concurs.(detalii aici)
7 ponturi pentru dosarul de credit perfect pentru Noua Casă
7 ponturi pentru dosarul de credit perfect pentru Noua Casă. BT: Băncile au foarte puţin spaţiu de manevră pentru a-şi diferenţia cu adevarat oferta. De aceea DAE va avea valori foarte asemănătoare de la o bancă la alta.(detalii aici)
Apartamente la jumătate de preţ faţă de cel al pieţei, de vânzare, direct de la Primărie!
E drept, nu la noi, ci în Paris. Începând de marţi, 6 aprilie, Primăria capitalei franceze a scos la vânzare o serie de apartamente care îi aparţineau, la jumătate de preţ faţă de preţul pieţei. Operaţiunea, rezervată familiilor cu venituri medii, este însoţită de o serie de condiţii şi durează o lună.Primele apartamente scoase la vânzare marţi costau, în medie, 5.000 de euro m2 – jumătate faţă de preţul pieţei - şi erau formate din 3 sau 4 camere. Noii proprietari mai trebuie, odată ce au cumpărat apartamentul, să mai plătească o taxă de 2,5 euro pe m2 şi pe lună (detalii aici)
Pasajul pietonal de la marginea Bucureștiului a fost inaugurat. Cum arată pasarela care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni
Marți a avut loc inaugurarea unei pasarele pietonale care leagă Sectorul 4 al Capitalei de orașul Popești-Leordeni, din județul Ilfov. Prin acest pasaj ar urma să se reducă timpul de deplasare din localitatea respectivă către stația de metrou Berceni.
Potrivit Primăriei Sectorului 4, construit în mai puţin de un an de zile, pasajul are o lungime de 65 de metri şi trece peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni, reducând timpul de deplasare din Popeşti-Leordeni către metrou de la 15 - 20 minute la mai puţin de 5 minute. (Detalii aici)
Pasajul de pe Centura Capitalei care va fi gata anul acesta. Au fost montate deja toate grinzile
Un nou pasaj rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia. Proiectul, după estimările Companiei de Drumuri, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022. Lucrările avansează rapid, iar constructorul austriac a terminat deja să ridice toate grinzile. Traficul la sol e în continuare deviat pe bretelele laterale, iar în cursul zilei se formează cozi destul de lungi. (vezi mai mult...)
Românii cumpără imobile într-un ritm mai accelerat
Numărul imobilelor vândute în luna februarie 2021, la nivelul întregii țări, s-a cifrat la 50.147, cu 1.411 mai multe față de luna ianuarie a acestui an, numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare fiind și cu 576 mai mare față de perioada similară a anului trecut. (vezi mai mult...)
Codul urbanismului si constructiilor, in discutii la guvern
Tezele prealabile pe baza cărora va fi realizat Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor urmează să fie aprobate astăzi de Guvern. Pentru sistematizarea legislației şi elaborarea proiectului acestui Cod se va forma o echipă de experți în domeniile relevante, alcătuită atât din funcționari publici din Ministerul Dezvoltării, cât și din specialiști de formație profesională interdisciplinară: arhitecți, urbaniști, ingineri constructori, ingineri de instalații, juriști, economiști, ingineri geodezi, ingineri de mediu, arhitecți specializați în probleme de patrimoniu construit. (vezi mai mult...)
Continua santierul de la pasajul Berceni din Capitala: lucrarile la rampa spre Popesti Leordeni au fost finalizate. Traficul va fi deviat in curand
Muncitorii se ocupa de suprastructurile pilelor si culeelor la rampele spre Berceni si Jilava, in timp ce lucrarile la rampa spre Popesti Leordeni au fost finalizate. Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, anunta un ritm bun de lucru la pasajul de la Berceni.
"A inceput realizarea canalului colector pentru canalizarea pluviala spre Berceni. Colectorul va avea diametrul de 1 m. Materialul din care este realizat tubul colector este unul recunoscut pentru calitatile sale. Este vorba despre pafsin, un material compozit, poliester armat cu fibra de sticla si insertie de nisip", explica Scriosteanu. (vezi mai mult...)
Nicușor Dan și Daniel Băluță, împreună la inaugurarea unei grădinițe din sectorul 4
Primarul general, Nicușor Dan, a participat, luni, la invitația primarului Daniel Băluță, la inaugurarea unei grădinițe reabilitate din Sectorul 4. „Mai mult decât orice, mă bucură că astăzi a răspuns invitației noastre primarul general al Capitalei. Oamenii nu ne-au votat la primărie să facem politică, oamenii ne-au votat ca să găsim soluții împreună pentru a crește calitatea vieții. Domnule Nicușor Dan, sunteți bine-venit în Sectorul 4 și am încredere că împreună le vom arăta bucureștenilor o administrație eficientă, de calitate, cu rezultate concrete”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD). (vezi mai mult...)
Un grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România a fost aprobat de Comisia Europeană pentru modernizarea sistemului de termoficare al municipiului București Sprijinul preconizat a fost aprobat de Comisia Europeană în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. (vezi mai mult...)
ING Bank România a scăzut rata dobânzii fixe pentru creditele ipotecare cu 0,21%, aceasta fiind de 4,49% pentru creditul 7FIX, cel mai mic de pe piaţă pentru o rată fixă de şapte ani, fără obligaţia de a încasa salariul la ING. Pentru creditul de nevoi personale, oferta este disponibilă până la data de 15 martie 2021 şi urmăreşte să impulsioneze consumul local. Astfel, rata dobânzii pentru creditele de nevoi personale scade şi mai mult, cu 1% pentru toate sumele acordate începand cu 5 februarie, pornind acum de la 5,99%, în anumite condiţii (vezi mai mult...)
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) are la dispoziție pentru acest an un buget de 57,6 milioane de lei destinat decontării dezbaterilor succesorale pentru moștenitorii care au trecut prin procesul de cadastrare. Bugetul a rămas identic cu cel de anul trecut, chiar dacă procesul este unul greoi, iar în ultimii 4 ani au fost eliberate cu totul abia 2.096 de certificate de moștenitor. Banii alocați anul acesta sunt suficienți pentru 230.400 de succesiuni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro (vezi mai mult...)
Pasajul Berceni din Capitala: continua lucrarile pentru largirea Centurii la patru benzi, pe directia Berceni - Jilava
Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, anunta continuarea demolarilor pentru a pregati amplasamentul pentru largirea Centurii la patru benzi, pe directia Berceni - Jilava.
"Se lucreaza in continuarea la armarea, cofrarea si turnarea riglelor peste pilele deja executate. A inceput realizarea canalizarii pluviale necesare pasajului pe directia Berceni - Jilava. Sper ca timpul sa inceapa sa se imbunatateasca pentru a deschide noi fronturi de lucru", a scris Scriosteanu pe Facebook.(vezi mai mult...)
Autostrada de Centură A0 Sud: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe încă 17 km
Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din autostrada A0, în lungime de 16,93 km, a fost emis luni de către autoritățile de la drumuri. Lucrările sunt executate de către Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş. în baza unui contract de peste 830 de milioane de lei semnat încă din 2019. Aceeași firmă din Turcia lucrează și pe lotul 2, adiacent, lung de aproape 16 km. Cele două loturi care ar trebui să fie gata în 2023 ajung de la intersecția cu autostrada A2 până în zona Dn6/Clinceni.(vezi mai mult...)
Îngrijorare pe piața imobiliară. Apartamentele și casele se vor scumpi cu până la 15% în perio
Investiţi în România!
Investiţi în România! Daniel Băluţă, primarul S4: Vor mai fi construite 2 sau 3 staţii noi de metrou pe magistrala M2 în comuna Berceni, astfel încât sunt şanse mari ca metroul să iasă în Ilfov în sud mai degrabă decât în nord spre Otopeni. Ce planuri vor mai fi discutate. (vezi mai mult...)
Îngrijorare pe piața imobiliară. Apartamentele și casele se vor scumpi cu până la 15% în perioada următoare
Apartamentele și casele se vor scumpi cu până la 15% în următoarea perioadă, estimează experții imobiliari. Este efectul creșterii prețurilor materialelor de construcții cu aproximativ 20%. Veștile îi îngrijorează pe cumpărători, care au constatat deja o majorare a prețurilor și în 2020. (vezi mai mult...)
De ce preturile locuintelor cresc in pofida crizei sanitare
Deși în actuala criză sanitară așteptările populației erau ca prețurile locuințelor să scadă, piața nu confirmă acest lucru. Din contră, proprietarii cer prețuri în creștere pentru vânzarea locuințelor. (vezi mai mult...)
Gigantul auto american Tesla și-a deschis sediu în Sectorul 4 din Capitală
Gigantul auto american Tesla și-a deschis primul birou din București în Sectorul 4, pe Calea Șerban Vodă, a anunțat joi edilul de sector, Daniel Băluță. Compania apare și la Registrul Comerțului sub numele Tesla Motors România SRL. (vezi mai mult...)
CRESC PRETURILE CERUTE PENTRU VANZAREA LOCUINTELOR NOI
Pe măsură ce s-a reluat creșterea vânzărilor de locuințe, și proprietarii au început să majoreze prețurile cerute, mai ales pentru apartamentele noi.
În perioada octombrie – decembrie, prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale (apartamente, dar și case) au crescut cu 1,9% ”specific unor condiții normale de piață”, după cum afirmă cel mai recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare (platformă lansată și susținută de Imobiliare.ro).(vezi mai mult...)
Se suspendă activitatea la Primăria Sectorului 4. Care sunt motivele
Ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus astăzi, 24.11.2020, suspendarea activității de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale, în perioda...(vezi mai mult...)
500 de imobile din capitala intra in proiectare tehnica
Aproximativ 500 de blocuri de locuințe din Sectorul 4 al Municipiului București se află în procedura de expertizare și proiectare tehnică.
Procedura este neapărat necesară pentru ca dosarele de finanțare să poată fi eligibile în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile (vezi mai mult...)
OFICIAL: Impozitarea cladirilor cu destinatie mixta
Modul de calcul al impozitului datorat de contribuabili pentru clădirile cu destinație mixtă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, va fi modificat începând cu 1 ianuarie 2021.
Aceasta în urma unei modificări din cadrul Codului Fiscal, promulgată de către președintele Klaus Iohannis la sfârșitul săptămânii trecute și publicată în Monitorul Oficial. (vezi mai mult...)
Se schimbă modalitatea de impunere a impozitului la imobilele cu destinație mixtă
Impozitul pe imobilele cu destinație mixtă nu va mai fi impus și calculat pe baza unui raport de expertiză, acesta urmând a fi înlocuit cu o declarație pe proprie răspundere, conform unui proiect de lege promulgat de președintele Iohannis. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2021.
Proiectul de lege a fost inițiat de USR, dar a fost susținut inclusiv de PSD, după cum a relatat anterior Profit.ro. Măsura propusă a fost votată, în cele din urmă, de toate partidele în Parlament, luna trecută. (vezi mai mult...)
Cum merg vanzarile de apartamente rezidentiale in Sud? Vezi cum evolueaza preturile apartamentelor noi in Zona de Sud!
Vanzarile de apartamente noi rezidentiale in Zona de Sud a Bucurestiului, nu au fost afectate negativ de catre pandemie decat pe o perioada foarte scurta de timp, dupa care, si-au revenit la ritmul de la inceputul anului. Mai multe informatii in interviul luat de catre reprezentantii unui portal imobiliar, domnului Giulio Angheloiu, managerul general al Companiei Premier Imobiliare (vezi mai mult...)
Veste bună pentru bucureștenii din cartierul Apărătorii Patriei. S-a înființat o nouă linie de autobuz - 241
Primăria Capitalei a anunțat înființarea unei noi linii de autobuz în cartierul Apărătorii Patriei, din Sectorul 4. Autobuzul 241 va asigura transportul cetăţenilor din cartierele rezidenţiale construite în zona cuprinsă între Şoseaua Berceni - Bulevardul Metalurgiei - Strada Turnu Măgurele. (mai mult....)
Cea mai modernă secție pentru mari arși din București, inaugurată la Spitalul Bagdasar Arseni
Cea mai modernă unitate funcțională pentru tratarea marilor arși din București a fost inaugurată joi la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București. Unitatea funcțională pentru mari arși este inferioară unui centru pentru mari arși, însă este cea mai modernă structură pe care o are România în acest moment pentru tratarea acestor pacienți, în țara noastră neexistând niciun centru pentru mari arși. Secția de la Spitalul Bagdasar Arseni are 3 paturi de Terapie Intensivă pentru mari arși, în 3 saloane separate, și încă 3 paturi pentru pacienți cu arsuri medii în secția de Chirurgie plastică (mai mult....)
Băluță, despre pasarela ce leagă Șoseaua Berceni de Popești-Leordeni: Oamenii vor face o economie de 15-20 minute
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, prezent la montarea primului tronson din pasarela pietonală care va uni şoseaua Berceni, în apropierea staţiei de metrou IMGB, de oraşul Popeşti-Leordeni, a declarat că cetăţenii din cele două zone care folosesc metroul vor economisi între 15 şi 20 de minute. (mai mult....)
CFA România: Impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul II din 2021
CFA România: Impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul II din 2021. Economia se contractă cu 4,4%, iar cursul ar putea depăși 5 lei/euro. Analiştii financiari anticipează că impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul II al anului 2021, potrivit sondajului realizat de CFA România în iulie 2020. Deficitul bugetar anticipat pentru anul în curs este de 8,3% iar declinul economiei la 4,4%. Pentru rata şomajului, valoarea medie a anticipaţiilor este 7%. (mai mult.....)
Fitch: Cadrul fiscal din România este printre cele mai slabe din UE
Agenţia Fitch Ratings apreciază că propunerea Guvernului României vizând o majorare a pensiilor cu 14% reduce provocările la adresa consolidării finanţelor publice comparativ cu o creştere de 40%, dar, cu toate acestea, eventuala majorare va depinde de calculele politice anterioare alegerilor. (mai mult....)
Cum pot fi renegociate gratuit condițiile de creditare, prin conciliere. Unii români au obținut ștergerea unor datorii de zeci de mii de franci elvețieni
Românii au depus, în prima parte a anului, un număr record de cereri pentru renegocierea condițiilor de creditare la bănci sau IFN-uri, iar unii dintre ei au obținut, în urma concilierii, ștergerea unor datorii de zeci de mii de franci elvețieni sau sute de mii de lei.(mai mult.....)
Comisia Europeana propune acordarea a 4 miliarde de euro României
Comisia Europeană a prezentat Consiliului propuneri de decizii privind acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 81,4 miliarde euro, din cadrul Instrumentului SURE pentru 15 state membre, dintre care patru miliarde euro pentru România, informează CE într-un comunicat. (mai mult....)
Banca Transilvania a aprobat 7.000 de credite în programul IMM Invest, care aduc în economie peste 2,5 mld. lei
Banca Transilvania, principala instituţie bancară în programul IMM Invest, a aprobat până acum peste 7.000 de credite, care aduc în economie peste 2,5 miliarde de lei şi prin care sunt susţinute peste 70.000 de locuri de muncă în toate judeţele ţării, a anunţat marţi banca. (mai mult....)
Piaţa imobiliară din Transilvania trece prin cea mai bună perioadă din ultimele trei decenii
Tranzacţiile cu imobile încheiate în primele şapte luni din 2020 în marile oraşe din Transilvania au crescut semnificativ comparativ cu perioada similară din 2019, chiar dacă au fost două luni de restricţii în timpul stării de urgenţă, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară SVN România. (mai mult....)
Veste bună dacă ai credit: ROBOR la 3 luni continuă să scadă şi coboară sub 2%
Dacă ai credit la bancă, uite o veste bună pentru tine, aproape de finalul verii: indicele ROBOR la 3 luni, înfuncţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a scăzut vineri, 14 august, la 1,99%. Scăderea vine pe fondul reducerii ratei de dobândă de referinţă de la 1,75% la 1,50%, un minim istoric. (mai mult....)
Care sunt modificarile la noul Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, in forma finala publicata in Monitorul Oficial
In Monitorul Oficial Oficial din 5 august 2020 a aparut forma finala a noului Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, prin care se pot obtine de la banci si IFN-uri credite imobiliare pentru cumpararea de locuinte, garantate de stat.
Este vorba de OUG nr. 129/2020 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului "O familie, o casă". (mai mult....)
Și cea mai bogată țară din Europa intră în deficit de finanțare din cauza pandemiei
Și cea mai bogată țară din Europa intră în deficit de finanțare din cauza pandemiei. Economia va înregistra cel mai sever declin din 1975. Deficitul bugetar se va situa la 3,1 miliarde de franci elveţieni, iar cheltuielile extraordinare pentru combaterea epidemiei sunt estimate la 17,8 miliarde de franci elveţieni, a anunţat Guvernul de la Berna. (mai mult....)
Salariul mediu net a crescut cu 119 de lei în iunie și a ajuns la 3.298 lei
Unde lucrează românii care primesc peste 7.500 lei în mână, lunar. Câştigul salarial mediu net a ajuns la 3.298 lei, în luna iunie, în creştere faţă de luna precedentă cu 119 lei (+3,7%), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi. (mai mult....)
Cu toate că a crescut semnificativ față de anul trecut numărul celor care au cumpărat terenuri intravilane construibile, aceștia nu vor mai beneficia de facilități pentru construcția de locuințe. Încă nu toți dintre ei au aflat că noua formă a programului Prima Casa este destinată numai stimulării vânzării de locuințe ”destinate achiziţionării”, nu și construirii de case. (mai mult...)
Ordonanţa de urgenţă privind implementarea programului Noua Casă a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial: Prima Casă se transformă în Noua Casă şi pot fi accesaţi până la 140.000 euro
Guvernul a publicat săptămâna trecută, joi seara, în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile de implementare a programului Noua Casă. Beneficiarii acestui program pot fi cei care la data solicitării creditului (mai mult...)
Ratele la creditele bancare scad după ce dobânzile ROBOR la 3 și 6 luni s-au redus astăzi cu o zecime de punct procentual. Este primul efect al deciziei BNR de a reduce, pentru a treia oară anul acesta, dobânda de referință...(mai mult....)
Supermarket din România anunţă că va angaja 1.000 de persoane, până în februarie 2021.
Retailerul german Kaufland România a anunţat marţi că urmează să creeze 1.000 de noi locuri de muncă în toată ţara, până la sfârşitul lunii februarie 2021, odată cu deschiderea de noi magazine, cât şi prin extinderea echipelor actuale.(mai mult....)
Programul prin care românii își pot eficientiza energetic locuințele începe din 15 septembrie.
Programul prin care românii își pot eficientiza energetic locuințele începe din 15 septembrie. Ce pot face cu cei 15.000 de euro de la stat. Programul "Casa Eficientă Energetic" pentru persoane fizice va debuta pe data de 15 septembrie 2020, iar proprietarii de case din România pot depune cereri de finanţare pentru a primi până la 15.000 de euro, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe. (mai mult....)
Patronii spun că în România au fost concediați cei mai mulți angajați din hoteluri dintre țările UE.
România este ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent de angajaţi din hoteluri concediaţi în urma pandemiei, a declarat, joi, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, într-o conferinţă de presă. (mai mult....)
Programul "Noua Casă" va fi operaţional la 15 august; normele sunt în prag de avizare
Programul 'Noua Casă'va fi operaţional la 15 august, în condiţiile în care normele de aplicare vor fi aprobate săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, a afirmat miercuri Dumitru Nancu, directorul general al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), potrivit Agerpres. (mai mult....)
Rata inflaţiei în Turcia a scăzut neaşteptat în iulie.
Rata inflaţiei în Turcia a scăzut neaşteptat în iulie, sub 12%. Lira se apreciază masiv faţă de dolar, după o depreciere record în mai. Rata anuală a inflaţiei în Turcia a scăzut neaşteptat în iulie la 11,76%, după ce crescuse în precedentele două luni, arată datele oficiale publicate marţi. (mai mult....)
Economistul şef al BCE avertizează că economia nu se va redresa deplin în viitorul apropiat.
Philip Lane, economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), a avertizat asupra posibilităţii ca în următoarea perioadă consumatorii şi companiile să fie afectaţi în continuare de creşterea numărului de cazuri de coronavirus pe plan global, transmite Bloomberg. (mai mult....)
Odinioară una dintre cele mai bogate ţări din lume, Argentina a intrat în al nouălea faliment din istorie, după doi ani de recesiune. Acordul încheiat cu creditorii. Argentina a anunţat că a încheiat un acord cu trei grupuri de creditori pentru restructurarea unor datorii ale statului în valoare de 65 de miliarde de dolari. (mai mult....)
Efectele pandemiei care a trimis angajații să lucreze de acasă încep să se simtă.
Efectele pandemiei care a trimis angajații să lucreze de acasă încep să se simtă pe piața clădirilor de birouri. Cererea scade, rata de neocupare va urca până la sfârșitul anului. Cererea pentru închirierea de spaţii de birouri s-ar putea diminua în perioada următoare, la fel ca şi presiunea pe chirii, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară Colliers International. (mai mult....)
Pandemia erodează tradiţionala soliditate a ratingului SUA.
Pandemia erodează tradiţionala soliditate a ratingului SUA. Cea mai mare economie a lumii primește perspectivă negativă de la Fitch. Agenţia de evaluare financiară Fitch a menţinut la "AAA" ratingul atribuit Statelor Unite, dar a înrăutăţit perspectiva de la stabilă la negative. (mai mult....)
Domeniul care se confruntă cu deficit de angajați în plină pandemie.
Domeniul care se confruntă cu deficit de angajați în plină pandemie. Patronat: Românii care s-au întors din străinătate sunt puțini comparativ cu nevoia de muncitori. Aproximativ o treime dintre firmele de construcţii din România spun ca au angajat muncitori care s-au întors din străinătate, însă în număr foarte mic, astfel că domeniul se confruntă în continuare cu o criză a forţei de muncă (mai mult....).
Cum arată primul hotel pentru Millennials din București
Cum arată primul hotel pentru Millennials din București. Lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management au deschis Moxy Bucharest Old Town, sub brand Marriott
Moxy Bucharest Old Town și-a deschis în mod oficial porțile la finalul acestei luni, fiind primul hotel din București centrat pe Millennials, cu un concept de tip „barception” și mic dejun „grab&go”, anunță compania într-un comunicat. (mai mult....)
Țara care permite oamenilor să-și retragă banii din fondurile de pensii, pentru a susține economia afectată de criza COVID-19
Peste un milion de Chilieni au cerut joi să îşi retragă o parte din contribuţiile la fondurile de pensii, pentru a atenua impactul economic al epidemiei de coronavirus, în conformitate cu o nouă lege controversată.
În faţa birourilor Administratorilor de Fonduri de Pensii (AFP) din Santiago s-au format cozi lungi, chilienii dorind să profite de noua lege. Măsura de urgenţă permite retragerea a până la 10% din contribuţii. (mai mult.....)
Calea Victoriei din Bucureşti, arteră cu o lungime de 2,8 kilometri situată între Piaţa Victoriei şi Piaţa Naţiunile Unite, va continua să se dezvolte ca pol de birouri şi hotelier în următorii ani, potrivit unei analize a companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.(mai mult....)
Programul ”Noua Casă” va fi funcţional din 15 august. Ce credite se acordă şi care este avansul: ”Nu vor creşte preţurile apartamentelor”
Dacă vrei să-ţi cumperi anul acesta un apartament cu un credit garantat de stat, o poţi face începând de luna viitoare. Guvernul a aprobatprogramul ”Noua Casă”, care este o continuare a vechiului program ”Prima Casă”. Noutatea programului este că...(mai mult....)
Legea Cadastrului a fost modificată ieri de plenul Camerei Deputaților, cu 238 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și 23 de abțineri. Este vorba de cuantumul maximum per carte funciară cu care ANCPI finanţează lucrările de înregistrare sistematică. Alte modificări privesc prevederi ..(mai mult....)
19 iunie este data pâna la care angajatul român a lucrat doar pentru stat.
19 iunie este data la care salariaţii din România s-au eliberat de povara fiscală în acest an, adică data până la care angajaţii au lucrat pentru taxele, impozitele şi contribuţiile sociale le plătesc statului, conform calculelor institutului economic francez Molinari. (mai mult....)
Compania TAROM, amendată după ce a lăsat la liber o listă de pasageri. Ce alte amenzi au fost aplicate în ultimele luni pentru încălcarea GDPR.
Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a amendat compania TAROM cu 5.000 de euro după ce datele personale a cinci pasageri au fost accesate şi divulgate. Nu este prima breşă de securitate pentru care compania naţională este sancţionată: spre finalul lui 2019, TAROM a fost sancţionată cu 20.000 de euro după ce unul dintre angajaţii companiei a accesat neautorizat aplicaţia de rezervări şi a fotografiat o listă cu datele personale a 22 de pasageri, după care a divulgat online lista. (mai mult....)
Investiţia de 7 milioane de lei a primăriei Sectorului 4 construieşte prima unitate de pompieri în Bucureşti, după 32 de ani.
Primăria Sectorului 4 construieşte prima unitate de pompieri în Bucureşti, după 32 de ani. Investiţia se ridică la 7 milioane de lei. Primăria Sectorului 4 anunţă că investeşte 7 milioane de lei, aproape 1,5 milioane de euro, în cea mai modernă unitate de intervenţie pentru situaţii de urgenţă din România (mai mult....)
Joburile viitorului. Abilitățile fără de care nu-ți mai găsesti loc de muncă ”în doi-trei ani”
Criza pandemică accelerează schimbarea pentru angajaţi, iar, în doi-trei ani, sute de mii de locuri de muncă vor necesita abilităţi digitale, informează compania de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC). Dacă în urmă cu un an studiul PwC România Workforce Disruption Index arăta că, în următorul deceniu, 275.000 angajaţi români ar trebui să înveţe abilităţi digitale noi ori superioare (upskilling) pentru a-şi menţine sau găsi locuri de muncă, estimările în contextul pandemiei - care a accelerat digitalizarea - devansează termenul cu cel puţin cinci ani. (mai mult....)
București, în topul celor mai puternice “orașe inteligente” alături de Londra, Paris sau Amsterdam.
București, în topul celor mai puternice “orașe inteligente” ale viitorului, alături de Londra, Paris sau Amsterdam. Care au fost criteriile luate în calcul. Bucureștiul a fost inclus de curând într-un top internațional al celor mai puternice orașe inteligente ale viitorului, după Londra, Paris, Amsterdam, Berlin și Munchen. (mai mult....)
Premierul Ludivic Orban anunță un nou pachet de sprijin de un miliard de euro pentru mediul de afaceri.
Orban anunță un nou pachet de sprijin de un miliard de euro pentru mediul de afaceri. Cum vor fi ajutate IMM-urile și când va putea fi aplicat programul de lucru Kurzarbeit. Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că Guvernul are ca obiectiv să aprobe în această săptămână noi acte normative privind măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri, în baza unei alocări din fonduri europene în valoare de un miliard de euro. (mai mult....)
Programul ”Noua Casă” va fi funcţional din 15 august. Ce credite se acordă şi care este avansul: ”Nu vor creşte preţurile apartamentelor”
Dacă vrei să-ţi cumperi anul acesta un apartament cu un credit garantat de stat, o poţi face începând de luna viitoare. Guvernul a aprobat programul ”Noua Casă”, care este o continuare a vechiului program ”Prima Casă”. Noutatea programului este că oferă două tipuri de plafoane de creditare: unul de 70 de mii de euro cu avans de (mai mult....)
10 milioane de euro pe Vârful lui Roman, lângă Horezu.
Proiect turistic de 10 milioane de euro pe Vârful lui Roman, lângă Horezu. După finalizare, complexul va avea până la 1.000 de vile, 50 km de pârtii de schi și un campus universitar. Doi oameni de afaceri investesc 10 milioane de euro în primă fază într-un nou proiect turistic în zona Vârful Roman (1.850 de metri), situat la aproximativ 17 kilometri de oraşul Horezu. (mai mult....)
Premierul şi miniştrii s-au întâlnit cu reprezentanţii Tarom şi Blue Air.
Premierul şi miniştrii Finanţelor şi Transporturilor s-au întâlnit cu reprezentanţii Tarom şi Blue Air. Ce soluții propune statul pentru salvarea celor doi operatori aerieni. Premierul Ludovic Orban a discutat, luni, cu reprezentanţii Tarom şi Blue Air, (mai mult....)
Locuinţele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene. Parisul este cel mai scump oraș.
Locuinţele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene. Parisul este cel mai scump oraș, cu aproape 13.000 euro/mp. România, avans semnificativ înaintea pandemiei. Locuinţele nou construite s-au scumpit în majoritatea statelor europene în ultimii ani, inclusiv în 2019, din 23 de ţări analizate în cadrul studiului Deloitte Property Index. (mai mult....)
România începe să fie văzută ca o ţară de care mai bine fugi.
Păun, FNGCIMM: ”Pentru că unii români iau în derâdere regulile, România începe să fie văzută ca o ţară de care mai bine fugi. Nu trebuie să ascundem criza sub preş”. Criza prin care trecem acum este o problemă serioasă pe care nu ar trebui să o ascundem sub preş, iar dacă problema medicală se acutizează situația se va agrava, a atenţionat, duminică, Cristian Păun, preşedintele FNGCIMM.(mai mult....)
Cel mai mare operator de turism din lume anulează toate vacanţele către Spania
Cel mai mare operator de turism din lume anulează toate vacanţele către Spania. Catalonia, care include și Barcelona, intră din nou în carantină. TUI, cel mai mare operator de turism din lume, a anunţat duminică că a decis să anuleze toate vacanţele către Spania continentală până în data de 9 august. (mai mult....)
Producător de carne din Vaslui a oprit pentru două săptămâni activitatea din abator
Safir, producător de carne de pasăre din Vaslui, cu 400 de angajaţi, a oprit pentru două săptămâni activitatea din abator, după ce 60 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Grupul Safir din Vaslui, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre, a oprit pentru două săptămâni activitatea din abator, după ce 59 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit reprezentanţilor companiei. (mai mult....)
Guvernul impune noi restricţii pentru persoanele care vin din ţările cu risc epidemiologic ridicat.
Guvernul s-a reunit în şedinţă, marţi, pentru a modifica hotărârea privind starea de alertă, în acord cu noua lege a carantinei care a intrat azi în vigoare.
Raed Arafat a declarat la începutul şedinţei că se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările cu risc epidemiologic ridicat. (mai mult....)
Ludovic Orban anunță posibile restricții, în zonele cu peste 1.200 de cazuri/zi!
Ludovic Orban anunță posibile restricții, în zonele cu peste 1.200 de cazuri/zi! Ce se întâmplă cu bolnavii de Covid-19 externați la cerere, după adoptarea Legii carantinei
Premierul Ludovic Orban a anunțat luni seară, la Digi 24, că autoritățile vor fi obligate să introducă restricții locale, dacă într-o anumită zonă se ajunge la peste 1.200 de noi infecții cu coronavirus / zi.
România va primi 79,9 miliarde de euro de la Bruxelles
România va primi 79,9 miliarde de euro de la Bruxelles. Iohannis: „După 4 zile şi 4 nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă”
Preşedintele României a declarat, marţi dimineaţa, că România a obţinut în urma negocierilor-maraton de la Summitul UE o sumă ” impresionantă”, de aproape 80 de miliarde de euro. (mai mult....)
România își pierde locuitorii. Suntem pe locul al treilea în UE, cu cea mai mare scădere a populaţiei în 2019
România își pierde locuitorii. Suntem pe locul al treilea în UE, cu cea mai mare scădere a populaţiei în 2019. Nouă din cele 27 de state membre ale UE au înregistrat în 2019 un declin al populaţiei, România situându-se pe locul al treilea, după Bulgaria și Letonia. Totodată, în 18 state UE populaţia a crescut, arată (mai mult....)
Cel mai mare proprietar privat de spaţii de birouri din România îşi înfiinţează propria echipă de pompieri
Cel mai mare proprietar privat de spaţii de birouri din România îşi înfiinţează propria echipă de pompieri. Genesis Property, cel mai mare proprietar privat de spaţii de birouri din România, a anunţat că îşi înfiinţează propria echipă de pompieri în Novo Park, unul dintre cele mai mari parcuri de business din Bucureşti, echipă formată din 10 angajaţi autorizaţi ISU. (mai mult....)
Economia germană a început redresarea în urma pandemiei, după ce atins cel mai dificil moment luna trecută
Economia germană se redresează de pe urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), după ce a atins luna trecută cel mai dificil moment, estimează Banca centrală a Germaniei (Bundesbank).
Conform indicelui săptămânal privind activitatea economică (WAI) realizat de Bundesbank, PIB-ul Germaniei încă scade, dar, de la mijlocul lunii iunie, ritmul contracţiei a devenit din ce în ce mai blând.
În cele 13 săptămână de până în 12 iulie, activitatea economică în Germania a fost cu (mai mult....)
Populaţia Italiei s-a redus cu peste o jumătate de milion de locuitori
Populaţia Italiei s-a redus cu peste o jumătate de milion de locuitori într-un interval de cinci ani, odată cu scăderea natalităţii şi creşterea emigraţiei, caree nu au fost compensate de sosirile de cetăţeni străini.
Potrivit Institutului naţional de statistică de la Roma (Istat), grupul cel mai numeros de străini rezidenţi în Italia îl formează românii
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active în creştere cu 21%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 64,6 miliarde de lei, la 29 mai 2020, în creştere cu 21,06% faţă de nivelul existent la 31 mai 2019, şi cu 4,45% peste nivelul din luna anterioară, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 41,78 miliarde de lei, respectiv 64,63%. Pe locul doi se află acţiunile, cu 12,62 miliarde de lei (19,53%).
Fondul European de Investiţii anunță primul împrumut acordat României
Fondul European de Investiţii anunță primul împrumut acordat României, în valoare de 7,3 mil. euro, pentru ocuparea forței de muncă. Banii vor ajunge la agricultori Fondul European de Investiţii a anunţat luni prima operaţiune de împrumut EaSI (Programul european pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială) în România, în valoare echivalentă de 7,3 milioane euro, informează Executivul comunitar.
Guvernul Orban anunță că va adopta în această săptămână actul normativ privind schema de ajutor pentru companiile mari
Guvernul va adopta, în această săptămână, actul normativ pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, a anunţat premierul Ludovic Orban.
"Am primit aprobarea de la Comisia Europeană pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, care nu sunt IMM-uri, şi vom adopta actul normativ în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare (săptămâna aceasta, n.red.)", a declarat Premierul Victor Orban
Bulgaria și Croația fac un pas uriaș către moneda unică
BCE a anunţat că cele două țări au fost acceptate în anticamera zonei euro
Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate să se alăture ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb-n.r.), o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro, a anunţat Banca Centrală Europeană (BCE).
Prețurile apartamentelor vor crește dacă se aplică “Noua casă”, avertizează Dan Bucșa, economist-șef la UniCredit Bank Londra
Majorarea plafonului pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi de la 70.000 de euro, la cel puțin 140.000 de euro, prin noul program „Noua casă”,ar putea duce la creșterea prețurilor locuințelor. Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra este sigur de acest lucru.... (mai mult)
Au intrat in vigoare modificari ale tarifelor ANCPI si platilor pentru Lucrarile Cadastrale
Au intrat în vigoare mai multe modificări ale tarifelor serviciilor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – ANCPI. De asemenea, au fost prelungite termenele anumitor contracte și prevederile legate de efectuarea plății de către UAT-uri... (mai mult)
Mai multe autorizatii de construire, dupa ridicarea starii de urgenta
Numărul autorizațiilor de construire a început să crească începând cu a doua jumătate a lunii mai, odată cu ridicarea stării de urgență. Astfel, potrivit Institutului Național de Statistică, în luna mai, au fost eliberate 3.062 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Acest număr este mai mare cu peste o treime față de cel din luna aprilie, dar mai mic cu circa 26%, faţă de luna mai 2019... (mai mult)
Vor fi verificate achizitiile exceptate de la legea achizitiilor publice
În baza constatărilor și recomandărilor Autorității de Audit, incluse într-un raport de audit de anul acesta, a fost emisă o Instrucțiune privind efectuarea verificării achizițiilor publice a căror atribuire este exceptată de la legea achizițiilor publice. Instrucțiunea vizează excepțiile stabilite în Secțiunea a 5-a din Legea 98/2016 privind achizițiile publice... (mai mult)
Renovarea cladirilor – Una dintre masurile de redresare a economiilor UE
În ”Pachetul de redresare” al Comisiei Europene una dintre priorități o reprezintă inițiativa „Valul de renovări ale clădirilor” (Renovation Wave), datorită potențialului ridicat de creare de locuri de muncă și de investiții... (mai mult)
A fost emisa autorizatia de construire pentru Pasajul Berceni
Ordinul de începere a lucrărilor la pasajul Berceni va fi emis săptămâna aceasta. Asta pentru că în sfârșit a fost semnată autorizația de construire, după cum au anunțat oficiali ai Ministerului Transporturilor... (mai mult)
Cum vor fi eliminate blocajele din mari proiecte rutiere
In prezent au apărut blocaje în implementarea unor proiecte strategice de interes național din domeniul infrastructurii rutiere, cum sunt: ”Varianta de ocolire Bacău”, ”Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, ”Varianta de ocolire a municipiului Satu – Mare”, ”Drum expres Craiova – Pitești și legăturile la drumurile existente” și ”Autostrada Sebeș – Turda”... (mai mult)
Care este stadiul marilor investitii publice din Sudul tarii
Mari proiecte de investiții în infrastructura din județul Constanța au stadii diferite de implementare. Acestea au fost verificare de către ministrul Lucian Bode la finalul săptămânii trecute... (mai mult)
Programul „Casa eficientă energetic”: 15.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a unei case
Românii care dețin case vor putea beneficia de o primă energetică de cel mult 70.000 de lei (15.000 de euro), pentru a investi în eficientizarea energetică a locuinței respective, prin Programul Casa Eficientă Energetic... (mai mult)
Incep exproprierile in Ilfov, pentru centura Bucuresti Sud
Pentru realizarea sectorului de sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei urmează să fie expropriate 1.231 terenuri proprietate privată.
Terenurile ce vor fi expropriate sunt pe raza localităților localităților Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla din județul Ilfov.
Piaţa imobiliară rezistă în faţa crizei: Cererile pentru credite ipotecare au crescut cu 11% în SUA săptămâna trecută
Cererile pentru credite ipotecare au crescut pentru a patra săptămână consecutivă, înregistrând un avans de 11% săptămâna trecută. Nivelul acestora este totuşi cu 10% mai redus în comparaţie cu aceeaşi săptămână din 2019, însă mare parte din declinul pentru 2020 a fost recuperat rapid, potrivit CNBC... (mai mult)
Calitatea structurală a imobilelor din portofoliul Companiei Premier este la cele mai înalte cote de siguranță. Așa ne-am propus să fie și climatul în care activăm și ne primim clienții.
Am achiziționat, pe lângă dezinfectanții, mănușile și măștile de toate zilele,GENERATOARE DE OZON de ultimă generație, ce dezinfectează natural spațiile interioare, 100% ecologic... (mai mult)
Vor fi finantate documentatii pentru proiectele din 2021-2027
Statul va începe pregătirea portofoliuluide proiecte de investiții pentru perioada de programare 2021 – 2027. În acest sens Guvernulurmează să aprobe o serie de măsuri privind fondurile europene pentru asigurarea cadrului general de acordare a finanțării pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice... (mai mult)
Dobanzile excesive pentru credite bancare, interzise prin lege!
Dobânzile anuale vor fi limitate, iar dobânzile ce vor fi în dauna consumatorilor vor fi interzise, după promulgarea de către președintele Iohannis a proiectului de lege ce vizează protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive.
Noul proiect de lege a fost adoptat ieri de către Camera Deputaților și apoi depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii... (mai mult)
A fost atribuit contractul pentru proiectarea și execuția stației de metrou la nivel suprateran, situată între stația de metrou Berceni și șoseaua de centură a municipiului București.
Valoarea contractului este mai mare cu circa 4 milioane de euro față de valoarea estimată inițial. Creșterea reprezintă peste 14% din estimarea inițială... (mai mult)
Tranzacțiile imobiliare au sfidat epidemia de COVID-19 în martie și au scăzut cu doar 2,4%
În luna martie 2020, au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 48.379 de imobile, cu 1.192 mai puţine faţă de luna februarie 2020, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), ceea ce evidențiază o scădere de numai 2,4%, în pofida restricțiilor cauzate de epidemia de COVID-19... (mai mult)
Care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le ştii despre certificatele energetice?
Certificatele energetice sunt documente pe care persoanele care doresc să vândă ori să închirieze imobile trebuie să le obţină înainte de încheierea contractelor aferente. De asemenea, acestea sunt necesare la recepția finală a clădirilor noi.
Certificatele de performanță energetică (certificatele energetice) au devenit obligatorii în România încă din iulie 2013 pentru imobilele sau părțile de imobile/apartamentele care se vând, se închiriază sau la recepția unui imobil nou... (mai mult)
PREFINANTARE de 30% pentru proiectele din fonduri europene
Au intrat în vigoare mai multe modificări pentru proiectele finanțate prin fonduri europene, precum și o serie de prevederi pentru beneficiarii finanțărilor. Acestea fac parte dintr-o nouă Ordonanță de Urgență, publicată ieri în Monitorul Oficial... (mai mult)
România, țara cu cei mai mulți proprietari din UE unde aproape jumătate din populație trăiește în gospodării supraaglomerate
Românii sunt în marea lor majoritate proprietari. Procentajul populației care trăiește în locuințe proprietate personală este de circa 96% în țara noastră, fapt care ne plasează pe primul loc la nivelul Uniunii Europene. În același timp, aproape jumătate din populație trăiește în gospodării supraaglomerate, arată cele mai noi date publicate de Eurostat, fapt care ne poziționează, din păcate, tot în fruntea clasamentului european... (mai mult)
România, pe primul loc în UE. Avans semnificativ la nivelul lucrărilor de construcții în februarie
În România s-a înregistrat în luna februarie cel mai mare avans din Uniunea Europeană (UE) în privința lucrărilor de construcții, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată cele mai noi date publicate de Eurostat... (mai mult)
Exemplul suedez. Evoluția pieței imobiliare din țara care a refuzat să se supună COVID-19
Suedia a adoptat, încă de la început, o strategie atipică în privința noului coronavirus. În timp ce alte țări din regiune și din lume au instituit starea de urgență și au luat măsuri extrem de restrictive pentru a combate răspândirea COVID-19, strategia suedeză a fost una foarte relaxată care a făcut apel, în principal, la responsabilitatea propriilor locuitori de a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jurul lor în mod voluntar și s-a bazat puternic pe ideea de „imunitate de grup”, în ciuda avertismentelor venite din partea medicilor și a experților din sectorul sănătății publice... (mai mult)
Facilitati noi pentru proiectele de constructii cu fonduri europene
Întrucât derularea proiectelor de construcții este extrem de importantă pentru atragerea finanțării alocate de Uniunea Europeană, guvernanții vor să se asigure că lucrările se vor desfășura fără probleme... (mai mult)
Sectorul 4 deschide drumul primăriilor din București către fondurile europene pentru extinderea rețelei de metrou
Primăria Sectorului 4 este, începând din 13 aprilie 2020, prima autoritate locală din Capitală eligibilă pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în vederea extinderii rețelei de metrou a Bucureștiului... (mai mult)
COVID 19. Dezinfecție ca-n China în Sectorul 4. Cum arată echipajele de combatere a infecțiilor cu coronavirus
Primăria Sectorului 4 a început o amplă campanie de dezinfecție în scările de bloc, după ce săptămâna trecută, a spălat cu dezinfectant străzile și trotuarele. Primarul Daniel Băluță a anunțat... (mai mult)
CORONAVIRUS: Mare parte din constructori isi continua activitatea
Cele mai multe dintre firmele de construcții își continuă activitatea, după cum reiese și din situația transmisă de Ministerul Muncii privind numărul contractelor de muncă încetate... (mai mult)
Armata Romana este interesata sa achizitioneze 20 de apartamente noi in Brasov.
Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Unităţii Militare 02444 (prin U.M. 02444 Sibiu cu sediul în Sibiu, Str. Piaţa Armelor, nr. 10, jud. Sibiu) a lansat o ... (mai mult)
Bonificatie pentru plata anticipata a impozitului pe profit
Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și plată, care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipatã aferentã aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiazã de o bonificație de 5% sau 10%, calculatã asupra impozitului pe profit datorat...(mai mult)
Cei care au credite ipotecare vor fi ajutați de stat, ca urmare a aprobării ieri de către Guvern a unei ordonanțe de urgență privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate anumitor categorii de debitori...(mai mult)
LUCIAN BODE: ”Va cer sa tineti santierele deschise”
Dialogul purtat de către ministrul Lucian Bode cu constructorii din infrastructura rutieră și feroviară, în cadrul videoconferinței desfășurată ieri a avut ca rezultat menținerea termenelor asumate prin contracte, în ciuda contextului actual determinat de criza generată de noul coronavirus Covid-19 ...(mai mult)
In plina criza de Coronavirus, piața de investiţii imobiliare rămâne activă
In plina criza de Coronavirus, piața de investiţii imobiliare rămâne activă: Equest Logistic Park a fost achiziţionat de CTP pentru o suma de aproximativ 30 de milioane de euro...(mai mult)
Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: Ratele bancare vor fi amânate pe o perioadă de 9 luni, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru companii, indiferent de tipul de credit
Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice, a declarat, miercuri, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice...(mai mult)
Amânare plată rate Prima Casă. Fondul de Garantare, mesaj pentru cei care au credite
FNGCIMM incurajeaza finantatorii parteneri sa acorde facilitati de amanare la plata a ratelor pe o perioada de 1-3 luni, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor vulnerabili in aceasta perioada...(mai mult)
ANRP: Legea pe baza căreia se calculează despăgubirile acordate foștilor proprietari a fost modificată în Parlament.
Noile reguli au intrat în vigoare începând de luni, modificările fiind promulgate și publicate în Monitorul Oficial. Calculul despăgubirilor nu se va mai baza pe grilele notariale din 2013, ci pe grilele notariale actualizate...(mai mult)
Un nou ansamblu rezidential de lux se dezvolta in Cluj
Andrei Ichim, asociat al Silver Decor, a spus că în Cluj-Napoca dezvoltă un proiect tip boutique, o construcţie situată fix lângă stadionul CFR Cluj, din cartierul Gruia...(mai mult)
ITALIA: Guvernul italian va suspenda plata ratelor la creditele ipotecare
Intr-o incercare de a diminua impactul restricțiilor impuse în toată țara din cauza răspândirii foarte rapide a noului coronavirus, guvernul italian a luat decizia de a suspenda plata ratelor la creditele ipotecare...(mai mult)
Cadastrarea prin fonduri europene, dezbătută la Iași
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a organizat, joi, 5 martie, la Iași, o întâlnire de lucru, la care au participat prefecți, subprefecți, primari și directori ai oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI) din opt județe (Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea)...(mai mult)
Dezvoltatorii imobiliari: Continuarea activității în șantiere este esențială. Cumpărătorii trebuie să se ferească de știri false
În pofida îngrijorărilor profunde care există legate de efectele coronavirus, trebuie continuată activitatea în domeniul dezvoltării imobiliare. Panica poate afecta în sine mai mult decât virusul, și de aceea în perioada următoare...(mai mult)
Atunci cand definim Zona de Sud, ne gândim la Sectorul 4 (cu sub-zone precum Oltenitei, Berceni, Brancoveanu, Giurgiului, Alexandru Obregia, Metalurgiei, Tineretului, Vacaresti), Sectorul 3 (Titan, Pallady, 1 Decembrie), Popesti-Leordeni și Comuna Berceni.